Molim savjet:Nizak testesosteron i losiji spermogram
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 23, 2017 7:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Molim savjet:Nizak testesosteron i losiji spermogram
Javlja mi se vise simptoma,losa koncentracija,iscrpljenost,povremeno kad rukom prodjem kroz kosu izvucem dlaku,libido i ed,povremeno imam erekcije ali ili su slabe ili kratko traju..Radio sam dvije analize
-FSH 19,6 (normalno 0,7-11)
LH 13 (normalno0,8-7,6)
Prolaktin je uredan 154,ultrazvuk testisa i stitnjace je ok.Prije par dana odem kod endokrinologa odem i nanovo uradim nalaze-trazio..
kortizol jutarnji i vecernji je ok
FSH 16,3
LH7,72
Testosteron 11,65(na tablici stoji da je normala od 5,54-25,20)
Testosteron free 8,7(normala 7-22,70),dakle na donjoj granici.Spermiogram losiji manje ejakulata ali broj spermija je ok,manje pokretljivi..Endokrinolog sumnja na neku upalu,a ni urolog ne zna uzrok,samo napisao iz prvog posjecivanja dijagnozu primarni hipogonadizam.Vec neko vrijeme me setaju,a problem se ne rjesava niti zna uzrok.Molio bih koga ako zna nesto vise ili ima iskustva sta dalje ili kod koga ici..Nije mi preporucena zamjenska terapija testesterona jer moze izazvati azospermiju i onda testisi ce jos manje luciti testesterona.
HELP
-FSH 19,6 (normalno 0,7-11)
LH 13 (normalno0,8-7,6)
Prolaktin je uredan 154,ultrazvuk testisa i stitnjace je ok.Prije par dana odem kod endokrinologa odem i nanovo uradim nalaze-trazio..
kortizol jutarnji i vecernji je ok
FSH 16,3
LH7,72
Testosteron 11,65(na tablici stoji da je normala od 5,54-25,20)
Testosteron free 8,7(normala 7-22,70),dakle na donjoj granici.Spermiogram losiji manje ejakulata ali broj spermija je ok,manje pokretljivi..Endokrinolog sumnja na neku upalu,a ni urolog ne zna uzrok,samo napisao iz prvog posjecivanja dijagnozu primarni hipogonadizam.Vec neko vrijeme me setaju,a problem se ne rjesava niti zna uzrok.Molio bih koga ako zna nesto vise ili ima iskustva sta dalje ili kod koga ici..Nije mi preporucena zamjenska terapija testesterona jer moze izazvati azospermiju i onda testisi ce jos manje luciti testesterona.
HELP
Re: Molim savjet:Nizak testesosteron i losiji spermogram
pocni zdravo da zivis, i fizicka aktivnost... i pobljsacet ti se sve
odslusaj ovo
https://vimeo.com/31781828
odslusaj ovo
https://vimeo.com/31781828
-
- Novi član
Fizički sam aktivan,a i zdravo se hranim.Preslušao sam i mogu ti reći da se većinu toga pridržavam.
Po opisu bi rekao da je nesto na nervnoj bazi, previse nerviranja ili tako nesto.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Па уради основне имунолошке анализе, анализе штитне жлезде, гвожђе, цинк, магнезијум...
Напиши како се храниш и шта пијеш.
Напиши како се храниш и шта пијеш.
-
- Novi član
Uradio bio ultrazvuk prostate i ultrazvuk štitne žlijezde kao i hormoni štitne,sve ok.Jedem meso,puno voća,povrće.Pijem najviše vodu,flaširanu vodu,ponekad čaj i kafu.Gazirano nista kao što i pretežno ne jedem prerađenu hranu.Vitamine uzimam u prehrani kao i dodatke prehrani-vitamine.Što se stesa tiče svi ga imamo u životu,ali i kad sam najraspoloženiji imam erekciju ali ne traje dugo niti snažnog intenziteta..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Могуће је да кроз лоше месо узимаш неке хормоне раста који ти ремете функцију. Пробај да смањиш месо или бар да пронађеш чисто месо.
Kada sam rekao zdravo, to se odnosilo na prvostepenu ishranu... 100% biljnu , izbacis sve , duvan alkohol, cigare sokove, ,grickalice, itd... i pijes samo vodu 2 do 2,5 litra ... evo ti recept , uvece potpis 200 grama jecma , ovsa ili psenicu, mada jecam i ovas su zahvalniji jer brzo nabubre, psenici treba duze... ujutru kad ustanes isperes ovas, jeca ili psenicu u 2,3 vode... i dobijes nabubrele zitarice.. onda uzmes 4 supene kasike i stavis u tanjir ,i 2,3 vocke...primer narandzu jabuku i bananu... i saku orosastih pldova, badem ,lesnik orah, itd... za rucak isto to samo umesto voca ubacis povrce... primer.. paradajz, papriku i sargarepu.... i uvece vocna salata... + voda i fizicka aktivnost, za 4,5 meseci tvoj problem je resen....odslusaj ovo dao sam ti minutazu. .. slusaj odatle pa jos 3,4 minuta unapred
https://youtu.be/jAt15DFSsqg?t=2345
https://youtu.be/jAt15DFSsqg?t=2345
-
- Novi član
Hvala -david- i acaaa.Razumijem osobe kojima odgovara 100% biljna hrana,međutim svi smo mi priča za sebe.Prije sam i čitao Peter D Adamo,4 načina prehrane za 4 krvne grupe.Međutim prehrana samo biljna meni ne odgovara i meso volim i ono mi odgovara ali umjereno naravno.Prije sam probavao samo biljno,ali nije to za mene..Što se žitarica tiče pretežno ih izbjegavam zbog glutena kao i mliječne proizvode radi laktoze.Holesterol mi je normalan i nastojim jesti čisto meso,ne tretirano nikakvim steroidima i hormonima.
