hydrocoella
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
hydrocoella
Sad sam se vratio od dioktora pa bih molio da mi neko da neki savet
snimala mi ultrazvukom testise i prostatu posto sam imao tupe bolove (vise neki osecaj zategnutosti desnog testisa posebno kad hodam duze i malo krvi u spermi dva puta u tom periodu).
To traje oko mesec dana u tom periodu sam uzimao terapiju za helikobakter.
Doktorka preporucila da ne pijem nikakve lekove samo da ne dizem tesko i da podizem testise kad lezim da je verovatno od dizanja tereta.Napominjem da sam proveravao spermu i nema krvi vec 2 puta...Imao sam slican problem i pre 3-4 godine posle operacije bruha i uzimao dosta antibiotika i na kraju prekinuo i sve se smirilo.Prostatitis hronicni mi nije stvarao vece probleme u zadnjih par godina--
Interesuje me da li treba da pijem vise tecnosti nego inace ili naprotiv da smanjim (ako je vec i u kesi imamam previse)-malo humora nece smetati nadam se,,,sad mogu kad mi je rekla da tumora nema-cega sam se plasio bas. Da li pomazu cajevi za izbacivanje tecnosti iz organizma,da li vise seksa (praznjenja) pomaze ili odmaze u ovom slucaju..Mada uglavnom do sad preporucuju vise praznjenja ja nisam bas siguran da se kod mene to potvrdilo--cak sta vise -meni se cini da onda pocinju tegobe,posebno kad odugovlacim praznjenje.
dg
hydrocoella l dex
varicocoella l.sin gradus lll
lymphadenomegalia inguinalis i.dex
prostatitis cronica
hvala na savetima
snimala mi ultrazvukom testise i prostatu posto sam imao tupe bolove (vise neki osecaj zategnutosti desnog testisa posebno kad hodam duze i malo krvi u spermi dva puta u tom periodu).
To traje oko mesec dana u tom periodu sam uzimao terapiju za helikobakter.
Doktorka preporucila da ne pijem nikakve lekove samo da ne dizem tesko i da podizem testise kad lezim da je verovatno od dizanja tereta.Napominjem da sam proveravao spermu i nema krvi vec 2 puta...Imao sam slican problem i pre 3-4 godine posle operacije bruha i uzimao dosta antibiotika i na kraju prekinuo i sve se smirilo.Prostatitis hronicni mi nije stvarao vece probleme u zadnjih par godina--
Interesuje me da li treba da pijem vise tecnosti nego inace ili naprotiv da smanjim (ako je vec i u kesi imamam previse)-malo humora nece smetati nadam se,,,sad mogu kad mi je rekla da tumora nema-cega sam se plasio bas. Da li pomazu cajevi za izbacivanje tecnosti iz organizma,da li vise seksa (praznjenja) pomaze ili odmaze u ovom slucaju..Mada uglavnom do sad preporucuju vise praznjenja ja nisam bas siguran da se kod mene to potvrdilo--cak sta vise -meni se cini da onda pocinju tegobe,posebno kad odugovlacim praznjenje.
dg
hydrocoella l dex
varicocoella l.sin gradus lll
lymphadenomegalia inguinalis i.dex
prostatitis cronica
hvala na savetima
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: hydrocoella
cekaj,imas varikocelu na jednom i hidrocelu na drugom testisu?jel si isao kod urologa,jel to treba operisati?kakav je nalaz spermograma?
ja imam prosirene vene na levom testisu koji mi nikad nije bio problematican vec desni zbog koga sam isao kod doktora i ovako pise pored onog sto sam pisao
oko desnog testisa se vidi povecana kolicina ekstratestikularne tecnosti
testisi normalne dimenzije ihomogene ehostrukture
epididimisi nisu uvecani
u ingvinalnoj regiji sa desne strane postoji uvecani limfonod precnika 12 mm (to mi je posle operacije bruha ostalo tako i ne boli me niti se uvecava)
prostata je umereno uvecana 45x47 mm
Upravo sam uzimao antibiotike za helikobakteriju pa mi je rekla da bi mozda pogresno bilo sad raditi neke analize i da ne uzimam nikakve antibiotike -verovatno zbog toga,
oko desnog testisa se vidi povecana kolicina ekstratestikularne tecnosti
testisi normalne dimenzije ihomogene ehostrukture
epididimisi nisu uvecani
u ingvinalnoj regiji sa desne strane postoji uvecani limfonod precnika 12 mm (to mi je posle operacije bruha ostalo tako i ne boli me niti se uvecava)
prostata je umereno uvecana 45x47 mm
Upravo sam uzimao antibiotike za helikobakteriju pa mi je rekla da bi mozda pogresno bilo sad raditi neke analize i da ne uzimam nikakve antibiotike -verovatno zbog toga,
- Slavko_slavko
- Stalni član
javice ti se doktor,a sto se tice onog pitanja oko vode,mislim da nikako ne bi trebalo da sebe dovedes u dehidratantno stanje,da ostanes bez vode,tako da,pij kao i do sada,mislim da to nema nekakve veze sa stvaranjem nove slobodne tecnosti oko testisa...
