Kamen u bubregu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
laki21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 10:58 pm

Kamen u bubregu

Post od laki21 »

U subotu sam dobio snažne bolove u predelu desnog bubrega. U hitnoj su uradili ultrazvuk i utvrdili pesak u oba bubrega. Od terapije sam dobio Diklofenak čepiće i Baralgetas tablete, kao i Ciprocinal radi prevencije infekcije. Mimo toga uzimam maslinovo ulje sa limunom i medom tri puta dnevno, medicinski čaj za bubrege i puno tečnosti. Od juče uzimam i Rowatinex 3x1. Bolovi su svakodnenvi, a danas sam se konačno dokopao Beograda i urologa, koji je utvrdio da u desnom bubregu nema više ničega, ali je po nakupljenoj tečnosti u bubregu zaključio da u pitanju nije pesak već kamen koji je ušao u mokraćne kanale.

Njegova ideja je da nastavim sa dosadašnjom terapijom, a da umesto Rowatinex-a uzimam Cystone.

Nije hteo da me šalje na rentgen, da me ne bi, kako kaže, bespotrebno zračio, a kontrolu mi je zakazao za sledeći četvrtak. Misli da ću do tada verovatno izbaciti kamen.

Pročitao sam sastav Rowatinex-a i Cystona, i oni se potpuno razlikuju:

- Rowatinex: Alfa-pinen 24,8 mg; Beta-pinein 6,2mg; Kanfeten 15 mg: Borneol 10 mg; Anetol 4 mg; Fenhon 4 mg; Cineol 3 mg

- Cystone: Shilapuspha (Didymocarpus pedicellata) 65mg
Pasanabheda (Saxifraga ligulata Syn. Bergenia ligulata / ciliata) 49mg
Manjishtha (Rubia cordifolia) 16mg
Nagarmusta (Cyperus scariosus) 16mg
Apamarga (Achyranthes aspera) 16mg
Gojiha (Onosma bracteatum) 16mg
Sahadevi (Vernonia cinerea) 16mg
Pdrs. Shilajeet (Purified) 13mg
Hajrul yahood bhasma 16mg

Pitanje za upućene - da li se ova dva preparata mogu uzimati simultano, ili treba izabrati samo jedan?

Još neki koristan savet?
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

Lakiju !

Idi na prirodan lijek od starih naљih predaka:

Sirutku pij svaki dan najmanje 1 l a ostalu teиnost koja ti se traћi pij иajeve od konjogriza ili preslice ili kukuruzna svila. Иajeve moћeљ mjenjati da ti nebi dosadio jedan иaj, a sirutka mora biti bez ikakvih dodataka od kravljeg mlijeka. Ako imaљ nekog na selu a nezna kako se pravi takva sirutka neko kaћe surutka nije bitno, ostavi mejl pa жe mo poslati racept. Ovo treba piti najmanje 45 dana za kamen u bubregu.
boyanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 9:21 am

Beogradu nedostaje dobar urolog

Post od boyanna »

E ovo je moj problem:
Ultrazvicnim pregledom su mi ustanovili kamen od 7mm u jednom bubregu i pesak u drugom.Nisam jos isla kod urologa,jer ne znam gde da idem,za sada se lecim sama(ato je znam,nemoguce) cajevima i to pijem rastavic 1l i ovas 1l i jedem belu rotkvu.....Sta vi preporucujete od cajeva,mada mislim da je to sve individualno.
Odgovori