Na uroloskom pregledu konstatovan mi je kalcifikat manje velicine na levom testisu. Ultrazvuk je poazao da je vrlo mala. Inace mi ne pravi nikakve tegobe. Rekao mi je da zivim normalno i da se ne opterecujem jer je to dosta cesta pojava. Rekao mi je da je pratim te da ne moze uticati na plodnost. Napomenuo je da zbog mog otezanog hoda (usled lipopleksije u kolenima jer jos kao dete bolujem od decije paralize (Paraparesa spastica
G80) i trenja koje se pritom javlja moze da bude indirektni uzrok ovog kalcifikata?
U nalazu je konstatovano da su testisi B.O. i da odgovaraju strukturi normalnih testisa. Da, pise i to da se kalcifikat nalazi na ovojnici testisa. Inace kad ga napipam nekad izgleda tvrdo, a nekad kao neka anatomska struktura. Iako je lekar rekao da se to javlja kod velikog broja muskaraca i da nemam razloga za brigu, te da je sve normalno, puno bi mi znacilo jos jedno misljenje. Hvala.
Predlozio mi je, ako hocu, da uradim alfa fetoprotein i beta oriogonadotropin u bolnickoj laboratoriji. Zasta su ovi nalazi, te sta oni mogu pokazati. Imam li razloga da se bas toliko brinem?
KALCIFIKAT NA TESTISU
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: KALCIFIKAT NA TESTISU
danas sam uradio AFP, kod mene je 2,8 ng/Uml, (ref. vrednost do 6.0)
uradio sam i beta HCG on je kod mene 1.9, a normalno je ispod 5,0 ng/Uml
Voleo bih da dobijem odgovor. Ovo je radjeno zbog ultrazvucno konstatovanog manjeg kalcifikata na ovojnici levog testisa. Deo iz nalaza> testisi B.O. odgovaraju strukturi normalnih testisa. I u laboratoriji i u ordinaciji su mi rekli da nemam razloga za brigu. Hteo bih jos jedno misljenje nakon prikazanih analiza. Hvala.
uradio sam i beta HCG on je kod mene 1.9, a normalno je ispod 5,0 ng/Uml
Voleo bih da dobijem odgovor. Ovo je radjeno zbog ultrazvucno konstatovanog manjeg kalcifikata na ovojnici levog testisa. Deo iz nalaza> testisi B.O. odgovaraju strukturi normalnih testisa. I u laboratoriji i u ordinaciji su mi rekli da nemam razloga za brigu. Hteo bih jos jedno misljenje nakon prikazanih analiza. Hvala.