Moj decko je pre mesec dana dobio simptome jak sekret i bolove pri mokrenju. Uradio je testove, (i ja isto odmah zatim) i nasli su nam oboma hlamidiju i ureaplazmu. Ja nemam simptome. Imamo oboje 29 godina.
Moje pitanje je: Posto smo jedno drugom jedini partneri 2 i po godine, da li je moguce da smo to imali sve vreme (mozda od ranijih partnera) a da se to tek sad pojavilo sa simptomima?
Ne pitam jer sumnjam u njegovu vernost (to mi sada uopste nije bitno), nego zbog moguce velike duzine infekcije kod mene, koja se moze odraziti na plodnost.
Da li postoji mogucnost da smo zarazeni par godina a da se vrlo jaki simptomi pojave tek sada? Molim nekog lekara koji ima iskustva da odgovori. Hvala.
Mogucnost duge infekcije hlamidijom?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
Nisam lekar, ali dosta sam upucen u ovo. Mogu samo da ti kazem da je moguce, cak i duzi period, neki ljudi imaju hlamidiju do kraja zivota, a da ni ne znaju. Hlamidija utice na plodnost, ali tu nema pravila, neki parovi sa hlamidijom izguraju trudnocu, a neki moraju da se lece. Ako izlecis hlamidiju, ne treba da brines, ali potrebno je da se oboje lecite, i da koristite kondom za vreme terapije, obavezno!
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Hlamidija se inace moze dosta dugo pritajiti i kasnije manifestovati te je moguce da se i ne manifestuje, zato je ovaj slucaj moguc.
Mada je moguca i infekcija od strane muskog partnera koji je menjao partnerke. Inace bi pad imuniteta mogao da dovede do manifestacija ako je hlamidija inpaktirana u kripti uretre ili redje u prostati (verovatnije bi imao neku manifestaciju makar i blaze forme). Zato ti ne mogu sa sigurnoscu utvrditi nacin infekcije.
Mada je moguca i infekcija od strane muskog partnera koji je menjao partnerke. Inace bi pad imuniteta mogao da dovede do manifestacija ako je hlamidija inpaktirana u kripti uretre ili redje u prostati (verovatnije bi imao neku manifestaciju makar i blaze forme). Zato ti ne mogu sa sigurnoscu utvrditi nacin infekcije.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
....
Prenosi se iskljucivo seksualnim putem. Jako, jako retko se moze preneti na neki drugi nacin (u bazenu, preko peskira,...). U spoljasnjoj sredini bakterija vrlo brzo umire. Mada, neko moze da ima hlamidiju od rodjenja, da mu bude preneta od majke, ako je ona imala hlamidiju, ali i to je jako retko.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
Re: Mogucnost duge infekcije hlamidijom?
[quote="mara000"]Moj decko je pre mesec dana dobio simptome jak sekret i bolove pri mokrenju. Uradio je testove, (i ja isto odmah zatim) i nasli su nam oboma hlamidiju i ureaplazmu. Ja nemam simptome. Imamo oboje 29 godina.
I ja sam isto "otkrio" da imam chlamidiju pre 6 meseci. Bio sam u vezi sa istom devojkom 10 godina.
Sumnjam da sam zarazu dobio u vojsci zbog nehigijenskih uslova. U vojsci sam bio pre 6 godina.
Devojka je dobila prve simptome pre 3-4 godine.
Međutim ginekolog nikada nije testirao devojku na hlamidiju. Ali ju je lečio od drugih bakterija.
Pošto sam se rastao i stupio u novu vezu želeo sam da budem "čist" prema novoj devojci. Otišao sam kod urologa (prvi put u životu) i urolog mi je uradio bris test na hlamidiju. I eto već šest meseci se lečim.
Sumnjam da je stara devojka u stvari zarazila chlamidiju i onda prenela meni. Pošto se lečila antibioticima verovatno je izlečila chlamidiju ne znajući ni da je ima. Ja budala nisam tada išao kod urologa jer nisam imao simptome a i uvek smo koristili gumicu.
Pošto sam otkrio da imam chlamidiju javio sam devojci pa je i ona išla da se testira. Bila je negativna.
E sad treba biti pametan.
Možda sam nasledio chlamidiju od svog dede !? Mislim ovo me izluđuje. Naročito me izluđuje stav lekara da je Chlamidija polna bolest. I onda ti doktor kaže "Vidi šta ti je uradila tvoja devojka!"
A sadašnja devojka je sva istraumirana pošto ja imam "polnu bolest". Osećam se ko govno jer nikada u životu nisam spavao sa drugim devojkama.
Nemoj dozvoliti da vas chlamidija rastavi!!!
I ja sam isto "otkrio" da imam chlamidiju pre 6 meseci. Bio sam u vezi sa istom devojkom 10 godina.
Sumnjam da sam zarazu dobio u vojsci zbog nehigijenskih uslova. U vojsci sam bio pre 6 godina.
Devojka je dobila prve simptome pre 3-4 godine.
Međutim ginekolog nikada nije testirao devojku na hlamidiju. Ali ju je lečio od drugih bakterija.
Pošto sam se rastao i stupio u novu vezu želeo sam da budem "čist" prema novoj devojci. Otišao sam kod urologa (prvi put u životu) i urolog mi je uradio bris test na hlamidiju. I eto već šest meseci se lečim.

Sumnjam da je stara devojka u stvari zarazila chlamidiju i onda prenela meni. Pošto se lečila antibioticima verovatno je izlečila chlamidiju ne znajući ni da je ima. Ja budala nisam tada išao kod urologa jer nisam imao simptome a i uvek smo koristili gumicu.
Pošto sam otkrio da imam chlamidiju javio sam devojci pa je i ona išla da se testira. Bila je negativna.
E sad treba biti pametan.
Možda sam nasledio chlamidiju od svog dede !? Mislim ovo me izluđuje. Naročito me izluđuje stav lekara da je Chlamidija polna bolest. I onda ti doktor kaže "Vidi šta ti je uradila tvoja devojka!"
A sadašnja devojka je sva istraumirana pošto ja imam "polnu bolest". Osećam se ko govno jer nikada u životu nisam spavao sa drugim devojkama.
Nemoj dozvoliti da vas chlamidija rastavi!!!