Ima li kraja ovom problemu?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Milos82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 08, 2007 1:00 am

Ima li kraja ovom problemu?

Post od Milos82 »

Pre sam pisao u vezi sa ovim, odgovr je bio, poseti lekara! to sam i uradio.
Evo o cemu se radi ukratko:
Krajem maja leka konstatuje epididimis, pijem baktrim i chemoral, posle 7 dana otok splasne sve uredu.
Posle mesec dana, testis ponovo otekne, odem urologu, kaze orhitis i da mi da pijem Marocen i chemoral 10 dana. Na kontroli kaze testis i dalje jeste uvecan ( samo desni testis) ali ne vidi nikakvih problema, kaze prestani da pijes lekove, proci ce. Radio sam AFP i BetaHCG to je u redu, testis je hemogene gradje i tako to ( znaci ne sluti na tumor).

Od toga dana je proslo vec mesec dana desni testis je i dalje otecen, a uporedo sa tim javilo mi se peckanje, svrab, i crvene tackice po glansu ( i to traje jedno mesec dana vec, dao mi je da ispiram hipermanganom i mazem gentamicinom par dana i kao proci ce ali ne prolazi). Zbog toga odnos sa devojkom je nemoguc vec mesec dana, jer je penis preosetljiv an dodire, osecaj svraba nekog, peruta se takodje.

Pre 10 dana sam otisao kod drugog urologa pregledao je prostatu, testis, bio sam galadrox 5 dana sada mi je dao Helikocin da pijem 6 dana pa na kontrolu ( on ce kao da deluje i na testis, ali i na to sto imam na penisu ( mislim da je rekao da lici na hladimia trahomatis). Otok je i dalje prisutan (znaci otekao testis i dalje, mada na ultrazvuku on kaze da je iste gradje kao i drugi, ali je epididem valjda sada otekao, pa je zato uvecanje, a penis i dalje pecka, preostljiv je i blago crven). Vec dugi dan pijem Helikocin i chemoral forte, i sta znam nije bolje.
Tako se muicim vec skoro 2 Meseca!!

Molim vas za pomoc!! Predlozite nekog boljeg urologa u begoradu ako trba (inace sam iz Kragujevca), bilo sta, dajte mi barem nadu da ce to proci, posto sam totalno demoralisan ( a i devojka je :))

Pozdrav
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Prvo,nakon tolikih antibiotika tesko na glansu da je u pitanju bakterijska infekcija vec pre glivicna.
Naravno,nemam pojma odakle im ideja da ti daju da mazes mast ako ti nije uradjen bris glansa !!!!!!!
Da li su ti uopste rekli da posle upale testisa testis ostaje uvecan i bolan jos neko vreme pa cak i par meseci !!!!
Ono sto treba da uradis jeste da odes u laboratoriju da ti se uradi bris glansa.
Osim promena na glansu i otoka testisa,koje tacno tegobe imas?
Milos82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 08, 2007 1:00 am

Post od Milos82 »

Pa prvo da se zahvalim na odgovoru, misljenje strucnog lica mi puno znaci..
Tegobe sa testisima konkretno osim sto je uvecan nemam ( nema bola, mozda malo osecaj tezine).
Ali problem je sa glansom koji pomalo svrbi i preostljiv je na neku aktivnost kao sto je recimo odnos. (koji nije moguc vec 20 dana), i crvenilo nekada vishe nekada manje ( ali glans je manje crven od onoga ispod).

Takodje ako ova terapija sa helicocinom ne pomogne , a to cu znati za 3 dana, necu ici na kontrolu istom, vec cu potraziti pomoc nekog drugog urologa. ( posto sam u civilnoj vojsci, mogu da dobijem uput na VMA, pa ako znate neke dobre strucnjake, imena bi mi pomogla).
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

E pa onda ostaje da uradis bris glansa.
Terapiju helikocinom prekini odmah i sacekaj jedno 7 dana da prodje bilo kakav efekat tog leka.
Ne znam kome bi mogao da se javis.
Odgovori