krv u urinu i eserihija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Summer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 6:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

krv u urinu i eserihija

Post od Summer »

Mom muzu se pre 3 dana pojavila krv u mokraci.
Analiza pregleda urina je pokazala:
Proteini 2
Hemoglobin 3
Sediment urina:
Erci-svezi ''masa''
Ph vrednost 5.0
relativna gustina 1.030
Urolog ga je pregledao UZ i nije video nista sumnjivo ni kod prostate i na bubrezima. prepisao mu je ''Ciprocisal" i puno caja od uve.
Danasnji bakterioloski nalaz je pokazao eserihiju coli 100.000.
Da li neko moze da mi kaze na osnovu ovih nalaza, da li se krv (koja se pojavila samo prvi dan), moze naci u urinu zbog eserihije ili je ipak nesto ozbiljnije u pitanju.
I da , nisam napomenula da nikakve bolove nije imao.
Imao je temperaturu 2 dana 38 stepeni.
Svima unapred na odgovorima...
Summer
Novi član
Novi član

Post od Summer »

Ako je neko imao slican problem ili je strucan, molim vas da mi odgovorite :(
EbolaAttack
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 12:45 am

Post od EbolaAttack »

a da li je radjen ultrazvuk mokracne besike.........koliko je krvi bilo.........moze da se pojavi krv kao posledica eserihije ili bilo kojeg zapaljenja........obicno ne traje dugo.........jedno ili dva mokrenja.........da je nesto ozbiljnije ne bi potrajalo samo jedan dan.............ali vas molim da odgovorite na gornja pitanja.............
a za ono puno caja od uve............ljudi prema najnovijim istrazivanjima je dokazano da je stetan..........da sme da se pije samo po pet dana cetiri puta godisnje...........nije nikakva senzacionalisticka vest sa americkih sajtova ili tako necega.........o tome je bilo reci na vise seminara u nasoj zemlji tokom prethodne godine..........gornja sema je preporucena,a izgleda da pojedini lekari ili nisu obavesteni,ili nisu zainteresovani da budu obavesteni,ili ih bas briga....................ja vam licno ne bih preporucio da dajete uvin caj detetu,a vi kako hocete...............procackajte malo,raspitajte se.........
Summer
Novi član
Novi član

Post od Summer »

Hvala na odgovoru.

radjen je ultrazvuk, ali doktor nije video nista sumnjivo pa mu nije bilo jasno otkud krvi u mokraci.!
Trajalo je bas tako...dva tri mokrenja, i onda opet sve normalno ali uz povisenu temperaturu.
Za caj od uve stvarno nisam znala da je stetan.....prvi put cujem
:-? . Jel ima neki koji biste preporucili za mokracne kanale i konkretno eserihiju?
Inace, ne znam da li ste dobro procitali,ali ne radi se o detetu nego mom suprugu (35god).
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am

Post od ljuna »

Jako Vam je dobra brusnica za E.coli jer ona odlepljuje ovu bakteriju sa epitela urinarnog trakta i lakse se eliminise.Ali kupite samo brusnicu bez ikakvih dodataka(vitaminom C,itd), jer eserihiji za razmnozavanje pogoduje kisela sredina. Izbegavajte kiselo i u ishrani, i ako pijete uvin caj dodajte sodu bikarbonu zbog baznije sredine.
Sve najbolje.
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Koliko je Uvin čaj zaista štetan?
Čula sam ranije nešto o tome, ali kada sam pitala svoju doktorku nefrologa rekla je da su to gluposti. Uvin čaj uzimam već 3 godine kontinuirano, nekad i po 1l dnevno. Nekad i više, u zavisnosti kako se osećam.
Ako je ustinu štetan, kakve posledice se mogu javiti?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Jedino negativno sto ja znam je da izaziva zatvor.
Mislim da ga 99% urologa propisuje i dan danas.
Sto se tice "novijih istrazivanja" po njima ne bismo smeli nista da konzumiramo jer je sve do nekle stetno.
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Hvala na odgovoru.
Ja već dugo pijem uvin čaj, ali nemam problema sa zatvorom. Više mi i nije tako gorak, navikla sam se. Jedini problem je što mi oboji usne i zube, no to rešavam sokom od limuna. :lol:
Odgovori