Izraslina na testisima

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
LANE709
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 12:41 am

Izraslina na testisima

Post od LANE709 »

Postovani da li mi mozete reci sta je ovo i da li je nesto ozbiljno u pitanju? Unapred hvala?
http://imageshack.us/photo/my-images/41/sdc10003w.jpg/
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Izraslina na testisima

Post od Dr011 »

radi se o nekoj bradavici, moguce i kondilomu, javite se dermatovenerologu...
Icelord95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 11:39 am

Post od Icelord95 »

Izvinjavam se ali ne znam gde da pisem jer ne znam koja je ovo bolest
polne-bolesti/nesto-kao-bubuljice-ali-nisu-testisima-nesto-penisu-t38127.html#p278404 mozete li da pogledate ovaj link i da odgovorite ako znate odgovor...???:)
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

nakupine produkata lojnih zlezda koje se tu normalno nalaze, nije nikakva bolest niti treba leciti...otprilike bi se moglo reci - potkozne bubuljice...
Icelord95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 11:39 am

Post od Icelord95 »

o hvala puno..to mi puno znaci..da znam da bih znao da li je neka opasnost ili ne...sada znam.....a moze li to da se nekako leci ...ili ,,iscedi kao bubuljica" ...????
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ne treba da se leci, nije bolest, a nemoj da cedis kako se ne bi iziritiralo bespotrebno...
LANE709
Novi član
Novi član

Post od LANE709 »

Postovani, posetio sam dermatovenerologa i dobrio sam odgovor da izraslina koju sam imao nije nistra strasno, preventive radi posetio sam i urologa, koji mi je reko da su mozda kondilomi ali da mu ne lici, otiso sam u bolnicu gde mi je izraslina odstranjena i poslata na PH analizu, rezultati PH analize su da uzorak tkiva sadrzi samo kreatinsku masu. Mozete li mi reci sta je to bilo ako nisu kondilomi. Ovu manju izraslinu mi nisu uklonili jer nijhe bila vidljiva a sad se primecuje, mozda se i malo povecala. Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

verovatno keratinsku masu...to nije infektivne prirode, nema veze s kondilomima, kao i bilo gde na telu mogu se javiti hiperkeratoze, oni "ispupceni mladezi", benigne izrasline koze...verovatno je i ta manja promena to isto, ako ti bude smetalo javi se da ti i to uklone...
LANE709
Novi član
Novi član

Post od LANE709 »

Hvala najlepse na odgovoru. Sve najbolje...
LANE709
Novi član
Novi član

Post od LANE709 »

Postovani, na istom mestu sa kog mi je bila uklonjena prva pomenuta promena i slana na PH analizu mi se ponovo pojavljuje ista kao sto je i nekada bila ali u manjem obliku, koji mi savet mozete dati, i kakvo bi bilo vase objasnjenje te pojave. Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

PH nalaz je bio dobar, sto je bitno...desava se ponekad da keratoticne promene opet izrastu na istom mestu sa kog su uklonjene...mozes se javiti dermatologu na kontrolu, pa videti ima li potrebe to opet uklanjati da ti ne smeta i ne raste...
LANE709
Novi član
Novi član

Post od LANE709 »

Da li postoji mogucnost da PH nalaz nije tacan odnosno da dodje do greske, pomalo sam zabrinut, ovako mi ne smeta ali imam neki strah da nisu kondilomi u pitanju posto se promena opet pojavila. Neki pokazatelj da nisu u pitanju kondilomi jeste taj sto imam stalnu partnerku sa kojom imam odnose vise od dve godine a kod nje nema nikakvih promena sto je ustanovio i ginekolog. Ukoliko nastavi da raste ponovo cu se javiti lekaru.
Hvala najlepse na odgovorima.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ne mora da bude pogresan PH nalaz, jer moze se desiti i da se sa ovim PH nalazom to ponovi...verujem da je bio dobar nalaz, a za to sto je ponovo izaslo javi se da opet skinu, cisto da ti ne bi stajalo na pameti i ne brines da li ces to povrediti...
Odgovori