gore si dobio plan ishrane kao da poboljasas zdravlje samim tim ce se povuci i problem sa spermom... nema mesa, nema ludorija.. nema nicega... striktno se predrzavaj 4,5 meseci one ishrane i videces kako ce problem da se resi...skinuces koju kilu jbg... ali zato ces na kraju izaci zdrav... pa posle te ishrane kreni po starom...isus je rekao nek vam hrana bude lek ... jedite ono sto vam je bog dao... vidis da nisi uspeo da resis problem ni sa raznim medikamentima... ponavljam isus je rekao - nek vam hrana bude lek -čagalj napisao:Hvala -david- i acaaa.Razumijem osobe kojima odgovara 100% biljna hrana,međutim svi smo mi priča za sebe.Prije sam i čitao Peter D Adamo,4 načina prehrane za 4 krvne grupe.Međutim prehrana samo biljna meni ne odgovara i meso volim i ono mi odgovara ali umjereno naravno.Prije sam probavao samo biljno,ali nije to za mene..Što se žitarica tiče pretežno ih izbjegavam zbog glutena kao i mliječne proizvode radi laktoze.Holesterol mi je normalan i nastojim jesti čisto meso,ne tretirano nikakvim steroidima i hormonima.
Hahaha izbegavam zbogg glutena, prijatelju jel tebi jasno da dokaz alergija na gluten ne postoji ? da je to jedna cista izmisljotina..to sam ja davno znao, ali evo slucajno nasao clanak pa procitaj
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... id=1181050
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... id=1181050
procitaj usput odmah i ovo, ovde imas detaljno
https://tinkturedrsulca.com/intervju-miroljub-petrovic/
kakava bre alergija na gluten nemoj neko da te cuje smejace ti se....
https://tinkturedrsulca.com/intervju-miroljub-petrovic/
kakava bre alergija na gluten nemoj neko da te cuje smejace ti se....
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Где набављаш месо?
Toliko citiranih recenica od Miroljuba Petrovica je stetno za mozak.
Batali tog lika, vec sam ti rekao u prethodnoj temi da je lazov.
Ne znam da li sam bas napisao recima kao sto pise u Bibliji ali to pise u Bibliji.
Ako ne razumes da ti desifrujem na naski jezik, po Bibliji meso i te kako sme da se jede, samo ne sme da se jede zivo meso. To su ti u principu sve mesne preradjevine, pecenica, sunka, slanina itd..., odnosno moze ako se ispece ali dobro da se ispece, a ne ono kao sto neki vole "malo krvavo".
Prema to nemoj citirati degenerika i nemoj da se mesas u materiju koju ne razumes.
Otovri oci, izbaci tog Miroljuba iz glave, pocni nesto citati pametno i donositi sam zakljucke sta i kako.
Ovo sto ti postavljas, to je jedna sazvakana prica, lazna naravno, samo se trebaju naci naivni ljudi da to progutaju.
Osim toga, raspitaj se malo ko finansira budalastine Miroljuba Petrovica i ciji je clan, sta ta organizacija u stvari predstavlja i sve ci biti jasno.
Batali tog lika, vec sam ti rekao u prethodnoj temi da je lazov.
A sta ce mo sa recenicom iz Biblije koja glasi, "dajem vam svo voce u kojima se nalazi seme i dajem vam sve zivotinje da vam sluze kao hrana, samo nemojte jesti meso u koje je uduvan zivot"?_david_ napisao:isus je rekao nek vam hrana bude lek ... jedite ono sto vam je bog dao.
Ne znam da li sam bas napisao recima kao sto pise u Bibliji ali to pise u Bibliji.
Ako ne razumes da ti desifrujem na naski jezik, po Bibliji meso i te kako sme da se jede, samo ne sme da se jede zivo meso. To su ti u principu sve mesne preradjevine, pecenica, sunka, slanina itd..., odnosno moze ako se ispece ali dobro da se ispece, a ne ono kao sto neki vole "malo krvavo".
Prema to nemoj citirati degenerika i nemoj da se mesas u materiju koju ne razumes.
Otovri oci, izbaci tog Miroljuba iz glave, pocni nesto citati pametno i donositi sam zakljucke sta i kako.
Ovo sto ti postavljas, to je jedna sazvakana prica, lazna naravno, samo se trebaju naci naivni ljudi da to progutaju.
Osim toga, raspitaj se malo ko finansira budalastine Miroljuba Petrovica i ciji je clan, sta ta organizacija u stvari predstavlja i sve ci biti jasno.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пише "... не једите месо с крвљу јер у крви је живот..." ако се добро сећам. И у Новом Завету пише парафразирам "животиње су дате да се убијају и једу".