Danas sam radio ultrazvuk urinarnog sistema i nadjeno mi je da mi nakon mikcije zaostaje oko 2/3 premikcionog sadrzaja. Prostata mi je dimenzija 48x40x42mm u parenhimu se uocavaju manji prostatoliti, kapsula intaktna. Bubrezi i besika su u redu.
Inace vec dvadeset godina imam ucestalo mokrenje na svaka dva sata, nocu redje a zadnjih godinu dana povremeno na nekoliko sati imam jako pecenje otprilike u mokracnoj cevi ili prostati i mokrenje na svakih desetak minuta obicno posle ljute i slatke hrane. Sta bi ovo moglo da bude i da li je opasno posto mi se nije desavalo nikad pre?
hitno,zaostajanje 2/3 mokrace
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hitno,zaostajanje 2/3 mokrace
Шта "никад раније" а дешава се већ двадесет година?!
Da, ali dva-tri puta mesecno na svakih deset minuta nekoliko sati uz jako pecenje u predelu cevi ili prostate samo zadnjih godinu dana.aaaca napisao:Шта "никад раније" а дешава се већ двадесет година?!
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Па знаш шта, то мора да се реши за десетак дана. Овако када га пустиш да те зеза годинама, свашта може да се изроди.
Мораш да пијеш антибиотике, највероватније Ципроцинал због простате. Вероватно ће ти требати и неки антибиотик због уринарне инфекције. Дакле мораш да даш урин на анализу да се види о чему се ради.
Антибиотике ћеш вероватно дуго морати да пијеш због запуштене упале а то ћеш надам се решити са лекаром.
Прочитај шта сам о простати писао у неколико текстова на мом сајту, почевши одавде: http://*/index.html?stranica=s ... e/prostata
Мораш да пијеш антибиотике, највероватније Ципроцинал због простате. Вероватно ће ти требати и неки антибиотик због уринарне инфекције. Дакле мораш да даш урин на анализу да се види о чему се ради.
Антибиотике ћеш вероватно дуго морати да пијеш због запуштене упале а то ћеш надам се решити са лекаром.
Прочитај шта сам о простати писао у неколико текстова на мом сајту, почевши одавде: http://*/index.html?stranica=s ... e/prostata