Postovani,
Vec izvesno vreme imam odredjene probleme, koji su nastupili odjednom i svi istovremeno, a pravi uzrok i dalje ne znam, mada moram priznati da se mozda i nisam dovoljno potrudio u traganju za istim.
Radi se o sledecem:
Prvo sto sam primetio jeste osecaj kao da mi trne penis, narocito deo od polovine ka glansu, sto je jasno ukazivalo da mi se naglo pogorsala cirkulacija u penisu. Erekcija mi je odjednom posatala otezana ili gotovo nemoguca. Nikada ranije nisam ni pomislio da je taj problem moguc, jer ni u najavi nisam imao problema sa erekcijom, cak na protiv, nikada u zivotu mi pre toga nije izostala erekcija ni u jednom trenutku.
Istovremeno, mokraca mi se jako zamutila, testisi su mi se opustili i cini mi se da im se umanjio volumen. Sperma mi je postala nekako nehomogena i kolcinski se veoma smanjila. Dobio sam naglo problem sa mokrenjem u smislu da sam morao da cekam nekoliko sekundi na pocetak mokrenja. Takodje, naprezem se dok mokrim, sto ranije nije bio slucaj. Dobio sam neki neprijatan osecaj u donjem abdomenu, odnosno donjem delu stomaka, gde sam kad god bih legao osecao jako pulsiranje u tom delu tela. Generalno osecam neku tenziju u tom delu tela. Takodje, kao da sam osetio neku vrstu slabosti u nogama, koja vise moze da se opise kao gubitak nekog elana, nego da sad bas ne mogu da stojim na nogama. Generalno mi je drasticno oslabio senzibilitet na penisu, okolo u preponskom delu...
Obzirom da me je u ovim godinama (tada sam imao 24, sada vec skoro 28), najvise pogodio problem u vezi sa ED, nekako nisam siguran da sam do sada uspeo da lekarima objasnim sve pratece probleme koji su nastali u istom trenutku. Vremenom sam pregledima kod urologa konstatovao laboratorijskim ispitivanjem brisa da imam hlamidiju, i to ne znam ni sam koliko dugo, ali sam taj problem resio iz prve, uz pomoc antibiotika. Kasnije sam proveravao kroz spermu i bris, nema je vise. Koliko sam citao o tome, nisam nasao da bi moglo biti odgovorno za sve ove probleme koji su kod mene nastali jednovremeno. Takodje, nerealna mi je prica pojedinih urologa da je sve to na psihickoj bazi, jer je to meni zdravorazumski neobjasnjivo.
Dr. Milosevic me je poslao na uretrocistoskopiju zbog te zadrske pri mokrenju, ali su me na VMA glatko vratili nazad, jer je onaj uroflow kao bio u redu, iako se ja dosta naprezem da bih izbacio mokracu i verovatno uspem da postignem zadovoljavajuci mlaz, ali me na VMA niko nije pitao kako to postizem, niti su me ozbiljno shvatili.
Jedino sto mi je do sada donekle uspesno resavalo problem sa ED jesu neki suplementi na biljnoj bazi, koje mi je prepisao doktor u ordinaciji potencijal, ali cim sam prestao sa njima, problemi su se vratili na staro. Pio sam i neki EZEREX, i dalje pijem i popravlja mi opstu telesnu kondiciju, pa tako donekle i problem sa ED, mada vise pomaze oko prokrvljavanja penisa generalno.
Ostali problemi su sve vreme na istom, spermogram nisam radio, ali verujem da je los, i dalje imam tu zadrsku pri mokrenju.
Ovaj predugacak uvod samo je u cilju jednog pitanja koje bih zeleo da postavim:
Mogu li svi ovi problemi imati nekakve veze sa donjim ledjima, odnosno nekih mozda 4-5 poslednjih prsljenova?
...jer je to jedini deo tela u kome imam problema. Povremeno osecam bol u tom delu kada dugo sedim, stojim ili hodam, a obzirom da sam fizicki dosta aktivan, nekada prosto moram da prekinem trcanje od bola u tom delu kicme. Nekoliko puta mi se taj bol podudarao sa bolom u kukovima i nekim neprijatnim osecajem, slicnom bolu, koji se prostirao duz nogu, a javljao se istovremeno u nogama i u donjim ledjima. Gotovo da nema pravila, nekada imam manje tegoba kada sedim po 3-4 dana u stolici, nego kada zivim sasvim normalno i aktivan sam fizicki, bavim se sportom itd. Takodje, radeci neke vezbe za noge i donja ledja, primetio sam npr. da mi problem sa mokrenjem odmah posle vezbanja postaje mnogo manji. Medjutim, s druge strane, kada se setim ranijih dana kada nisam imao ni jedan ovih problema, trcanje i sportska aktivnost mi je jos vise stimulisala seksualnu funkciju u svakom pogledu, a sada npr. imam manji problem sa ED kada sedim i lezim po nekoliko dana, nego kada se bavim sportom.
Ne izbegavam odlazak lekaru, ali bih cisto voleo da dobijem neki komentar, da ne bih bas bio u potpunoj zabludi pre nego sto opet odem kod lekara. Prosto bih voleo da cujem neko strucno misljenje, da ne bih izigravao hipohondrika, mada mi se cini da iz gore navedenog, bice da nisam.
Srdacan pozdrav i hvala unapred na izdvojenom vremenu
Kicma i ED, postoji li neka veza?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Kicma i ED, postoji li neka veza?
kad se jednom dogodi problem sa erekcijom, a desava se mnogima, i mladima, cesto zabrinutost oko toga dovodi do pogorsanja problema, tako da psihicka blokada ima itekako uticaja...treba tu istrenirati sebe da se bude sto opusteniji, bez zabrinutosti i razmisljanja da neki problem postoji...
naravno, trebalo bi iskljuciti i sve druge stvari, npr. infekcije...ne bi bilo lose uraditi ponovo jedan rutinski uroloski pregled, pregle prostate, ultrazvuk trbuha, i pre i posle mokrenja...a ne bi bilo lose da se obavi pregled i zbog kicme, jer i problemi sa kicmom mogu dovesti do tegoba koje navodis...
naravno, trebalo bi iskljuciti i sve druge stvari, npr. infekcije...ne bi bilo lose uraditi ponovo jedan rutinski uroloski pregled, pregle prostate, ultrazvuk trbuha, i pre i posle mokrenja...a ne bi bilo lose da se obavi pregled i zbog kicme, jer i problemi sa kicmom mogu dovesti do tegoba koje navodis...