Molim za pomoc oko tumačenja spermograma:
Volumen 5,8 ml
Boja bledožuta
Viskozitet 0
Likvefakcija završena
pH 7,7
Konc. Spermatozoida 27
Pokretni posle 30 min. 0,50
Slabo pokretni 0,10
Nepokretni 0,40
Normalni oblici 0,60
Patološki oblici 0,40
Le u vidnom polju 3 - 4
Er u vidnom polju 0
Ep. ćel. u vidnom polju 0
Fruktoza pozitivna
Stepen pokretljivosti 2
Oblik kretanja 2
Aglutinacija nema
Prema referentnim vrednostima odstupaju Leukociti koji su normalno 1-2 i pokretljivost koja je normalno 3-4
Uradio sam i spermokulturu i nalaz je uredan.
Nisam bio ni prehladjen i vodim sportski život. Dosta radim.
Molim za pomoć i savet pre nego što se uputim dalje na neke testove ili kod urologa. Da li je prema ovom nalazu potrebno ponoviti spermogram i posle kog vremena?
molim za pomoc oko spermograma
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 11:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim za pomoc oko spermograma
ko ne pita, nikada mu neće biti odgovoreno
Da li neko moze da mi protumaci ove rezultate Spermograma:
izgled: normalan
Viskoznost: normalna
Volumen:2 ml
Broj spermatozoida u 1 ml: 36 000 000
Pokretljivost u toku prva 2h:
Aktivnih:35%
U mestu: 5%
Nepokretnih: 60%
Pokretljivost posle 3h:
Isti rezultati kao i posle 2h
Aglutacija 0
Leukociti 4-6
Eritrociti 2-3
Hvala unapred posto nisam bas upucena u ovu granu medicine:)
izgled: normalan
Viskoznost: normalna
Volumen:2 ml
Broj spermatozoida u 1 ml: 36 000 000
Pokretljivost u toku prva 2h:
Aktivnih:35%
U mestu: 5%
Nepokretnih: 60%
Pokretljivost posle 3h:
Isti rezultati kao i posle 2h
Aglutacija 0
Leukociti 4-6
Eritrociti 2-3
Hvala unapred posto nisam bas upucena u ovu granu medicine:)
Draga Marija,
tesko da ce ti ovde na ovom forumu neko tumaciti rezultate spermograma.
Mogu da probam da ti pomognem koliko znam, nesto je veci broj nepokretnih spermatozoida, pokretnih bi trbalo da bude 60%, leukociti su malo povecani, a eritrocita mislim da ne treba ni da bude, broj je prolazan ali bi mogao da bude dosta veci, po nekim novim istrazivanjima minimum je 40 miliona,
ono sto nisi navela je broj morfoloski normalnih sprmatozoida
sve u svemu trebalo bi se poraditi malo na tom spermogramu
Inace, kako tvoj prolaktin, kako podnosis taj novi lek?
Posto si radila laparoskpiju u Visegradskoj molim te da mi kazes da li je moguce istovremeno da se uradi i histeroskopija?
Kavi su uslovi u bolnici, toalet i slicno, meni ne deluje bas sjajno?
Da li se u bolnici ostaje tri dana?
Da li se ceka na intervenciju, zakazivanje i sl?
Svaka informacija ce mi dobro doci
pozdrav
tesko da ce ti ovde na ovom forumu neko tumaciti rezultate spermograma.
Mogu da probam da ti pomognem koliko znam, nesto je veci broj nepokretnih spermatozoida, pokretnih bi trbalo da bude 60%, leukociti su malo povecani, a eritrocita mislim da ne treba ni da bude, broj je prolazan ali bi mogao da bude dosta veci, po nekim novim istrazivanjima minimum je 40 miliona,
ono sto nisi navela je broj morfoloski normalnih sprmatozoida
sve u svemu trebalo bi se poraditi malo na tom spermogramu
Inace, kako tvoj prolaktin, kako podnosis taj novi lek?
Posto si radila laparoskpiju u Visegradskoj molim te da mi kazes da li je moguce istovremeno da se uradi i histeroskopija?
Kavi su uslovi u bolnici, toalet i slicno, meni ne deluje bas sjajno?
