Klebsiella pneumoniae
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Klebsiella pneumoniae
Treba mi hito pomoc nekog ko se razume u teze urinarne infekcije jer se trenutno vrtimo u krug sa lekarima a nista se ne resava. U pitanju je stariji gospodin od 70 godina koji je u septembru boravio par nedelja u svojoj vikendinci kraj dunava i yaradio urinarnu infekciju. Misleci da ce proci dve nedelje je cutao o problemu da fakticki ne moze da zadrzi mokracu. Po povratku u NS zakazujemo lekara opste prakse u medjuvremenu pojavljuje se novi smptom a to je sveza krv u mokraci i pecenje priikom mokrenja. Do cekamo termin kod lekara opste prakse odnosimo mokracu privatno na analizu gde je uradjen i antibiagram a izolovna je Klebsiella pneumoniae u velikom broju.Nismo cekali temin vec smo preko reda trazili lekara da samo prepise lekove da bi sto pre poceo da pije. Prepisan mu je Ciprocinal popio je dve kutije. Ni u jednom momentu se nisu umirili simptomi.Na svoju ruku zakazujemo privano UZ bubrega, besike ,prostate i testisa. Uspeli su da odrade UZ bubrega i oni su u redu. Ostalo nisu uspeli jer nije mogao da zadrzi vodu ni punih 15 min a kamoli 30 kolko bi trebalo za snimanje. Lekar koji je radio UZ savetovao je da mozda ne bi bilo lose da se odrade tumor markeri prostate, rezultat je u redu. Posle ciprocinala dobio je nedelju dana pauze i dve kutije Panklava uz novi antibiagram i dijagnozu cistitis. Konstantno pije caj od uve, kapi od brusnice , uz antibiotik pije i probiotik ali pomaka nema. Covek je premoren, drasticno je i smrsao iako pokusava normalno da jede i spava odlazak na vc svakih par minuta ga unistava a naravno tu je i povremeno mokrenje sveze krvi. Kontrola kod opste prakse mu je zakazana za sl. petak gde ce oduciti dali da ga salju kod urologa, u medjuvremenu smo zvali urologiju da proverimo koliko se ceka 4-6 meseci. Sta da radimo dali da ga vodimo kod privatnog urologa sto pre ili da se oslonimo na termine u drzavnoj amblanti? Dali smo sa pravom zabrinuti?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Klebsiella pneumoniae
Колико прочитах, антибиограм није рађен већ су антибиотици напамет преписани. Јел?
Лично бих узео нешто за рехидратацију (Исостар напитак) као и петролеј, соду бикарбону и чајеве против инфекција (Инситут Јосиф Панчић).
Лично бих узео нешто за рехидратацију (Исостар напитак) као и петролеј, соду бикарбону и чајеве против инфекција (Инситут Јосиф Панчић).
Re: Klebsiella pneumoniae
Rađen je antibiagram dva puta uz dva davanja mokraće pa su lekovi prepisani po njemu. Svekar i svekrva su stariji ljudi koji još uvek veruju lekarima a ja kao mlađa generacija iz iskustva znam da neke stvari ne treba uzimati zdravo za gotovo pa sam ih nabedila da odrade i antibiagram, inače lekar nije tražio. Takođe nije tražio ni UZ to je bila moja ideja . Za sad lekar nije tražio ni posetu urologu što dovodi do mog pitanja dali bi bilo možda pametno da ga odvedemo privatno. Čovek je inače savršeno zdrav za svoje godine veoma vitalan i prvi put za nekih 15 godina koliko ga ja znam je bolestan.