Mikroliti u bubrezima
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Mikroliti u bubrezima
Izolovana mi je u urinu e. coli, pijem terapiju po antibiogramu i uradila sam UZ bubrega. Bubrezi su normalne velicine, odrzanih sabirnih sistema sa vise mikrolita (velicine pirinca). Doktorka koja mi je radila UZ mi je rekla da me od mikrolita bole bubrezi i da pijem sto vise tecnosti. Ako neko zna nesto vise o mikrolitima, molila bih da napise, ja na netu nisam mogla da nadjem. Hvala u napred
Mikroliti su prosto kamenčići. Nastaju taloženjem različitih kristala (uglavnom kalcijum oksalat) u bubrezima. To ima veze sa ishranom (puno kalcijuma u ishrani, ima više tema o tome), vodom koja se pije, predispozicijom...
Osim velike količine tečnosti i čajeva, nije loš ni preparat Rowatinex. To je mešavina terpena iz nekih biljaka koja ubrzavaju i pojačavaju pokrete uretera i olakšavaju izbacivanje peska i kamenčića.
Takođe bi bilo dobro i piti velike količine oligomineralnih voda (Prolom, npr.)
Osim velike količine tečnosti i čajeva, nije loš ni preparat Rowatinex. To je mešavina terpena iz nekih biljaka koja ubrzavaju i pojačavaju pokrete uretera i olakšavaju izbacivanje peska i kamenčića.
Takođe bi bilo dobro i piti velike količine oligomineralnih voda (Prolom, npr.)
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!