Koliko posle rizicnog kontakta?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 1:54 am
Koliko posle rizicnog kontakta?
Jel bi neko mogao da mi kaze koliko vremena treba da prodje posle rizicnog kontakta da bi se bilo sigurno da su rezultati testova sigurni. Juce uvece sam imao nezasticen oralni sex i ne znam kada da odem da se testiram, da li da cekam nekoliko dana, ili odem odmah danas? Hvala na odgovorima
-
- Novi član
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A kakve analize bi ti da radish?
Zavisi shta te brine...Vecinom se svede an to da je u pitanju samo tvoj strah al da budesh sigurniji otidji kod dermatovenerologa da obavi fizichki pregled, uzme ti anamnezu i posle ako bude potrebno neka radi briseve i ostale testove.
Zavisi shta te brine...Vecinom se svede an to da je u pitanju samo tvoj strah al da budesh sigurniji otidji kod dermatovenerologa da obavi fizichki pregled, uzme ti anamnezu i posle ako bude potrebno neka radi briseve i ostale testove.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Dermatovenerolog? Gde to da nadjem u novom sadu? Sta je ta anamneza? Verovatno ce vas ova dva pitanja zasmejati, ali, ja sam skroz neupucen u medicinske krugove, i sta koji doktor radi, obicno nisam dosad imao nekih zdravstvenih problema. A koliko sam citao po ovim sajtovima, preko oralnog sexa se prenosi herpes, gonoreja, chlamidija, HPV, hepatitis, HIV, najcescje, pa bih te testove voleo i da uradim. Mozda jos nesto sto se prenosi oralno. Cisto da ne bih zarazio partnerku. Samo sad sam skontao pravu vrednost sexualne zastite, samo se nadam da nije prekasno za to...
HIV oralnim sexom tesko ali se ipak testiraj,infektivna koncentracija u pljuvackoj je dosta niska(sve pod uslovom da je pomenuta pozitivna) ali tek kada prodje nekih 4-6 nedelja kada prodje faza serokonverzije odnosno kada se posle pomenutog perioda pojave antitela na HIV u krvi.Hepatitis C tesko isto zbog niske koncetracije virusa, Hepatitis B verovatnije zbog mikrolezija u ustima koje krvare ali i to tek nakon 1-3 meseca kolika je inkubacija za akutni pa bih ti ja preporucio da na mesec dana kontrolises AST i ALT pa ako rastu da se testiras a ostale boljke su bezazlene i tek neprijatne pa ako razvijes klinicku sliku neke od njih treba ih leciti.
-
- Novi član
AST? ALT? Sta je to? Inace, takodje, u kojoj vrednosti sam sada opasan svojim sledecim partnerima, naprimer ljubljenje ustima i slicno... Znaci posle mesec i po da idem da se testiram? A kog doktora najpre da kontaktiram povodom svega ovog? Svog lokalnog ne mogu naravno (zivim nedaleko novog sada u selu), a po novom sadu nisam nesto upucjen kako ove stvari idu. Nije mi vazna cena naravno, samo bih da se to odradi sto bolje i diskretnije, bez nekog odugovlacenja... Inace, hvala severuse i tamara na razuveravanju, malcice se osecam bolje, ali, verovatno ce ovo biti jedan jako zeznut mesec i po...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako pare nisu problem onda sledeci put se snabdej prezervativima pre rizichnog odnosa, poshtuj sebe malo vishe a ovih mesec ipo dana neka ti budu lepa shkola za ubuduce.
Uvek se prvo obrati lekarima opshte prakse koji ce ti uzeti anamnezu i mozda uraditi bris grla ako sumnjash na neshto posle ljubljenja.... i ako je potrebno poslati nekom od specijalista.
Za pocetak otidji dermatovenerologu ako imash neke smetnje i ako bash hocesh da uradish bris pa da si siguran da nema bakterija!
Malko si nezreo za rizichne odnose, treba dosta da nauchish pre takvih egzebicija.
Uvek se prvo obrati lekarima opshte prakse koji ce ti uzeti anamnezu i mozda uraditi bris grla ako sumnjash na neshto posle ljubljenja.... i ako je potrebno poslati nekom od specijalista.
Za pocetak otidji dermatovenerologu ako imash neke smetnje i ako bash hocesh da uradish bris pa da si siguran da nema bakterija!
Malko si nezreo za rizichne odnose, treba dosta da nauchish pre takvih egzebicija.

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Jel razumes ti srpski??Pravac u dom zdravlja imaju i dermatovenerologa i lekara opste prakse.nsodbojkas napisao:pa, eto, nadam se da cu posle ovog imati prilike jos da imam seksualni odnos... i da nije nista, da se samo varam. Jel neko ima neke brojeve ili adrese od nekih dermovenerologa u novom sadu i okolini?
-
- Novi član
eto, kontaktirao sam urologa, i dermovenerologa, imam konsultacije ove nedelje i testove verovatno na neke bolesti koje se javljaju rano,a za hepatitis i sidu cemo kasnije da vidimo valjda. Mada, svi mi kazu da pasivni kod oralnog sexa nema sanse da dobije sidu, ukoliko zenska osoba nema vidljivo krvarenje i on nema ranicu na penisu. Mada, tesko je u to poverovati. Srce mi kuca kao ludo, 103 otkucaja u minuti kod zadnjeg brojanja, ne mogu da spavam uopste. Jel ima neko ko je u slicnoj situaciji da pomognemo jedni drugima?
s
ma ne PANIČI bre
Ako nemas nikakve tegobe nemoj da izazivas vraga ---
ako bas hoces proveri al bez brige i panike
pa ti ces puci pre nego sto ispitas slucaj,
Sta bi bilo kad bi se tako lako sve prenosilo i ako si siguran da je doticna osoba bolesna ne mora da znaci da ces i ti biti-BEZ PANIKE
Ako nemas nikakve tegobe nemoj da izazivas vraga ---
ako bas hoces proveri al bez brige i panike
pa ti ces puci pre nego sto ispitas slucaj,
Sta bi bilo kad bi se tako lako sve prenosilo i ako si siguran da je doticna osoba bolesna ne mora da znaci da ces i ti biti-BEZ PANIKE
-
- Novi član
Vasa, sve je to fino i lepo, ali, sta ako zarazim nekoga sada dok testovi ne mogu da se rade? 6 dana proslo, nikakvih simptoma, bio sam kod dermatovenerologa, rekla mi je da ne treba da brinem, ali, sta ako je nesto, i ja budem danas-sutra imao sex sa nekim, i prenesem mu nesto? Jel onda treba da se ubijem, ili sta?...
-
- Novi član