Kandida i antibiotici

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
djurkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 12:12 am

Kandida i antibiotici

Post od djurkovic »

Evo opet mene. :)
Naime, pre 2 nedelje sam dobio jaku upalu mokraćnih kanala, verovatno od čekanja u banci u kojoj je bilo 15C, dok je napolju bilo preko 30. :evil: Elem, dobio sam nagon za čestim mokrenjem, temperaturu preko 38, u jednom trenutku su mi se čak pojavile i 2 kapljice krvi. Elem, odem ja do urologa, on mi kaže da je u pitanju prostatitis i da mi sledeće lekove:

Garamicin 120 (2x dnevno 3 dana, injekcije);
Citeral 500 (10 dana, na 12 sati po jedna);
Politreks 500 (7-10 dana, na 12 sati po 2).

Završio sam sa injekcijama, pomogle su mi, trećeg dana sam osetio blag svrab celom dužinom mokraćnog kanala. To je prošlo posle 3 doze Citerala, i od tada je sve bilo u redu. Juče uveče sam popio poslednji Citeral (ukupno 20 tableta) i jutros sam prešao na Politreks. Međutim, primetio sam da mi se danas na penisu pojavila mrlja crvene boje, za koju sumnjam da je kandida. Pošto se tu stvorila verovatno od antibiotika, zanima me da li će nestati sa prestankom uzimanja antibiotika, i da li bi ispiranje sodom bikarbonom pomoglo da se spreči širenje i eventualna komplikacija? Palitreks treba da pijem još 7,5 dana (još 30 tableta). Takođe, da li postoji neka hrana koju bi bilo preporučljivo uzimati, da bih koliko-toliko držao normalan balans u organizmu dok pijem ovo smeće? :)

Hvala unapred! :)
zovem se bakterija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 5:34 pm

Re: Kandida i antibiotici

Post od zovem se bakterija »

Jedi puno belog luka, on pomaze sigurno a moze se prerezati pa namazati "mesto". Manje secera unositi one se hrane secerom i samo dosta voca. Ne bas kiselog jer vole i kiselinu. Ovo sa lukom isprobano deluje. :) Srecno! Bice sve 5. Vidices.
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

Hvala, hvala! :) Pomaže li i jogurt i neki probiotski preparati, kao Linex na primer, i Propilis C-100? Hteo bih da izguram terapiju do kraja, ali bez nekih propratnih negativnih efekata kao kandida, pa me zanima šta sve mogu da učinim da pomognem organizmu da preguramo ovaj period. :) Srećom da se pojavila na maloj površini, nema je previše. :)
zovem se bakterija
Novi član
Novi član

Naravno jogurti i probiotici isto pomazu ali beli luk je ubica za te "vampire". Kao ono u blejdu hehhehh. Samo slatko izbegavaj ako pijes kafu uzmi smeđi secer on moze jer je od prirodne trske a ne onaj rafinisani. AH da i manje hleba i masti samo sto vise povrca zelenog, npr. blitva, spinat, itd. Ne krompir i njega one vole jesti :lol:
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

Samo da javim da sam počeo da jedem beli luk u velikim količinama, i zapanjen sam kako deluje! :o Kad god ga jedem, stavim komadić na "žvalu" (koju izaziva kandida koliko znam) u uglu usana i posle svakog jela ona je sve manja i manja i sve manje i manje boli! :o Ludnica, sad baš idem da spremam obloge! :D
Inače slatko ne jedem, ni kada sam bolestan a ni inače, a kafu popijem možda jednom mesečno. :) Tako da nema brige. :) Hvala "bakteriji" na pomoći! :) :) :)
zovem se bakterija
Novi član
Novi član

Superrrrrrrrrrrrrrrrr, samo napred znala sam da ce da deluje!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

Bio sam do urologa, rekao mi je da se crvenilo pojavilo zato što se infekcija sa mokraćnih kanala/prostate spustila "dole". Prepisao mi je mast "Triderm", i rekao da je mažem 7 do 10 dana pošto završim terapiju Palitreksom. Zanima me da li je ovakvo "spuštanje" infekcije moguće, i da li ta "spuštena infekcija" može dovesti do učestalog mokrenja? Primetio sam da poslednja 2-3 dana idem češće u WC, ali bez nekih drugih nuspojava - mlaz je dobar, nema bolova niti peckanja, jedino se ponekad desi da miris bude neprijatan, što opet može biti posledica antibiotika (same kapsule smrde kao ***).
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

cesce mokrenje je vezano za unutrasnju infekciju...neprijatan miris moze poticati od same infekcije, ali svakako i od lekova...sto se tice spoljasnjih promena, mogu biti povezane sa osnovnom infekcijom ako se "spustila" ali i nastankom gljivica usled antibiotske terapije, a posto je Triderm univerzalni lek jer sadrzi lek i za gljivice i za bakterije trebalo bi da pomogne (ako je uzrocnik osetljiv na to)...uz to posebno voditi racuna o higijeni naravno...
Odgovori