Moguci problem!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Moguci problem!
Cao! Nisam siguran da li je ovo nekakav problem ali bolje da pitam. Jedan testis tj desni mi je stalno stoji vislje od levog. Pre dva dana sam isao i kod urologa zbog drugog problema ali sam zaboravio da ga za to pitam. Isto da naglasim da mi je pregledao i testise pa me zanima da li bi urolog sam na dodir primetio da nesto nije uredu. Unapred hvala!
Re: Moguci problem!
ako je pregledao testise sigurno bi primetio da nesto nije bilo u redu, tako da verujem da je sve ok...
normalno testisi ne moraju da budu na istoj visini, ali ono sto je bitno je da oba budu potpuno spustena u mosnice...jesu li oba spustena? ako jesu i ako je sve drugo ok sa njima (oblik, velicina, cvrstina...) onda nema veze ako je jedan visi/nizi od drugog...
normalno testisi ne moraju da budu na istoj visini, ali ono sto je bitno je da oba budu potpuno spustena u mosnice...jesu li oba spustena? ako jesu i ako je sve drugo ok sa njima (oblik, velicina, cvrstina...) onda nema veze ako je jedan visi/nizi od drugog...
Pa on me je bas stisnuo da tako kazem, rekao je da su na svom mestu ali nista nije rekao za tvrdocu i velicinu. Sigurno bi to primetio stiskanjem i opipavanjem. Dobro znaci nema mesta za brigu! To mi je vazno!
Ja sam na pocetku imao osecaj da mi je jedan testis tvrdji ali on to nista nije rekao tako da pretpostavljam da je sve u redu. To je verovatno bilo nesto subjektivno tj nisam dobro odredio. Ja sam se ustvari samo zalio na bolove u donjem delu stomaka.
inace ono sto svaki muskarac treba redovno da radi je samopregled testisa, da ih pazljivo opipa pa ukoliko uoci neku promenu da se javi lekaru...
posto je lekar pregledao i testise da neki problem postoji on bi to sigurno utvrdio, dakle sigurno je sve potpuno uredu...
posto je lekar pregledao i testise da neki problem postoji on bi to sigurno utvrdio, dakle sigurno je sve potpuno uredu...

Hvala na odgovoru! Mnogo mi je znacio! Pozdrav