molim objasnjenje...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
duplabaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 3:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

molim objasnjenje...

Post od duplabaka »

RETROPERITONEALNA FIBRIZA i moguci nacini lecenja kod nas primenjivi..
zdravlje dece najvece blago
duplabaka
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od duplabaka »

greska u kucanju RETROPERITONEALNA FIBROZA
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

sam pojam kao pojam ne znaci ama bas nista,ali ako biste rekli u sklopu koje bolesti se javila ta promena i sta je zahvatila,mozda bismo mogli da pomognemo.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
duplabaka
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od duplabaka »

U pitanju je obostrana hidronefroza sa povremenim smanjenjem jer su ugradjeni obostrano stentovi.Prilikom menjanja stentova uvek dolazi do poboljsanja u bubrezima i smanjenja hidronefroze ali posle mesec dana vec se stanje menja.Stentovi se inace menjaju redovno od aprila meseca.kreatinin dostize povremeno visinu do 300 ali to sve je jasno zasto je to tako,mene interesuje posto je magnetna dala rezultat koji navodi na sumnju date dijagnoze,kako i kojom metodom to potvrditi ili iskljuciti,gde se to najbolje radi i da li se u nasoj zemlji uopste radi?Misli se na postojanje fibroznog tkiva na oba uretra u duzini oko 5-6 cm,na uscu u besigu.Inace pacijentu pre 4 meseca otklonjene 4 izrasline u besici koje su se pokazale kao beningne virusnog porekla i to HPV.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

opet vas nisam razumela najbolje.

a razumela sam da je magnet pokazao da u predelu usca uretera postoji neko fibrozno tkivo koje suzava lumen i to dovodi do hidronefroze i da su u predelu tih suzenja postavljeni stentovi.

sta je vase pitanje?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
duplabaka
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od duplabaka »

Kako i kojom metodom otkriti sta je to sto izaziva stenozu na pomenutim mestima i da li je lecenje operativno jer pretpostavljam da stentovi nisu dozivotno resenje.kada se kod pacijenta posumnja na retroperitonealnu fibrozu uretera sta se radi i gde se radi?Razumecu ako nedobijem direktan odgovor,nadala sam se da ce neko od pacijenata koji su mozda bili u ovakvoj situaciji odgovoriti.
Odgovori