Kamen u bubregu ili?!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
nina 02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2006 2:42 pm

Kamen u bubregu ili?!

Post od nina 02 »

Zamolila bih vas da mi ,ako možete, odgovorite na jedno pitanje.Pre par meseci sam osetila bolove u predelu desnog jajnika.Bolovi nisu suviše jaki ali traju po nekoliko dana,pa prestanu na par dana pa tako u krug.Karakteristicno je da me više boli kad sedim duže ,a kad se krećem i stojim ne boli.Posle pregleda ultra zvukom dobila sam sledeće rezultate-DESNI BUBREG UREDNOG POLOŽAJA;DILATIRANIH ČAŠICA ZA GORNJI POL I SA 3 KALKULUSA DO 4mm,a posle terapije je rezultat bio bollji -UČAŠICAMA GORNJEG POLJA SU MIKROLITI DO 3mm.
Bila sam i na ginekološkom pregledu i rekli su mi da je desni jajovod malo otečen ali da to nije ništa strašno pa nisam dobila nikakvu terapiju.
Ono što mene muči je to što bolove još uvek imam istog intenziteta i posle nekoliko meseci pa me interesuje da li je to zbog kamena u bubregu ili je problem zbog otečenog jajovoda. (Da li je to zaista tako bezazleno kao što doktor kaže) Uzgred da pomenem da su rezultati krvi odlični,u mokraći ima samo malo peska i nema bakterija.
Ako ste u mogućnosti molim vas odgovorite mi.
Izvinite ako sam bila previse opsirna.
Unapred zahvalna Nina
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Nisi bila previse opsirna i dobro je sto si sve to rekla.
BOlovi tako nisko mogu da budu i od neformiranog peska...verovatno i zbog jajovoda..to ces morati da pitas na ginekologiji.
BOlovi od peska su kao osecaj secenja koji podje od bubrega u toj slabine pa se spusti na dole prema besici.TO je znaci kad pesak izlazi.PRava renalna kolika i traje nekoliko dana ali nezavisno od polozaja.Znaci kad boli..ono boli !Pregled bubrezne loze (lupkanjem po slabini) je bolan,tako da to mozes sama da proveris.Ako je u pitanju jajnik onda je bolan pregled pritiskom na to mesto gde se nalazi jajnik.Jednostavno. :D
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Puno hvala na odgovoru :D
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Izvini ako sam dosadna ali bih želela da ti postavim još jedno pitanje.Da li je uredu da me stomak boli par meseci ,tačnije uglavnom me boli uveče kad duže sedim a dok se krećem u toku dana onda ne boli ili boli manje .Kraće rečeno da li je uredu da bolovi zbog izbacivanja kamena traju i nekoliko meseci sa kraćim prekidima.
Puno hvala
Nina
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Da...mogu da traju mesecima.Medjutim,da ponovim...bolovi zbog kamena nisu vezani za pokret tela.Postoje i kad sedis i kad lezis i kad hodas.Da li si proveravala opet stanje jajovoda ili eventualno stanje svoje kichme?
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Nisam bila opet kod lekara ali otići ću.
Hvala
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

TERAPIJA ZA KAMEN U BUBREGU

Post od donkihot »

U svom prvom prilogu napisali ste da je situacija sa kamenom u bubregu posle terapije bila znatno bolja sto ste i ilustrovali dimenzijama, pa Vas najlepse molim da mi kazete koju ste terapiju koristili za smanjenje kamena u bubregu.
Hvala
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Doktor mi je dao lek ROWATINEX a pila sam i 2-3 l vode dnevno.Bez obzira na to ,posle odredenog vremena kamencici su se pojavili ponovo pa sam opet dobila isti lek.Sutra idem opet na kontrolu pa cu videti sta se desava.
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

ROWATINEX

Post od donkihot »

