Poštovani,
Potrebna je pomoć mojoj majci u vidu saveta, pa bih bio zahvalan ako je moguće dobiti jedan. Nemojte se ustručavati da date potpuno profesionalan odgovor, zbog prirode njenog, a i mog budućeg posla.
Anamneza ide ovako, ona je `55 godishte i 2000. godine joj je rađena totalna histerektomija, zbog cističnih promena na ovarijumima. Posle par meseci usledio je potpun oporavak, i povratak normalnom životu i funkcijama. U narednom periodu se nije baš najbolje pazila (radi se o veoma temperamentnoj osobi). Zbog ne postojanja mrežice, kao i zbog slabosti mišića zidova abdomena dogodio se prolaps organa i retencija mokrace koja je potrajala neko vreme, a da ona to nije ni znala...
Nakon tegoba koje su pratile ovo patološko stanje decembra 2007. godine joj je rađena druga operacija zbog prethodno pomenutog prolapsa unutrašnjih organa, i retencije mokraće (kroz kateter je ispražnjeno litar mokraće i dijagnostifikovana je infekcija E. coli). Kada je infekcija suprimirana, postavljena joj je mrežica. Posle operacije, postojala je anemija, a bešiku je praznila kroz kateter.
Evo već 5 meseci nakon operacije, ona i dalje ponekad oseća "težinu u stomaku", bole je ožiljci, i NE OSEĆA nagon za mokrenjem. Pošto ne može doveka da nosi kateter, prazni se isključivo mehaničhki tj. stiskanjem, što me ujedno najviše i brine...
Prestala je da uzima Kornam koji joj je pomagao pri mokrenju, pa je mokrenje nešto teže.
Trenutna dijagnoza je neurogena bešika.
Ima snimke bubrega, koji su uredu, bešika se vratila na normalnu veličinu, urotel je normalan, radila je neurološke testove, provodljivost nerava je u redu.
Pošto niko od lekara kod kojih je bila ne zna ništa konkretno o tom poremećaju, tj. neurogenoj bešici, zamolio bih vas za rešenje problema ovog slučaja. Ako je moguće naravno... Da li postoji šansa da se vrati taj prirodni "dosadni" nagon na koji dok smo zdravi ne obraćamo pažnju, a kada ga izgubimo shvatimo koliko je u stvari bitan i koliko nam nedostaje.
Moja majka je meni sve u životu, zato vas još jednom molim za pomoć.
Hvala vam od srca.
Histerektomija i neurogena besika, molim za pomoc
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kako je moguce postaviti dijagnozu a ne znati sta to znaci?
Pet meseci je mali period nakon operacije,potrebno je malo vise vremena da se uspostave normalni refleksi.Ako su nalazi neurologa dobri,nema potrebe za brigom...samo malo strpljenja.

Pet meseci je mali period nakon operacije,potrebno je malo vise vremena da se uspostave normalni refleksi.Ako su nalazi neurologa dobri,nema potrebe za brigom...samo malo strpljenja.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.