Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Ovako, ne stvara mi nikakav problem, glanc mi nije ceo iste boje, ne znam kako da objasnim, kada se krene od sireh dela ka uzem, na pocetku je tamnije boje, oko pola mozda i manje od pola cm...
Pitam se jel to neki problem ili je to uobicajno, znaci nemam nikakve probleme, ne boli me nista... Molim brz odgovor
tesko da moze bilo sta da se kaze dok se ne vidi...da li je to celim obimom ili ogranicena fleka...ukoliko postoji fimoza moze kozica kad je zavrnes da vrsi kompresiju na glans pa zato potamni po obodu (posto je ometena cirkulacija), pogotovo ako ne mozes posle lako da je ponovo navuces na glavic - tada se radi o parafimozi, i to mora da se resava da ne nastanu komplikacije...
a imas li problem sa tesnom kozicom i vracanjem kozice nazad na glavic posto je zavrnes, to moze da bude urok tamnije boje zbog smetnje u cirkulaciji...sto se mora resavati...
mozda je to, mozda je nesto drugo, a mozda je sve u redu...nista dok se ne pogleda, najbolje je da odes na preged...
Pa moze se reci da imam blagi vid fimoze, kada je opusten kozica se normalno krece, skida se i vratja, a kad je alatka u punom zamahu kozicu mogu lagano da skinem ali kad je vratjam malo ide teze, tek iz 3-4 pokusaja...
To mi ne pravi nikakav problem, ne boli me, ama bas nista, ali ipak cu ici na pregled zbog te blage fimoze...