Molim pomoc, vezano za hipospadiju i bris

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
ufrkisan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2012 10:06 pm

Molim pomoc, vezano za hipospadiju i bris

Post od ufrkisan »

Kao bebi mi je otrkrivena hipospadija. Od izlazne rupice, koja se nalazila ispod glavica, doveden mi je, operacijom, otvor do donjeg dela glavica.Bilo je tu nekoliko operativnih zahvata jer jer taj prvobitni otvor nikako da se "zatvori".
Pretpostavljam da cu morati da dajem bris iz penisa, posto supruga i ja cemo najverovatnije ici na na vestacku oplodnju (spermogram i spermokultura su mi u redu), pa me interesuje da li je opasno da dajem bris, da ne dodje do nekakve povrede?

Elem , nevezano za pitanje a posto se dosta prica o hipospadiji na forumu, oko18-19 godina poceli su da mi se javljaju nekakvi oziljci na samom donjem delu glavica. Neki oziljak sto sam imao kad me je neko od dece, dok smo mali bili, ustinuo za glavic (preko pantalona) se nesto tu zadebljalo, (tada oko 18-19-te godine) postalo cudno, isao sam tad kod vise raznih lekara ali mi nisu cak ni dali neko valjano objasnjenje. To je sve napravilo estetske probleme.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Molim pomoc, vezano za hipospadiju i bris

Post od Dr011 »

najbolje je da odete na pregled kod urologa da se proceni kakva je situacija sada sa mokracnom cevi, treba svakako biti obazriv kod davanja brisa, da se ne napravi neka povreda ako se stapic ne moze lako uvesti...a tom prilikom ce se videti i ovo drugo sto spominjete vezano za oziljke koji su se pojavili...
Odgovori