Molim za pomoc

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
sinicil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 27, 2006 12:10 pm

Molim za pomoc

Post od sinicil »

Imam 24 godine.
-Simptomi bolesti povodom kojih sam se obratio lekarima:
Povremen svrab na donjoj strani penisa u predelu prepucijuma i glave penisa u tom delu.

-Terapija: Lekovi koji su korisceni PO PREPORUCI lekara i u redosledu kojim su korisceni, a da nije preporucen bris koze :

1)Sinoderm (fluocinolone acetonide + neomycinum). Proizvodi:ICN Galenika, Beograd, Srbija. Koristio sam ga 5 (pet) dana na prepucijumu i na glavicu penisa ujutru i uvece posle kupanja u tankom sloju - pre 3 (tri) godine sto mi je stvorilo nesto sto lici na prosirene venice, na glavicu penisa (izgledaju naduveno kao plikovi) - sporedni efekat prisutan na bilo kojoj internet strani, ali ne i u deklaraciji leka. Lek nije nista pomogao, samo je pogorsao stanje.

2)Soda bikarbona (sodium bicarbonate) u kolicini od 20 (dvadeset) grama je bila pomesana sa 1 (jednim) litrom vode i ova mesavina je koriscena jednom dnevno 30 (trideset) dana na genitalijama - pre 3 (tri) godine. Od nje mi se stvorilo crvenilo na mosnicma, koje je, osim sto je strasno svrbelo, kada se prosirilo do nogu izazvalo rad nekih egzokrinih zlezda, koje nisu palpatorno uvecane i koje luce neku smrdljivu i lepljivu zuckastu tecnost. Crvenilo je tu stalo sa sirenjem (iskljucivo na kozi mosnica) i nije se sirilo na drugi deo koze (koza nogu, penisa). Takodje od tada mi se povremeno pojavljuje crvenilo na prepucijumu, koje je ponekad praceno nekom providnom tecnoscu i poneki put svrbi. Obicno se samo povuce dan-dva posle kupanja.

3)Triderm (Betamethasone Dipropionate + Clotrimazolum + Gentamycin). Proizvodi: Schering - Plough Labo N.V.,2220 Heist-op-den-berg, Belgija. Koristio sam ga 4 (cetiri) dana na prepucijumu ujutru i uvece posle kupanja u tankom sloju na gorepomenutim crvenim pojavljivanjima po kozi- pre godinu i po (1.5) dana sto mi je na dorzalnom delu penisa u predelu prepucijuma stvorilo otok pun tecnosti (potvrdjeno ultrazvukom) koji imam i sada. Tek po pojavi sporednih efekata ovog leka je predlozeno da se uradi bris koze prepucijuma i to u danu kada se pojavilo crvenilo i tada nista nije nadjeno. Takodje je uradjen i bris kanala i mosnica i ni tu nista nije nadjeno. Lek nije nista pomogao, samo je pogorsao stanje.

I posle svega i dalje imam svrabez. Resenja su mi po recima lekara sirkumsizija koja nije prosto secenje kozice jer imam jak venski crtez (dakle jos otoka po secenju i podvezivanju vena) ili punkcija koja moze po recima lekara da ostavi fibrozu i trajni hematom. Molim vas da mi odgovorite ako imate neko znanje o kortikosteroidima, ako znate kako ove stvari nastaju ili ako znate kako se lece. Bilo koja informacija mi je korisna. Ako imate sumnji da li su ovo sporedni efekti ovih lekova, jesu, jer postoje navedeni takvi sporedni efekti i jer su se pojavili tacno tamo gde sam lekove stavljao. Ako postoji neka metoda da se venice detaljnije vide i da se sazna nesto o njima, kao npr. nekim doplerom ili slicnim uredjajem molim vas da mi otposaljete neko obavestenje o tome. Isto se odnosi i na lucenje zlezda u predelu mosnica.
Odgovori