Hvala na odgovoru, kod mene nije bilo efekta od istog.
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Nema na cemu i drugi put!
Iskreno da vam kazem,ne verujem da je lek uticao na poboljsanje.Posle mog prvog posta sam isla na ultra zvuk jos jednom,pa su tada utvrdili da opet imam tri kamena ali manjih dimenzija.Danas sam isla na kontrolu i opet imam samo jedan i opet je stanje mnogo bolje nego prosli put a lekove nisam pila bas redovno.Nista nisam koristila,ni cajeve ni nadri lekove ,samo sam pila vise vode.Sta se desava sa "mojim kamencicima",neznam.Mozda sam fenomen pa kamenje kod mene nestaje za nedelju dana(da dodam-bez jakih bolova)ili mozda doktor ne radi kako treba.
Pozdrav! :D
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

kamen u bubregu ili?

Post od donkihot »

Ovo je bio naslov Vase prve poruke,pa na tu temu da Vam malo ispricam neke stvari koje ce Vam pomoci da bolje sagledate svoje buduce i sadasnje stanje. Sve se odnosi na moju suprugu zenu u sesdesetim. Imala je bolove slicne Vama, dosts dugo se mucila sa raznim doktorima na temu kicme i degeretavnim promenama koji su ``uzrok`` tih tegoba. Otisla je na dva ultra zvuka jedan na VMA i jedan privatno u dosta ``cuvenu`` kliniku. na pregled abdomena-bubrega. Nista nije nadjeno,Zatim je otisla u dijagnosticki centar Zemun, Zbog kicme je uradila magnetnu rezonzu i posle nalaza strucnjaka receno joj je da ti bolovi na osnovu pregleda nisu i ne mogu biti od kicme ,te su joj predlozili da uradi skener abdomena.Skenerom su konstatovali kamen u bubregu velicine 9 mm. Zakljucujte sada sami. Usput malo je lekara koji mogu uspesno da rade ultra zvuk posebno bubrega i ako ga uopste radite budite sigurni da idete uvek kod istog dobrog lekara i da se radi ultra zvuk sa specijalnom sondom za bubrege, jer se oni ne mogu raditi sa drugim sondama ili bar ne uspesno. Pre nekog vremena nasao sam na netu clanak koji kaze da sa kamenom u bubregu ne treba nista raditi,vec trpeti bolove kada se pojave do prestanka i tako svaki put.Malo je clanak neobican, ali je objavljen na sajtu www.mercola,com koji je dosta specifican ali puno puta u pravu. Naravno da se preporucuje sto vise tecnosti,na srecu ako niste srcani bolesnik jer tecnost jako smeta, nikako ne zadrzavati mokracu odnosno ne odlagati mokrenje kada imate potrebu,ne piti gazirana pica,i hraniti se uredno i lako.tesko je naci dobrog lekara, kao sto je i njima naci pacijente.Moja supruga je bila kod jedne doktorke za koju smatram da je odlicna i specijalizirana bas za kamen u bubregu i ako mi posaljete vasu meil adresu mogu vam dati podatke kao i navedeni clanak sa neta.
Zelim Vam srecu i uspeh u daljem lecenju.Pozdrav
nina 02
Novi član
Novi član

Post od nina 02 »

Hvala vam na lepim zeljama i na zelji da pomognete.
Pretpostavljam da ste iz Beograda i da je i ta doktorica koju pominjete takodje iz Beograda.Ja sam iz Nisa pa mi je Beograd malo daleko.Moji problemi sa bubrezima jos uvek nisu tako veliki pa se nadam da cu uspeti i ovde da ih resim .
U svakom slucaju hvala i zelim vam sve najbolje.
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

kamen u bubregu

Post od bgd »

Ako nece postavljacica topika,onda bih Vam ja bila vrlo zahvalna kada biste mi te podatke - o doktorki i clanak poslali na moju adresu [email protected]

Bas su mi danas ultrazvukom konstatovali kamenje u oba bubrega.U jednom je 8mm, a u drugom 6mm. Znacilo bi mi da se posavetujem sa nekim strucnim doktorom - da li treba da idem na neke tretmane,da pijem neke lekove ili da uz pomoc dosta tecnosti pokusam to da odstranim prirodnim putem !
Odgovori