Hlamidija terapija IV
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Lecenje i dijagnostika hlamidija.
Mnogi verovatno od vas maju problema sa rezistencijom na hlamidije.Vecina lekova koji se kod nas izdaju na recept su cesto neefikasni u lecenju hlamidija.Inace o hlamidijama jos uvek ima dosta nepoznatih stvari-o tome kako se prenose.Moguci nacini su ne samo sexualnim kontaktom,vec i preko vode,bazena peskira , apo nekim novim saznanjima i preko poljupca.Inace dijagnostika putem brisa je apsolutna nepouzdana,jer njena uspesnost zavisi od puno stvari.Najsigurniji test je PCR test,i totalno je bezbolan,pregleda se samo mokraca na hlamidije,ali nazalost skup.Sto se izlecenja tice moguce je izlecenje ako je upala zahvatila samo mokracne puteve,a ako je zahvacena prostata sanse za izlecenje su minimalne.Sto se lekova tice oni koji nisu uspeli neka pokusaju sa lekom Fromilid-klaritromicin,o nacinu primene tog leka mozete naci na netu.Inace postoji jos jedan biljni preparat veoma efikasan-zove se Hlamisan, moze se naruciti preko biljne apoteke Jugoflora u Novom Sadu .Onima koji nisu uspeli da ostvare negat.test na hlamidije preporucujem ova dva leka.Obavezno radite posle PCR test.Nadam se da sam bar malo pomogao mnogima.
lecenje hlamidija.
Nekada u proslosti za prevnciju trahoma-ocne zarazne bolesti,ciji je uzrocnik hlamidija ,je koriscen srebro-nitrat koji se ukapavao u oci bebama na porodjaju da kasnije nedobiju trahom.Mozda bi efikasan lek mogla biti koloidna srebrna voda,ko zna kad klasicna medicina ne moze pomoci tu je uvek alternatrivna.Nek neko napise ako ima iskustva sa lecenjem koloidnom srebrnom vodom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 8:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pozdrav i ja sam imao velikih problema sa clamidijom ukupno 7 neuspesnih terapija sa svim mogucim kombinacijama antibiotika i sem narusenog zdravlja zeluca nista. napokon sam uspeo da ubedim urologa da mi da 7 dnevnu terapiju infuziono 2 puta dnevno ciprocinal i hvala bogu sad je u redu a proslo je dve godine i 5 tastova. pozdrav
Re: Lecenje i dijagnostika hlamidija.
Voleo bih da čujem zašto je apsolutno nepouzdana - ako može ! Inače ja sam sve testove radio baš tom metodom. Dva puta su otkrili da je imam i posle toga je nisam imao ni u jednom narednom davanju brisa u periodu od godinu dana ( za lečenje sam koristio samo Dovicin ). Lekarka sa kojom sa ja pričao je magistrirala na klamidiju i baš sam je pitao o pouzdanosti metode brisom i rekla je da je to pouzdana metoda ako laborant zna svoj posao ! Slažem se da je PCR bolja metoda ali pre bih rekao za one laborante koji nisu baš savladali materiju.srele22 napisao:Inace dijagnostika putem brisa je apsolutna nepouzdana,jer njena uspesnost zavisi od puno stvari.
Takodje ste rekli da ako se zavuče u prostatu onda nema leka ! Ja sam klamidiju imao oko 20-tak godina i verujem da ako je vaša tvrdnja tačna ja onda ne bih imao nikakve šanse za izlečenje jer pretpostavljam da sam je za to vreme imao i u kosi a ne u prostati. Izlečio sam se iz druge terapije, tako da vam ovo nisu baš tačni podaci ili vas je neko pogrešno informisao.
O načinima prenošenja se slažem kao i o mnogo nepoznanica koje su vezane za klamidiju.
Zdravlje je najveće bogatstvo !
lecenje hlamidija
Napravio sam lapsus linguae(jezicki lapsus)dok sam pisao o ovoj temi hteo sam reci da je relativno nepouzdana.Uspesnost otkrivanja hlamidije tzv uzimanjem uretralnoig brisa je 60-80%,dok se uspesnost PCR testa je oko 98-99%.Zasto nepouzdana-zato sto ako ste uzimali antibiotike u zadnjih mesec dana pre izvidjenja testa,test moze biti lazno negativan,ako ste mokrili pre uzimanja brisa u roku od 3 sata takodje moze biti lazno negativan,ako urolog ili laborant ne udje malo dublje u uretru i ne sastruze epitelne celije takodje.Ja bih voleo da cujem da li su ovi tzv izleceni pacijenti radili PCR test koji je mnogo senzitivniji i specificniji od uretralnog brisa,da bi stvarno dokazali da su izleceni? Mozda jesu izleceni nekazem ali nemojte uzimati antibiotike bar mesec dana pa onda uradite PCR test i i ponovite to bar jos jedamput nakon godinu dana, onda cu poverovati u izlecenje..Veruj mi i ti koji su magistrirali i doktorirali neznaju jos mnogo toga.Hlamidija je jos uvek velika enigma.Ne pravim se pametan,samo iznosim cinjenice.Niko jos uvek ne moze da objasni zasto hlamidija nekima parovima smeta u zacecu,a nekima ne.O putevima prenosenja da ne govorim.Samo kazem da mnogi mozda zive u laznoj nadi da su izleceni,a imaju u sebi hlamidiju,mozda ne u uretri,mozda u krvnim sudovima,tetivama,sluzokozama,..
Re: lecenje hlamidija
srele22 napisao:Hlamidija je jos uvek velika enigma.Ne pravim se pametan,samo iznosim cinjenice.Niko jos uvek ne moze da objasni zasto hlamidija nekima parovima smeta u zacecu,a nekima ne.O putevima prenosenja da ne govorim.Samo kazem da mnogi mozda zive u laznoj nadi da su izleceni,a imaju u sebi hlamidiju,mozda ne u uretri,mozda u krvnim sudovima,tetivama,sluzokozama,..
Pa mislim da hlamidija i nije "enigma" kad je vec tehnologija kloniranja razvijena a i kad nas je nauka odvela do drugih planeta

Story of our lives!
02. Februara sam uradio test Kvalitativni amplifikacioni test za detekciju DNK Chlamydia Trachomatis
Rezultat : Nije detektovano prisustvo DNK Chlamydia Trachomatis
(Ne znam da li je ovome verovati?)
Drugi test :
bakterioloski i mikoloski
Nalaz: Bakterioloskom kultivacijom u brisu uretre Escherichia Coli izolovana je bakterija u velikom broju.
Ureaplasma urealyticum : NEGATIVAN
Mycoplasma hominis : NEGATIVAN
Simptome peckanja imam jos uvek cesto + ucestalo mokrenje.
Rezultat : Nije detektovano prisustvo DNK Chlamydia Trachomatis
(Ne znam da li je ovome verovati?)
Drugi test :
bakterioloski i mikoloski
Nalaz: Bakterioloskom kultivacijom u brisu uretre Escherichia Coli izolovana je bakterija u velikom broju.
Ureaplasma urealyticum : NEGATIVAN
Mycoplasma hominis : NEGATIVAN
Simptome peckanja imam jos uvek cesto + ucestalo mokrenje.
faith, znači konačno si se rešio klamidije !!!
E, sad si se usrećio sa Escherichia Coli , odakle sada to ?
I još da odgovor za srele22 : Naravno da ni jedan "normalan" lekar neće da ti kaže da ideš da se testiraš na klamidiju u roku od najmanje mesec dana ( preporučljivo 40 ) od trenutka prestanka uzimanja antibiotika ! Svako testiranje pre ovog roka ne znači baš puno, osim što ćete biti novčano olakšani. Zato i postoje ovakvi forumi ( pretpostavljam )da bi ljudi razmenili iskustva i stekli kakav - takav uvid u stvarnost koja ih je zadesila.
Ko nam je kriv što nam lekari prolaze pored fakulteta pa nisu stigli da obrate pažnju na bitne činjenice - čast izuzecima ! Kada se setim bilo je ovde jako velikih gluposti po pitanju klamidije od strane lekara koji su davali terapiju 7 dana i odmah posle toga bris ???
Šta reći ??
I još da odgovor za srele22 : Naravno da ni jedan "normalan" lekar neće da ti kaže da ideš da se testiraš na klamidiju u roku od najmanje mesec dana ( preporučljivo 40 ) od trenutka prestanka uzimanja antibiotika ! Svako testiranje pre ovog roka ne znači baš puno, osim što ćete biti novčano olakšani. Zato i postoje ovakvi forumi ( pretpostavljam )da bi ljudi razmenili iskustva i stekli kakav - takav uvid u stvarnost koja ih je zadesila.
Ko nam je kriv što nam lekari prolaze pored fakulteta pa nisu stigli da obrate pažnju na bitne činjenice - čast izuzecima ! Kada se setim bilo je ovde jako velikih gluposti po pitanju klamidije od strane lekara koji su davali terapiju 7 dana i odmah posle toga bris ???

Zdravlje je najveće bogatstvo !
SQL napisao:faith, znači konačno si se rešio klamidije !!!
Iskreno, ne znam druze ali tako kazu testovi. I ja sam 100 percent iznenadjen.
BTW, promenuo sam urologa, ovi testovi su radjeni kog novog, jer je stari urolog preminuo (ma kako to bizarno zvucalo).
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Poslednje sam pio tacno te lekove kao sto pise na pocetku ovog thread-a Hlamidija terapija IV sa sumamed zavrsetkom. Posle nisam isao na test dosta vremena jer mi je peckanje konstantno bilo tu, ali sam se odlucio sad u februaru, i nasao drugog urologa.
Platio sam 4500 din samo za PCR metodu, a za te ostale testove jos 4000. Malo sam se otkacio, ali sam dobio lepe vesti u vezi hlamidije pa sam se nesto razblazio.
Ne razumem sta ste hteli ovime reci :
Postoji mogucnost da se peckanje nastavi i posle eliminacije Escherichie.
Platio sam 4500 din samo za PCR metodu, a za te ostale testove jos 4000. Malo sam se otkacio, ali sam dobio lepe vesti u vezi hlamidije pa sam se nesto razblazio.
Ne razumem sta ste hteli ovime reci :
Postoji mogucnost da se peckanje nastavi i posle eliminacije Escherichie.