Da li se u bolnici ostaje tri dana?
Da li se ceka na intervenciju, zakazivanje i sl?
Svaka informacija ce mi dobro doci
pozdrav
Hvala ti, tek sledece nedelje idemo kodr. pa dok cekam mislila sam mozda neko moze da mi pomogne.
Ne znam trenutno sta mi je sa prolaktinom posto mi je sad tek mesec dana kako pijem pa cu sad ponovo da radim profil prl ali ne cini mi se da mi je bolje posto mi menstruacija kasni 58 dana a nisam trudna:( ma ima tu jos svasta sto nije ok pa kad se sve skupi eto samo sr... Inace lek je super bas ga super podnosim samo jos da vidimo koliko ce mi pomoci. Treba sad da idem ponovo na laproskopiju
Nemoj nista da se plasis laproskopije nije stvarno nista strasno.Procedura ti je sledeca: Dan Pre operacije dolazis u bolnicu sa svim rezultatima koje moras da imas i treba da uradis pre intrevencije 5-7dana. Moras da imas uput i na prijemnom otvaras belu listu i sa njom ides na odeljenje. Tada te ˝stavljaju na program˝ sto u prevodu znaci spremaju za operaciju( salju kod interniste , vade krv, pijes fortrans za ciscenje-sto i ne mora, u zavisnosti od dr. do dr. neki ne traze da to pijes vec samo ujutru ides na klistir) sutra ide na lapro. posle intervencije ostajes 1-2h gore a zatim te spustaju na odeljenje i ako sve bude u redu sutra ides kuci:)
Higijena ja na odeljenju gde sam ja bila- (odeljenje Infertiliteta) odlicna, wc odlican, sobe super. sto za ostala odeljenja ne moze bas da se kaze osim za odeljenje na 3. spratu. Takva ti je situacija bila pre 7 meseci kad sam jatamo lezala. A za laproskopiju su ti U Visegradskj najbolji Dr. Dokic i Dr. Vidakovic.
Sto se cekanja tice, pa sad ceka se ali ne sad bas bas mnogo, sad mi kaze dr. da je ok period za lapro a ja sam prosle godine kao hitan slucaj morala zbog guzve i praznika da cekam mesec dana- tako da i to nije tako strasno. i da zakazuje se ali prvo moras da se odlucis za dr. a onda sa dr. se dogovaras oko termina i sl.
Ne znam trenutno sta mi je sa prolaktinom posto mi je sad tek mesec dana kako pijem pa cu sad ponovo da radim profil prl ali ne cini mi se da mi je bolje posto mi menstruacija kasni 58 dana a nisam trudna:( ma ima tu jos svasta sto nije ok pa kad se sve skupi eto samo sr... Inace lek je super bas ga super podnosim samo jos da vidimo koliko ce mi pomoci. Treba sad da idem ponovo na laproskopiju

Nemoj nista da se plasis laproskopije nije stvarno nista strasno.Procedura ti je sledeca: Dan Pre operacije dolazis u bolnicu sa svim rezultatima koje moras da imas i treba da uradis pre intrevencije 5-7dana. Moras da imas uput i na prijemnom otvaras belu listu i sa njom ides na odeljenje. Tada te ˝stavljaju na program˝ sto u prevodu znaci spremaju za operaciju( salju kod interniste , vade krv, pijes fortrans za ciscenje-sto i ne mora, u zavisnosti od dr. do dr. neki ne traze da to pijes vec samo ujutru ides na klistir) sutra ide na lapro. posle intervencije ostajes 1-2h gore a zatim te spustaju na odeljenje i ako sve bude u redu sutra ides kuci:)
Higijena ja na odeljenju gde sam ja bila- (odeljenje Infertiliteta) odlicna, wc odlican, sobe super. sto za ostala odeljenja ne moze bas da se kaze osim za odeljenje na 3. spratu. Takva ti je situacija bila pre 7 meseci kad sam jatamo lezala. A za laproskopiju su ti U Visegradskj najbolji Dr. Dokic i Dr. Vidakovic.