hvala slavko
Bio sam kod urologa juce i preporucio mi je operaciju hidrocele-sa objasnjenjem da to moze da se oveca i da imam problema a vec sam imao taj problem 2006 posle operacije preponskog bruha.
Zbunjen sam jer miradiolog pre mesec dana rekao da ne treba nista i da ce proci verovatno samo posto nije puno (da je uzrok verovatno dizanje tereta) i ja sam primetio poboljsanje situacije-skoro da me ne boli na dodir i nemam ono kao-zatezanje kad duze hodam pa sam mislio da ce mi urolog samo utvrditi da je u prolaznoj fazi a ono operacija.
Predlozio mi je i ultrazvucni pregled prostate kroz debelo crevo- pre toga i nalaze krvi mokrace i spermokulturu-posto imam hronicni prostatitis al ne i neke izrazene tegobe u zadnje vreme.(PSA sam radio i komplet sistematski pregled u februaru i nista posebno osim sedimentacije 30-imam godinama povisenu) U medjuvremenu sam uzimao terapiju za helikobakteriju i otprilike u to vreme mi se pojavile tegobe na desnoj strani (testis) pa sam zato krenuo kod doktora.
Za mesec dana mi se skoro izgubile tegobe bez ikakvih lekova,pa ako moze neko da mi objasni jel opasna hidrocela ili doktor sumnja u nesto drugo.Moze li proci kao sto me proslo prethodni put ili je problem sto se ponovilo.Koji uzrok moze da bude osim podizanja tereta i kako se vrsi operacija (pod totalnom?sece li se na testisu ili u preponi)? Moze li biti tumor neceg drugog-radiolog je rekla-najbitnije da nema tumora pa me to rasteretilo briga tako da sam mislio a i njen komentar da ce proci kao sto se i desava-tako ja osecam-
hvala
nadam se da ce Vragolasta procitati
Zbunjen sam jer miradiolog pre mesec dana rekao da ne treba nista i da ce proci verovatno samo posto nije puno (da je uzrok verovatno dizanje tereta) i ja sam primetio poboljsanje situacije-skoro da me ne boli na dodir i nemam ono kao-zatezanje kad duze hodam pa sam mislio da ce mi urolog samo utvrditi da je u prolaznoj fazi a ono operacija.
Predlozio mi je i ultrazvucni pregled prostate kroz debelo crevo- pre toga i nalaze krvi mokrace i spermokulturu-posto imam hronicni prostatitis al ne i neke izrazene tegobe u zadnje vreme.(PSA sam radio i komplet sistematski pregled u februaru i nista posebno osim sedimentacije 30-imam godinama povisenu) U medjuvremenu sam uzimao terapiju za helikobakteriju i otprilike u to vreme mi se pojavile tegobe na desnoj strani (testis) pa sam zato krenuo kod doktora.
Za mesec dana mi se skoro izgubile tegobe bez ikakvih lekova,pa ako moze neko da mi objasni jel opasna hidrocela ili doktor sumnja u nesto drugo.Moze li proci kao sto me proslo prethodni put ili je problem sto se ponovilo.Koji uzrok moze da bude osim podizanja tereta i kako se vrsi operacija (pod totalnom?sece li se na testisu ili u preponi)? Moze li biti tumor neceg drugog-radiolog je rekla-najbitnije da nema tumora pa me to rasteretilo briga tako da sam mislio a i njen komentar da ce proci kao sto se i desava-tako ja osecam-
hvala
nadam se da ce Vragolasta procitati
dobio sam nalaze --krv i mokraca -sve uredu osim sedimentacije 30
u februaru mi je bila 33 kad nisam osecao skoro nikakve tegobe koje sad imam.
spermokulturu cu uraditi sutra..
