mikrokalcifikati u testisima

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
popns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 2:21 pm

mikrokalcifikati u testisima

Post od popns »

postovani imam 25 god., danas sam radio ultra zvuk testisa (buduci da sam poceo da dobijam ginekomastiju na jednoj dojci) i nalaz kaze sledece:

-oba testisa su u fizioloskim granicama, uzduznog dijametra oko 52mm.
-u parenhimu oba testisa vidi se veliki broj mikrokalcifikata sto odgovara testikularnoj mikrolitijazi III stepena (izlgled "snezne mecave"). druge fokalne lezije u parenhimu testisa se ne uocavaju.
-epidimisi su obostrano bez znakova uvecanja, u glavi desnog epididimisa manja simpleks cista dijametra 5mm.
-u skrotalnoj vreci uocava se fizioloska kolicina tecnosti.

uzimajuci u obzir "sneznu mecavu" mikrokalcifikata, dr.kaze da postoji mogucnost da cu dobiti kancer testisa.

jeste nezahvalno ali, pitanje je, koliko je u stvari ovo stanje ozbiljno, odnosno koliko je izvesno da ce ovo stanje evoluirati u kancer testisa, da li je izleciv, jel postoji nacin da to sprecim itd?

hvala na odgovoru
Stiren
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 20, 2022 6:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: mikrokalcifikati u testisima

Post od Stiren »

Imam i ja slicnih problema. Interesuje me da li si do sad imao nekih nepravilnosti sa testisom?
Odgovori