Krv u urinu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Krv u urinu

Post od joldicka »

Pre 4 meseca radila sam analizu urina i sve je bilo uredu sem toga sto sam imala krvi, savetovali su mi da ponovim i na ponovnoj analizi krvi nije bilo. Pre mesec dana ponovo sam uradila analizu i stanje je sledece: BOJA- tamno zuta, IZGLED-bistar, SPECIFICNA TEZINA-1,030 (1,015-1,022); pH5 (5,5-6,5); LEUKOCITI 1+ ( treba da su negativni); GLUKOZA- normalna; UROBILINOGEN- normalan; KRV- 1+ (negativan); MALO EPITELA. Da li neko zna sta to moze da bude, doktorica mi je rekla da se krv moze pojaviti od pucanja jajne celije, ali sad mi je vec malo nelogicno da se to vec dva puta ponovilo, da mi dva puta puca jajna celija kada radim analizu.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Krv u mokraci od pucanja jajne celije?Ja za to nisam cula jer jednostavno genitalni i urinarni trakt kod zene nema ama bas nikakvih fizickih kontakata koji bi MOGLI da dovedu do toga.Kod muskarca je drugacije.
Drugo,nije naglaseno koja kolicina krvi je u pitanju...krv..moze da bude i 1 eritrocit !! sto je prakticno normalan nalaz...a moze i 10-15 Er sto je vec za dalje ispitivanje.
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Nemem pojma

Post od joldicka »

Ako nesto znaci u nalazu je pisalo krv 1+
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To je čudna laboratorija. Trebalo je da napišu lepo broj eritrocita i da li su sveži ili bledi. To 1+ znači malo, ali za eritrocite u urinu PIŠE SE BROJ. Ako ne mogu da ih prebroje stave MASA.
Inače, urin se ne daje nikako na analizu u periodu menstruacije jer tako eritrociti mogu da dospeju u urin.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
daniela_17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2006 10:22 pm

krv 1+

Post od daniela_17 »

meni su ti bili ovaki nalazi: krv2+ proteini 2+
Sad nakon sedam meseci iman proteini-trag a krv 1+. Ja sam to izlecila koltikosteroidima. Sada jos uvek imam krvi u urinu ali meni je to od bubrega. Jos sam se bavil sportom i pre velikim naporima bubrezne kapilare bi mi pucale i zato je meni krv u urinu...
Dosta poznanika mi je reklo da isto ima krv u urinu ali da je to njima normalno... tako da netreba da se uznemirujes

Pozdrav
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Hvala

Post od joldicka »

Hvala, meni je doktorica rekla da nije alarmantno, ali ja sam se malo zabrinula, cudno mi je to , zabrinjavajuce, ali i olaksavajuce da je jednom od tri analize nije bilo. Oticicu jos jednom da proverim pa cu videti. Hvala jos jednom
Odgovori