DA LI JE MOGUCE DA I PORED TAKVIH NALAZA BUDE TUMOR ILI SL?
mora da je doktor na godisnjem odmoruuu-ako,,,,treba da se odmori i od nas..
hvala
u februaru mi je bila 33 kad nisam osecao skoro nikakve tegobe koje sad imam.
spermokulturu cu uraditi sutra..
DA LI JE MOGUCE DA I PORED TAKVIH NALAZA BUDE TUMOR ILI SL?
mora da je doktor na godisnjem odmoruuu-ako,,,,treba da se odmori i od nas..
hvala
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
U svakom slucaju slusaj urologa (tog ili trazi jos misljenja). Svakako su oni kompetentniji od radiloga za te stvari.
- Slavko_slavko
- Stalni član
ako si radio UZ testisa i prostate i ukoliko ti je receno da u njima ne postoje znakovi tumorskih tkiva onda budi miran...nisam doktor ali koliko moze hronicno uvecanje prostate da bude povezano sa visokom sedimentacijom?
ultrazvuk testisa sam radio a za 27. jul mi je zakazan ultrazvuk prostate ito nekim novim aparatom kroz debelo crevo---
vec nekoliko godina imam povisenu sedimentaciju i pokusavao sam da pronadjem od cega al nisam uspeo-
uglavnom kazu-pa moguce je i od nekog zuba i od prostatitisa isl.
Imam i reumatskih tegoba pa sam prosle godine ispitao sve vezano za reumu al nisu pokazali neki rezultati kao uzrok vece sedimentacije-sto je bilo sumnje.
hvala
vec nekoliko godina imam povisenu sedimentaciju i pokusavao sam da pronadjem od cega al nisam uspeo-
uglavnom kazu-pa moguce je i od nekog zuba i od prostatitisa isl.
Imam i reumatskih tegoba pa sam prosle godine ispitao sve vezano za reumu al nisu pokazali neki rezultati kao uzrok vece sedimentacije-sto je bilo sumnje.
hvala
kada se dijagnostikuje hidrocela ona treba da se operise, jer se sama nece povuci, moze samo jos da se uveca...bitno je da je iskljucen tumor...a to nakupljanje tecnosti moglo je da nastane usled neke povrede, upale, ili cak bez ikakvog razloga...sto se tice operacije moze se raditi i u lokalnoj anesteziji, rez na mosnicama...
a moze li tako da ostane i da ne smeta,,,meni se tegobe povlace pa mi se ne ide na operaciju..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am
Ma meni su našli i hidrokelu i varikelu pre 3 godine. Ako ti hidrokela ne predstavlja problem, nema potrebe da se operiše. Isto važi i za varikelu, ako ti je spermogram dobar.
Ne idi pod nož bezveze.
Ne idi pod nož bezveze.
vaso, ti prati nadalje, nema potrebe da trpis da se uvecava sve vise i vise (sto je moguce da se desava vremenom)...ako ti bude raslo, ako ti smeta pri kretanju i estetski zbog uvecanja, onda na operaciju...
sto se tice varikocele ona ne mora da se operise ako nema potrebe, dosta muskaraca ima varikocelu manjeg stepena...operise se samo kada pravi smetnje (kada fizicki smeta, boli, ugrozava plodnost, dovodi do atrofije testisa)...
sto se tice varikocele ona ne mora da se operise ako nema potrebe, dosta muskaraca ima varikocelu manjeg stepena...operise se samo kada pravi smetnje (kada fizicki smeta, boli, ugrozava plodnost, dovodi do atrofije testisa)...
ne pravi mi problem varikocela a imam je vec ne znam ni od kada a hidrocela mi je ustanovljena nedavno mada mislim da mi je bila i posle operacije bruha al niko nije pridavao specijalno tome jer je bilo i cistitis i epidimitis i sta sve ne i to se nekako smirilo a pre 2 meseca me malo bolelo,tj nesto zatezalo u desmom testisu i cela ta strana gde sam operisao bruh i ja uopste ne primetim da je nesto sestis uvecan i natecen a i te tegobe su me vec skoro prosle,,,no doktor mi je predlozio a nije ni rekao da treba proveriti jel se uvecava--to me zbunilo.Sutra idem da snimim prostatu (trus) posto dugo imam prostatitis,pa cu znati i vise o svemu,,,nadam se da ce biti ok.
..hvala svima
..hvala svima