Ja sam konacno otisao do drugog urologa (ambulanta TTC, doktorica Vinka Vukotic) i sad cu da napisem nekoliko razlika izmedju jedne i druge ambulante.
Zakazivanje termina
Potencijal: Pitao me covek kad bi hteo da dodjem i dogovorili smo se za sredu a onda za tacno vreme maltene da mi nije rekao neka dodjem kad god hocem.
TTC: Isto su pitali koji dan mi odgovara i onda mi kaze, taj dan imamo slobodne termine u 15.00 ili 17.00.
Ambulanta
Potencijal: Iako sam znao tacnu adresu, jedva sam nasao tu ambulantu. Napolju nema nijedne table gde bi se videlo da tu zapravo postoji neka ambulanta. U samoj ambulanti osim dr. Popovica (a i on je tu retko) i tog drugog doktora koji zakazuje termine i prodaje lekove nema nijedne druge osobe. Jedan zid u cekaonici izgleda kao bilbord za reklamu gde stoji milijon nekih diploma, zahvala i slicno. I umesto casopisa ima u cekaonici reklama za tablete. Cela ambulanta je zapravo (prilicno lose) adaptiran stan.
TTC: Na ulici imaju tablu i tako se ambulanta vrlo lako nadje ako znas adresu. U ambulanti ima vise doktora i cak i sekretarica koja zakazuje termine. Cekaonica ima prijetan ambient (bez milijon diploma i reklama). U glavnom, njihova ambulanta izgleda tako kao sto ambulanta mora da izgleda.
Pregled/konsultacije
Potencijal: Pregled je napravio dr. Popovic koji je "frontman" njihove ambulante. A od tu dalje ja dr. Popovica vise nisam video. Pricao sam sa tim drugim doktorom (zaboravio mu ime) koji je uzeo veoma kratku amnemezu a cak i tada sam imao utisak da me uopste ne slusa. Onda je zapoceo nesto sto bi na engleskom mogli da zovemo "sales pitch" i na kraju mi prepisao tablete Benelib (5600 din po kutiji od 70 tableta) i Prostazyn (5600 din po kutiji od 70 tableta) i jos mi prepisao koriscenje VEP aparata (oko 20 000 din). Na kraju mi jos kaze, vidimo se za 23 dana, kad popijes te tablete. I za 23 dana ... ponovo ove tablete. I opet za 23 dana ... ponovo ove tablete, a ovaj put jos dodao Potencijal i Prostate Potencijal (ukupno jos dodatnih 7000 din). U tom trenutku sam ja pitao zasto ja uopste pijem tablete za prostatu, kad mi je on sam rekao da mi je prostata OK. Njegovo objasnjeje je bilo samo to da te tablete povecavaju seksualnu funkciju. Par dana posle toga, ja odlucio da menjam urologa.
TTC: Slicno kao dr. Popovic u Potencijalu i dr. Vinka Vukotic je "frontman" ambulante TTC. I vidi vidi, ja sam zapravo dosao na konsultacije kod nje. Uzela anemnezu, napravila jos neki dodatan mali pregled, pregledala i nalaze koje sam doneo i na kraju potvrdila moju samodiagnozu, da najverovatnije pricamo o psiholoskom problemu. Da bismo bili sigurno, poslala me jos u laboratoriju da proverimo hormone i da iskljucimo i polne bolesti. Kad mi stizu nalazi iz laboratorije vracam se do nje da dogovorimo kako dalje.
Toliko o tome

Sve ovo sam napisao u nadi, da ce neko to procitati kad bude na netu trazio informacije o urolozima i da ce tako mozda lakse da se odluci.
Pozdrav