Kožica

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
frosch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2018 6:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Kožica

Post od frosch »

Pozdrav svima. Naime, pre 6 dana sam uradio delimicnu cirkumciziju odnosno obrezivanje gde mi je doktor ostavio deo kozice. E sada postoperativni protokol ide dosta dobro osim jednog problema koji je da se od ostatka te koze koja je ostala formirao kao prsten ispod glavica ali je jako pokretan. Interesuje me da li je moguce da sada prevucem taj deo kozice preko glavica iako je usiveno to pri dnu, jer se bojim da ne pokidam konce kada prevlacim taj prsten. Da li smem da tu kozicu prevucem preko jednog dela glavića ili da ostane i dalje ispod. Nije mi nista rekao kada sam bio na kontroli posle par dana.

Hvala puno na odgovoru.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Kožica

Post od Dejanbg »

Malo napamet pričam jer ne znam šta je urađeno kod tebe, ali neki princip kod delimičnog obrezivanja je da kožicu držiš prevučenu preko glavića (kako je bilo pre obrezivanja) da bi se uspostavila normalna limfna drenaža. Znači ako je doktor ostavio kožicu da je ima za preko glavića, tako je i treba držati.

Ako se taj prsten ispod naduo verovatno će brzo da splasne ako bi to navukao preko glavića.

Ako se ne usuđuješ sam, naravno idi kod doktora.
frosch
Novi član
Novi član

Post od frosch »

Hvala ti na odgovoru. Jeste tako ali ja ne mogu prevuci kada su konci pri dnu te koze tako da ne mogu prevuci kozicu lepo preko glavica vec je ona otekla, kao sto si rekao skupila se limfa. Danas sam bio kod urologa na kontroli i dobio sam neku kremu da mazem da spadne taj otok kozice koja je ostala a za koji dan skidam i konce pa ce nadam se sve biti dobro.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ma ja mislim da treba malo da povučeš da lepo legne sve i za 2h će da ti spadne otok. Konci nisu problem, osim što će malo da te bockaju jer će doći direktno na glavić.

Al ok, ako je doktor tako rekao onda tako radi.
frosch
Novi član
Novi član

Post od frosch »

Od kada mazem ovu kremu dosta je omeksala koza i mislim da vec sad moze da predje preko dela glavica ali necu nista da diram jer sutra skidam konce pa ce doktor svakako videti i bez konaca cu lepo moci da prevucem. Hvala ti puno na odgovorima.
frosch
Novi član
Novi član

Post od frosch »

Samo da se javim, skinuti su mi konci jos u cetvrtak i sve je lepo proslo. E sad sto se tice tog prstena koji sam imao od koze koja mi je ostala doktor mi je rekao da ce se sama povuci msm otok sa nje i da sacekam malo. Ja od petka mogu normalno da prevucem taj deo kozice preko glavica ali uz taj mali otok, jer mi je drugi urolog rekao da krenem da mazem kremu elocom na tu kozicu dva puta dnevno i otok je stvarno spao pa mozda za 50% vec a mazem tek dva dana. E sad interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo sa ovom kremom i da li ce ona skroz smiriti taj otok? I sto se tice prevlacenja ja kada prevucem kozicu da sve otokom, da li postoji neki nacin da probam da prevucem kozu a da pritom smanjim otok kao kod onih vracanja kod parafimoze, iako je ovo sad vec manji otok dosta.
Odgovori