Infekcija urinarnog trakta

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Infekcija urinarnog trakta

Post od studentbgd »

Moja devojka ima problema sa urinarnim traktom. Uradjene su analize.

Urin:

Zamucen
Zut
pH 7
REL. GUSTINA 1.005

Sediment:

2-3 balonirana eritrocita
18-20 leukocita
DOSTA SKVMOZNIH CELIJA
DOSTA BAKTERIJA
MALO SLUZI

Narucena je i urino kultura kao i antibiogram ali nisu bili u mogucnosti da uzgoje dovoljno bakterija da bi videli o kojim bakterijama se radi. Receno je da antibiogram nalaz ne pokazuje bakterije i ako nalaz urina koji je ovde dat pokazuje da bakterija ima. Nastavili su da pokusavaju da izoluju bakteriju ali su rekli da je eserihija vec trebala da bude izolovana.

Ona je dan pre ove labaratorije recimo u 17h uzela 400 mg pipema (bila je nedelja uvece a upala je postajala sve jaca i jaca) , labaratorija je radjena u ponedeljak ujutru oko 10-11h je uzet uzorak, koji je odnet oko 12:30h.

Zadnje cetri godine je imala nekoliko infekcija sa e-colli od kojih su se tri zavrsavale uriniranjem ciste krvi usled veoma brzog razmnozavanja bakterija, koje je po misljenju lekara izazvano postojanjem peska u bubregu.

Poslednji problemi (pre ovog sada) su se javili na prolece 2008 godine, gde je samoinicijativno na osnovu antibigrama na kome je nadjena e-coli uzela celu kutiju ciprocinala , a odmah za njom pola kutija alfaceta sto je dovelo do colitisa, prestala je da uzima antibiotike tako da je umesto tri kutije (ciprocinal, alfacet, pipem) popila jednu i po. Problemi se nisu javljali do sada.

Bila je kod lekara (VMA -prvi put , do sad je isla kod privatnika) , gde lekar na osnovu ovih nalaza nije mogao da kaze nista. Nije uradjen ultrazvuk. Receno je da nastavi sa zapocetom terapijom pipemom i dodje na kontrolu sa urinokulturom i antibiogramom.

Ono sto nju brine jeste sto nakon tri dana uzimanja pipema, upala jeste smanjena da nije urgentna, ali je i dalje pice pri uriniranju cesto ide u WC.

Da li je neko u mogucnosti da da neki predlog, da li ima smisla raditi ultrazvucni pregled (pri poslednjem uz pregledu nadjen je jako zadebljao zid besike, u jednom bubregu je nadjem pesak a u drugom pesak i par kamencica velicine par milimetara) taj pregled je bio pre dve godine. Da li je potrebno uraditi jos neke analize?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Jako zadebljao zid govori u prilog hronicnog cistitisa.
Potrebno je da ponovi EHO i Rtg urotrakta.
Neka promeni Pipem u Baktrim (2x2) jer se cistitis kod zena leci od 3-5 dana ,nema potrebe duze,pa ako za to vreme nije izlecen,znaci dalek nije pogodjen.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Vragolasta Amfibija napisao:Jako zadebljao zid govori u prilog hronicnog cistitisa.
Potrebno je da ponovi EHO i Rtg urotrakta.
Neka promeni Pipem u Baktrim (2x2) jer se cistitis kod zena leci od 3-5 dana ,nema potrebe duze,pa ako za to vreme nije izlecen,znaci dalek nije pogodjen.
Hvala
ruca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:43 am

Post od ruca »

Moj problem je pojava peckanja kao kod cistitisa (analize pokazu da nisu prisutne bakterije samo pesak), i to skoro uvek kad dobijem menstruaciju, to pocinje da me izludjuje. Isla sam na ultrazvuk ni tu nije pronadjeno nista, ginekoloski ok mada operisala sam endometriozu na jajnicima ne znam ima li to neke veze.
Dajte neki savet!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Pa pecka te zbog peska.
A savet je : sto vise tecnosti i perle Rowatinex 3x2.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori