da li je moguce da sam postao sterilan?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
fatter81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2012 4:41 am

da li je moguce da sam postao sterilan?

Post od fatter81 »

Pre nekih 10ak godina mi se desilo da sam sa tadasnjom devojkom imao problem nezeljene trudnoce, sto ce reci da je ona ostala u drugom stanju tako da znam da je sve bilo u redu sa mnom i mojom mogucnosti oplodnje. Na zalost posle toga sam imao par godina zloupotrebe heroina ali nikada nisam to radio u nenormalnim i ogromnim kolicinama!! Danas sam hvala bogu zdrav i imam predivnu verenicu sa kojom od skoro pokusavam da napravim bebu, zapravo prateci vreme ovulacije i sve to pre nekih par dana smo ''uradili sve kao sto treba'' vise puta :) i sada cekamo da prodje bar deset dana da uradimo test, ali meni djavo ne da mira i neverovatno se sekiram i brinem da tih nekoliko godina loseg zivota nisu potpuno uticali na moju mogucnost oplodnje!! takodje sam pre par godina imao kondilome kojih nije bilo mnogo i sami od sebe su se potpuno povukli, inace nisam menjao mnogo partnera za svojih trideset godina jer je za mene ljubav kljucna stvar!! Da li molim vas mozete da mi kazete nesto na ovu temu jer verujte mi poludecu!!!! hvala unapred!!!!
:) :( :roll:
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

Re: da li je moguce da sam postao sterilan?

Post od Jole87 »

Druze, pozeljno bi bilo da uradis rutinske testove na polno prenosive bolesti (hlamidija, ureaplazma, mikoplazma),
kao i analizu spermograma, koji je najbitniji za analizu plodnosti muskarca. U isto vreme nije na odmet da se okrenes
zdravijoj ishrani i kvalitetnoj suplementaciji u vidu cinka, selena, magnezijuma, vitamina C,E, arginin, omega 3 mk... Nista alkohol, cigarete, masna hrana, jer sve to negativno utice na reproduktivno zdravlje.
Odgovori