Kondilomi na butinama?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
pedja_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 4:37 pm

Kondilomi na butinama?

Post od pedja_bg »

Da li mogu kondilomi da se prenesu van prostora penisa npr. na spoju mosnica i butina? Kako to onda izgleda?
Imam nesto slicno pa pitam, ali pored crvenila na oba spoja mosnica sa butinama, ima i par "resica" bolnih na dodir.
Molim za odgovor...
pedja_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 4:37 pm

zaboravih pa da dodam...

Post od pedja_bg »

Zaboravih, ja u stvari zvanicno nemam kondilome (potvrdjeno kod urologa i dermatovenerologa). Navodno devojka ima (Ginekolog potvrdio, dermatovenerolog porekao)
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Opis koji ste dali prilično je oskudan.
Koliko ima tih "resica", koje su boje, koje veličine i oblika?
Da li na tim promenama ima nekog sekreta, perutanja i slično?
Koliko dugo imate seksualne odnose sa tom devojkom (zbog procene inkubacionog perioda).
Da li ste kod dermatologa uradili test sirćetom?
Gde se nalaze kondilomi kod Vaše devojke?
Da li ima nekakvih izraštaja još negde (obratite pažnju na glavić, posebno ivicu i deo oko otvora i na koži penisa) osim tu gde ste opisali?
Pojava kondiloma tu u principu jeste moguća (oni vole vlažna mesta), ali je to relativno retko jer se pretpostavlja da nastaju direktnim dodirom sa zaraženim područjem.
Da li je dermatolog preporučio neku terapiju (za to crvenilo koje spominjete) i da li osećate neki svrab?
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
mikicaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 11, 2005 10:34 pm

Post od mikicaaa »

A kako se radi taj test sircetom i je l' mozemo mi sami da ga uradimo?
Hvala i pozdrav
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Može, ali nema svrhe

Post od Filip »

Može, ali nema potrebe, uradiće ga lekar u ordinaciji. Ako baš hoćeš da se igraš, evo kako se radi.
Napraviš 5% sirće. Vidiš koliko % ima tvoje kućno sirće i razblažiš ga do 5% (ali koristi belo sirce/providno/, ne ono crveno vinsko). Ako je ono od 9% dodaš mu isto onoliko vode koliko si uzeo sirćeta, a ako ima manje, ne moraš da ga razblažiš (mada može malo da pecka). U to umočiš vatu ili gazu, staviš na sumnjivo mesto i čekaš 5-10 minuta. Ako pobeli verovatno je kondilom, a ako ne pobeli verovatno nije.
Mada, ovaj test nije pouzdan i koriste ga lekari da bi lakše identifikovali promene, od veće je koristi kod devojaka i tu se može koristiti da se označi mesto biopsije. Naglasak sam stavio na reč VEROVATNO jer na osnovu ovog testa se ne postavlja dijagnoza, on služi za orijentaciju u sklopu cele kliničke slike.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori