Kamen u bubregu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

neško
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 7:02 pm

Kamen u bubregu

Post od neško »

Decenijama bolujem od kamena u bubregu,izbacivao,operisao,razbijao eswelom,litoklasom,i stalno se stvara novi.Uradjene analize kamena,ispitan metabolizam,paratiroidna itd.Kontrola ultra zvukom na 6 meseci i rengenom godišnje.Pre 6 meseci nalaz par sitnih mikrolita,danas kamen od 2cm.Isti slučaj bio pre3god.Ima li neko od lekara da može da mi pomogne da se ovo ne dešava.Imam vec puno godina sve mi je teže i rizičnije ići pod anesteziju i tretman.
zdravi-pravi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 11:17 pm

Re: Kamen u bubregu

Post od zdravi-pravi »

Nesko da li mi mozete reci kakva su vasa iskustva sa operacijom litoclastom? Prvi put se suocavam sa kamenjem, imam 1 kamen u desnom mokraćnom kanalu 7x 12, i dva kamenu u desnom bubregu od 5 i 8 mm. Da li st radili neku operaciju na VMA, konkretno Litoclast, pošto se prvi put susrecem sa ovim, a imate vec iskustva, da znas sta me ocekuje. I sta mislite da li da radim na vma u bg? Pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

neško napisao:....... Pre 6 meseci nalaz par sitnih mikrolita,danas kamen od 2cm.Isti slučaj bio pre3god........
Јеси ли још увек жив? :D

Шта човече једеш и пијеш када имаш толико камење?! Претпостављам да таманиш киселу воду.
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

zdravi-pravi napisao:Nesko da li mi mozete reci kakva su vasa iskustva sa operacijom litoclastom? Prvi put se suocavam sa kamenjem, imam 1 kamen u desnom mokraćnom kanalu 7x 12, i dva kamenu u desnom bubregu od 5 i 8 mm. Da li st radili neku operaciju na VMA, konkretno Litoclast, pošto se prvi put susrecem sa ovim, a imate vec iskustva, da znas sta me ocekuje. I sta mislite da li da radim na vma u bg? Pozdrav
Najpre da ti kažem da se ne plašiš.litoklas sam radio na Zvezdari pre 3godine kod Dr.Patrnogica i to uspešno.Moraš da uradiš određene analize a prvenstveno pregled srca i pluća ukoliko odluči doktor da ti radi u kratkotrajnoj opštoj anesteziji.Uspešno se radi u skoro 100% slučajeva.To, što se tiče kamena u desnom ureteru(mokraćnom kanalu),mada nisi napisao tačno u kom delu kanala se nalazi.Kada to uradi produžice dalje(najverovatnije) do bubrega da ti razbije taj od 8mm.Ovaj od 5mm neverujem da može jer je mali i ne prestavlja neki problem,osim ako sam krene,a tada uz puno tečnosti možeš i sam da ga izbaciš.Ja imam puno poverenja u doktora Sašu Patrnogića.
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

aa_aca napisao:
neško napisao:....... Pre 6 meseci nalaz par sitnih mikrolita,danas kamen od 2cm.Isti slučaj bio pre3god........
Јеси ли још увек жив? :D

Шта човече једеш и пијеш када имаш толико камење?! Претпостављам да таманиш киселу воду.
:D Evo živ sam,kamen razbijen i ostaci izbačeni ,ali novi se stalno stvaraju .Jedem i pijem prema sastavu kamena,a po preporuci lekara,kiselu ne pijem a posebno ne Prolom,zbog visoke alkalnosti.Rezultat slab,novi se stvaraju.Srećna i zdrava Nova.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

neško napisao: :D Evo živ sam,kamen razbijen i ostaci izbačeni ,ali novi se stalno stvaraju .Jedem i pijem prema sastavu kamena,a po preporuci lekara,kiselu ne pijem a posebno ne Prolom,zbog visoke alkalnosti.Rezultat slab,novi se stvaraju.Srećna i zdrava Nova.
Па ко ти је рекао да не ваља ако је алкална. Баш напротив. Одлична је баш зато што је алкална. У Војномедицинској академији сви нефролози и уролози, колико је мени познато, баш препоручују Пролом воду због мале количине сувог остатка и алкалности воде.

Осим тога, очигледно је да су савети лоши - видиш ваљда по резултатима - јер стално добијаш ново камење.

Коју воду пијеш и коју количину? Шта још пијеш осим воде?

Срећна нова и теби и да буде без камења! :D
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

E pa Aco slabo si obavešten!Sigurno to nije mišljenje nefrologa i urologa s VMA.Kada je kamen sastavljen od soli fosfata(APATIT i drugi) urin treba da je kiseo i to PH oko 5,5 jer se fosfati najviše talože u alkalnom urinu.Zato ne treba piti prolom vodu kako su pogrešno u ovakvim slučajevima nekada mislilo,već piti i do 2gr.C vitamina ili limunade.Ja govorim o kamenu fosfatnog porekla kakav je kod mene.Naravno postoji i bubrežni kamen drugog sastava (oksalat,urat itd.)No to bi bilo preopširno ovde da pričamo.Ja imam na moju žalost više decenisko iskustvo.Ne znam razlog tvog interesovanja.Ako ti je potreban savet moraš kazati koji je sastav kamena i još mnogo šta.I pored svega što znam, UZROK fosfaturije pa time i stvaranja kamena kod mene i pored svih metaboličkih ispitivanja ostao je nepoznat.Zbog toga sam se i javio na ovaj forum.Ostaj mi zdravo.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Чисто да ти кажем на почетку да не желим да те убеђујем у "моју" теорију, већ само изнесем моја сазнања и искуства. Можда некоме буде корисно, ко зна.

Џабе ти сва теорија и препоруке лекара ако не функционишу. Не знам зашто их се држиш ако ти очигледно не помажу. Све може да буде тачно али ако не даје резултата негде очигледно шкрипи.

Урин - да ли си некада мерио pH вредност? Урин је увек кисео. Дакле они што спомињу алкалан урин причају којешта. Осим тога ја годинама пијем од 4 до 6 литара Пролом воде дневно и урин ми је pH4 - управо сам поново измерио. У тој њиховој теорији нешто озбиљно не ваља.

Витамин Ц - да ли си се некада питао како то да зелена паприка има много више витамина Ц од лимуна и поморанџе заједно? Да ли је чудно што паприка није кисела? Е па сазнао сам да витамин Ц није кисео. Аскорбинска киселина није витамин Ц. Она је веома опасна по желудац и црева, нарочито ако се пије у таблетама. Американци кажу да је канцерогена. Дакле, витамин Ц као таблета не сме да буде кисео. Ако је кисео - није квалитетан.

Ја сам имао мало песка у бубрезима и мало калцификата у слузокожи очних капака, али откад таманим Пролом воду нема ни једнога.

На крају да те поново питам јер ми ниси одговорио: које све течности уносиш у организам и у коликим количинама?
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

aa_aca napisao:Чисто да ти кажем на почетку да не желим да те убеђујем у "моју" теорију, већ само изнесем моја сазнања и искуства. Можда некоме буде корисно, ко зна.

Џабе ти сва теорија и препоруке лекара ако не функционишу. Не знам зашто их се држиш ако ти очигледно не помажу. Све може да буде тачно али ако не даје резултата негде очигледно шкрипи.

Урин - да ли си некада мерио pH вредност? Урин је увек кисео. Дакле они што спомињу алкалан урин причају којешта. Осим тога ја годинама пијем од 4 до 6 литара Пролом воде дневно и урин ми је pH4 - управо сам поново измерио. У тој њиховој теорији нешто озбиљно не ваља.

Витамин Ц - да ли си се некада питао како то да зелена паприка има много више витамина Ц од лимуна и поморанџе заједно? Да ли је чудно што паприка није кисела? Е па сазнао сам да витамин Ц није кисео. Аскорбинска киселина није витамин Ц. Она је веома опасна по желудац и црева, нарочито ако се пије у таблетама. Американци кажу да је канцерогена. Дакле, витамин Ц као таблета не сме да буде кисео. Ако је кисео - није квалитетан.

Ја сам имао мало песка у бубрезима и мало калцификата у слузокожи очних капака, али откад таманим Пролом воду нема ни једнога.

На крају да те поново питам јер ми ниси одговорио: које све течности уносиш у организам и у коликим количинама?
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

Kolega Aco,ovako te oslovljavam jer smo iste struke,samo sam ja dosta stariji.Najbolje da se obratiš na VMA odeljenje za kalkulozu,pri nefrologiji,ako hoce da te saslušaju,jer uz duzno poštovanje,tvoje teorije su nebuloze.Što se mene tiče naša prepiska o ovoj temi nema svrhe.Ostaj mi zdravo i nemoj unositi zabunu kod ljudi kojima je potrebna lekarska pomoć.Ako nemožeš da pomogneš,nemoj štetiti,jer ova bolest je teška.Neško
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

neško napisao:Kolega Aco,ovako te oslovljavam jer smo iste struke,samo sam ja dosta stariji.Najbolje da se obratiš na VMA odeljenje za kalkulozu,pri nefrologiji,ako hoce da te saslušaju,jer uz duzno poštovanje,tvoje teorije su nebuloze.Što se mene tiče naša prepiska o ovoj temi nema svrhe.Ostaj mi zdravo i nemoj unositi zabunu kod ljudi kojima je potrebna lekarska pomoć.Ako nemožeš da pomogneš,nemoj štetiti,jer ova bolest je teška.Neško
Оно што сам написао је тачно, није небулозно и нису моје теорије. Нема потребе тако да квалификујеш моје речи јер је битно да они који буду читали ове текстове имају више информација - а ти како хоћеш. Осим тога, имам врло добре везе са Војномедицинском академијом у Београду у којој Одељење за калкулозу (како ти кажеш да се зове) више није при Клиници за нефрологију него је премештен у Клинику за урологију. :D

На крају крајева, људи могу да провере информације, што на интернету што лично. Ко хоће нека набави лакмус папир па нека провери pH фактор своје мокраће. Ко купи витамин Ц произвођача "Natrol" видеће да је истог укуса као онај из зелене паприке - није кисео.
Korisnikov avatar
lana80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 1:12 pm

Post od lana80 »

uf,davno niko nije nista komentarisao ..

kratko i jasno..imam malu toleranciju bola a imam kamen u levom bubregu ..
kaze ovako:
"desni bubreg je nor. velicine,odrzanog parenhima i karlicnog sistema,bez postojanj kalkuloze ili pak hidronefroze.
levi bubreg je nor. velicine,odrzanog parenhima sa jednim kalkulusom precnika oko
9 mm blize gornjem polu i sa znacima hidronefroze II stepena unutr levog pijelon"

napravljen nativni snimak urotrakta: postoji senka krecnog intenziteta u projekciji n srednji deo levog bubrega"

rowentax sam pila..pauz od 3 meseca preporucena od strane Dr iako ne pise u uputstvu-kako sagovornica jedna ovde tvrdi na forumu...
zanima me lasersko uklanjanje ovog kamena.. koliko je bolno,koliko traje ili da mi neko strucan kaze kojom metodom da se resim ovog kamena,koji trenutno miruje ali ne daj Boze d mi se opet pokrene :o HVALA UNAPRED SVIMA NA ODGOVORIMA
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ласером? Мислиш на операцију?

Знам да се камење разбија ултразвуком, али нисам сигуран да га разбијају када је високо у бубрегу.

Ако је камен кречњачки, вероватно би могла постепено да га раствориш. Нажалост прецизне рецепте не знам. Свакако треба да пијеш доста чисте воде која није ни минерална ни газирана.
neško
Novi član
Novi član

Post od neško »

lana80 napisao:uf,davno niko nije nista komentarisao ..

kratko i jasno..imam malu toleranciju bola a imam kamen u levom bubregu ..
kaze ovako:
"desni bubreg je nor. velicine,odrzanog parenhima i karlicnog sistema,bez postojanj kalkuloze ili pak hidronefroze.
levi bubreg je nor. velicine,odrzanog parenhima sa jednim kalkulusom precnika oko
9 mm blize gornjem polu i sa znacima hidronefroze II stepena unutr levog pijelon"

napravljen nativni snimak urotrakta: postoji senka krecnog intenziteta u projekciji n srednji deo levog bubrega"

rowentax sam pila..pauz od 3 meseca preporucena od strane Dr iako ne pise u uputstvu-kako sagovornica jedna ovde tvrdi na forumu...
zanima me lasersko uklanjanje ovog kamena.. koliko je bolno,koliko traje ili da mi neko strucan kaze kojom metodom da se resim ovog kamena,koji trenutno miruje ali ne daj Boze d mi se opet pokrene :o HVALA UNAPRED SVIMA NA ODGOVORIMA
Nisam stručan,samo imam iskustvo,mislim da kalkulus(kamen) od 9mm.treba što pre da ostraniš jer ti oštećuje bubreg (hidronefroza ).Najbolje je da to uradiš metodom ESWL (ekstrakorporalna litotripsija udarnim talasima),nije bolno,traje oko 40 minuta,ideš odmah kući.Kod kuće moraš da piješ što više vode i da budeš maksimalno fizički aktivna,uz poštovanje terapije koju ti da lekar koji ti je ovo radio.Ovo se radi u Beogradu na VMA,zatim u bolnici na Zvezdari,na Urološkoj klinici kliničkog centra i u nekim privatnim klinikama.Ja sam zadnje razbijanje radio 1 nov.2012g.na VMA,uspešno mi je razbijen kamen od preko 2omm.Do razbijanja kamena nemoj mnogo piti tečnosti da ne pogoršavaš hidronefrozu.Srećno!
Korisnikov avatar
lana80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 1:12 pm

Post od lana80 »

aa_aca napisao:Ласером? Мислиш на операцију?

Знам да се камење разбија ултразвуком, али нисам сигуран да га разбијају када је високо у бубрегу.

Ако је камен кречњачки, вероватно би могла постепено да га раствориш. Нажалост прецизне рецепте не знам. Свакако треба да пијеш доста чисте воде која није ни минерална ни газирана.
hvala na odgovoru..
mislila sam na bilo sta iskreno.. samo da se resim te napasti :( do momenta napada nisam ni znala da imam kamen! pijem prolom vodu..ali sam stvarno nesvesna po pitanju ispijanja tecnosti..
Odgovori