interesuje me sledeće..

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dragicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 10:14 pm

interesuje me sledeće..

Post od dragicica »

Mom ocu se iznenada pojavio bol u desnom hipohondrijumu, povraćanje. Boluje od prošlog četvrtka (sutra će biti nedelju dana) od kako se razboleo.
Imao je strahovite bolove u četvrtak, petak. Pošto mu je obično uveče lošije vozila sam ga na hitnu i tamo su mu davali injekciju protiv bolova. Bolovi su prestajali ali posle par sati su opet bili jaki. Svaki čas je išao da povraća mada nije imao šta jel mu organizam odbija hranu. Bio je i u bolnici ali su ga pustili kući jer nije imao kamen u žuči ni u bubregu. Na ultrazvuku su mu videli samo uvećan desni bubreg. Pušten je iz bolnice kući bez tačne dijagnoze a njemu je od sinoć opet loše.
Evo nalaza pa molim vas pomozite.
UZ: uredan na bubrezima, bilijarnom stablu i ž. kesi.
urin sed.-b.o., Glik.-5,6 urea 7,0, kreat.-124,AST-ALT u fiz.granicama kao i bilirubin,
TH% Buscopan 3x1; Rowachol 2x1, dijeta.
Završna dijagnoza: Colica abdominalis
Šta to znači? To je iz bolnice a ovo iz privatne ordinacije:

u trbuhu nema slobodne tečnosti, dominira meteorizam. Jetra lako povećana AP dijametra 164mm sa znacima difuzne masne infiltracije, bez solitarnih pat. promena. Žučna kesa uredne širine, zida, bez pat. sadržaja.Pankreas tolerantne veličine, slezina isto. Desni bubreg veći od levog 131x56mm lako proširenog, hipoehogenog parenhima, sa lakom separacijom PK sistema, susp. ac pijelonefritis. Nema merljive kalkuloze. Prostata lako povećana 37x42mm.

Mlim vas da mi pomognete. Ne mogu da se smirim kada znam da toliko boluje i da mu se bolovi ponovo javljaju kao onda kada mu ni trodon injekcija nije pomogla. Bojim se i brinem šta mu je. Hvala na pomoći unapred.
Odgovori