mokraćna bešika karcinom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
mokraćna bešika karcinom
imam bolesnika neznam naziv dijagnoze samo znam da mu se mokraćna bešika sastavila sa crijevima da li ima lijek i kavu hranu koristiti. sav sadržaj iz crijeva mu ide u mokraćnu bešiku i u kateter. pri čemu ima jake bolove molim vas za bilo kakvu pomoć. da znam kako postupati sa takvim bolesnikom i šta raditi
Re: mokraćna bešika karcinom
verovatno postoji fistula izmedju besike i creva, sto se moze javiti kod razlicitih stanja...potrebno je uraditi dijagnostiku, videti zbog cega je to nastalo i samo nakon kompletnih pregleda moze se odrediti lecenje...sto se tice ishrane nema nekih posebnih saveta...ali treba svakako videti sta se moze uciniti i resiti problem sa tom fistulom...
uradjena mu je stoma prije godinu dana i otpusten je sa dijagnozom fisstula intestinovesicalis Tm rectosigmodiei stenosans ( PHD : adenocarcinoma)
doktor mi je rekao samo da mu je izveo debelo crijevo i postavio stomu a sa mokracnom bešikom nije mogao ništa da uradi.. i samo ga vodimo na kliniku da mu promijene kateter i daju mu od lijekova antibiotike tramadol , spasmex i haldol a za flastere protiv bolova se snalazim sama
prema onome kako sam shvatila doktora, rak je zahvatio crijeva i besiku i dolazi do mijesanja sadrzaja iz crijeva sa mokracom
ima kateter i stalno mu mora biti ukljucena fizioloska otopina da mu ispira mokracnu besiku
interesuje me kako da se pravilno brinem o njemu, da li mogu sta da uradim da mu pomognem, jer doktori nece nista da mi kazu
doktor mi je rekao samo da mu je izveo debelo crijevo i postavio stomu a sa mokracnom bešikom nije mogao ništa da uradi.. i samo ga vodimo na kliniku da mu promijene kateter i daju mu od lijekova antibiotike tramadol , spasmex i haldol a za flastere protiv bolova se snalazim sama
prema onome kako sam shvatila doktora, rak je zahvatio crijeva i besiku i dolazi do mijesanja sadrzaja iz crijeva sa mokracom
ima kateter i stalno mu mora biti ukljucena fizioloska otopina da mu ispira mokracnu besiku
interesuje me kako da se pravilno brinem o njemu, da li mogu sta da uradim da mu pomognem, jer doktori nece nista da mi kazu
nadam se da stoma uredno funkcionise, jedino resenje kod tog problema je da se stolica prazni preko stome, ali posto i dalje ima stolice u mokraci potrebno je da se nastavi ispiranje besike, redovna promena katetera, tako da dobro postupate sto se toga tice i terapije takodje...najbitnije je ublaziti muke bolesniku sto je vise moguce...
hvala Vam na odgovoru