Sto se cekanja tice, pa sad ceka se ali ne sad bas bas mnogo, sad mi kaze dr. da je ok period za lapro a ja sam prosle godine kao hitan slucaj morala zbog guzve i praznika da cekam mesec dana- tako da i to nije tako strasno. i da zakazuje se ali prvo moras da se odlucis za dr. a onda sa dr. se dogovaras oko termina i sl.
Marija,
hvala ti puno na odgovoru sad mi je mnogo lakse
ja sam pomislila da je toalet za pacijente onaj u hodniku na trecem spratu kod odeljenja za vantelesnu na kome se ni vrata ne zatvaraju pa sam bila potpuno deprimirana
Dr Dokica sam videla dok sam radila profil prolaktina i moram priznati da me je odusevio
toliko pristupacan i fin mlad lekar kakav se retko srece
mislim da cu se za njega odluciti
Ti samo istraj u borbi, znam da je uzasno tesko ali bitan je cilj pred nama
Puno pozdrava i dobro zdravlje u Novoj 2009
hvala ti puno na odgovoru sad mi je mnogo lakse
ja sam pomislila da je toalet za pacijente onaj u hodniku na trecem spratu kod odeljenja za vantelesnu na kome se ni vrata ne zatvaraju pa sam bila potpuno deprimirana
Dr Dokica sam videla dok sam radila profil prolaktina i moram priznati da me je odusevio
toliko pristupacan i fin mlad lekar kakav se retko srece
mislim da cu se za njega odluciti
Ti samo istraj u borbi, znam da je uzasno tesko ali bitan je cilj pred nama
Puno pozdrava i dobro zdravlje u Novoj 2009
Dr mi je rekla da dodjem u februaru po uput, ali posto za dva dana idem po rezultate papa i briseva, trazicu joj to sada.
Smucilo mi se vise da nesto cekam, izgubila sam nadu u majku prirodu, pa bih sto pre da krenem u konkretnu akciju. Nadam se da cu doci na red za februar, mart.
Nisi napisala nista za morfologiju sprmetozoida kod tvog muza, kod mog je to bas lose i nikako da se popravi.
Pozdrav
Smucilo mi se vise da nesto cekam, izgubila sam nadu u majku prirodu, pa bih sto pre da krenem u konkretnu akciju. Nadam se da cu doci na red za februar, mart.
Nisi napisala nista za morfologiju sprmetozoida kod tvog muza, kod mog je to bas lose i nikako da se popravi.
Pozdrav
Draga Marija,
mi malo promasile temu za pricu o laparoskopiji, ali nema te nigde.
Bila sam juce u Visegradkoj ponela sve svoje analize, HSG, spermograme.
Al dalje od hodnika nisam otisla.
Tu sam nasla dr Dokica i za dve sekunde su mi utrapili spisak analiza i rekli da dodjem da zakazem kad dobijem jer rade odmah posle prestanka krvarenja.
To ce biti najdalje za desetak dana.
Niko ne pogleda moje rezultate, a ja sam bila ko pala sa Marsa.
Sad sam malo u soku, nisam ocekivala tako brzo.
Muke zive i oko ovih analiza. Za krvnu grupu treba da idem na lekarsku komisiju da ne bih placala.
To sve ne mogu da stignem pa cu morati sve i da platim.
Ne traze briseve na Hlamidije , miko i ureaplazme sto je malo neozbiljno
mi malo promasile temu za pricu o laparoskopiji, ali nema te nigde.
Bila sam juce u Visegradkoj ponela sve svoje analize, HSG, spermograme.
Al dalje od hodnika nisam otisla.
Tu sam nasla dr Dokica i za dve sekunde su mi utrapili spisak analiza i rekli da dodjem da zakazem kad dobijem jer rade odmah posle prestanka krvarenja.
To ce biti najdalje za desetak dana.
Niko ne pogleda moje rezultate, a ja sam bila ko pala sa Marsa.
Sad sam malo u soku, nisam ocekivala tako brzo.
Muke zive i oko ovih analiza. Za krvnu grupu treba da idem na lekarsku komisiju da ne bih placala.
To sve ne mogu da stignem pa cu morati sve i da platim.
Ne traze briseve na Hlamidije , miko i ureaplazme sto je malo neozbiljno