Hipospadija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Hipospadija
Pozdarv,
Imam 22 godine i imam hipospadiju koju moji roditelji nisu uocili dok sam bio beba, pa je sad kasno za lecenje ovog poremecaja.
Ja sam se vise-manje prilagodio toj situacaiji i imam normalan sexualni odnos, za sada.
Mene interesuje da li mogu nastati neke vece komplikacije i da li cu imati potrebu za neku operaciju u narednim godinama?Inace imam najblazi oblik hipospadije.
Takodje me interesuje da li se estetski moze srediti ova stvar iako sam vec u ovim godinama?Intresuje me kakve sve tegobe (sem nekad bolnih odnosa) mogu imati ljudi sa ovim poremecajem?Da li se to odrazava na plodnost i sl?
Imam 22 godine i imam hipospadiju koju moji roditelji nisu uocili dok sam bio beba, pa je sad kasno za lecenje ovog poremecaja.
Ja sam se vise-manje prilagodio toj situacaiji i imam normalan sexualni odnos, za sada.
Mene interesuje da li mogu nastati neke vece komplikacije i da li cu imati potrebu za neku operaciju u narednim godinama?Inace imam najblazi oblik hipospadije.
Takodje me interesuje da li se estetski moze srediti ova stvar iako sam vec u ovim godinama?Intresuje me kakve sve tegobe (sem nekad bolnih odnosa) mogu imati ljudi sa ovim poremecajem?Da li se to odrazava na plodnost i sl?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hipospadija se uglavnom ne odrazava ni na potenciju ni na plodnost ukoliko je blaga tj glandarna, i imam pacijente koji imaju dece i sa ovom anomalijom.Problemi mogu nastati u vidu fistule kakav smo slucaj imali.
Inace se hipospadija tesko koriguje u starijem dobu, sto se tice zvanicnih ustanova, najbolje radi prof. Perovic ali privatno za nekoliko hiljada evra.
Inace se hipospadija tesko koriguje u starijem dobu, sto se tice zvanicnih ustanova, najbolje radi prof. Perovic ali privatno za nekoliko hiljada evra.
Pa da, ja imam hypospadio glandis, gde se otvor spoljasnje urete nalazi pri bazi insercije frenuluma.Doktor mi je prepisao samo redovnu higijenu i kontrole svakih 6 meseci.
Sta su fistule, kako nastaju i koliko se cesto javljaju?
Kada sam bio kod urologa i pitao ga za operaciju on mi je rekao da nemam potrebe da to operisem, jer bi time samo nastale vece komlikacije.
Sta su fistule, kako nastaju i koliko se cesto javljaju?
Kada sam bio kod urologa i pitao ga za operaciju on mi je rekao da nemam potrebe da to operisem, jer bi time samo nastale vece komlikacije.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Da, Vragolasta Amfibija je u pravu. cesto je hipospadija udruzena sa drugim anomalijama.
Konkretno kod mene kongenitalna hipospadija, kriptohordizam i mikropenis. A kao posledica svega toga kasnije i primarni hipogonadizam...
Hipospadija mi je maestralno uredjena u 3. godini zivota, mislim sta da kazem plastiku uretre je radio tada samo doc.dr. Sava Perovic, nas najveci urolog plasticar.
Evo bas planiram da pokrenem temu o primarnom hipogonadizmu u Endokrinologiji, kao i temu o rekonstruktivom zahvatu penisa odnosno faloplastici upravo u ovom odeljku.
Konkretno kod mene kongenitalna hipospadija, kriptohordizam i mikropenis. A kao posledica svega toga kasnije i primarni hipogonadizam...
Hipospadija mi je maestralno uredjena u 3. godini zivota, mislim sta da kazem plastiku uretre je radio tada samo doc.dr. Sava Perovic, nas najveci urolog plasticar.
Evo bas planiram da pokrenem temu o primarnom hipogonadizmu u Endokrinologiji, kao i temu o rekonstruktivom zahvatu penisa odnosno faloplastici upravo u ovom odeljku.
Moj sin ima dva mjeseca. Prilikom rodjenja konstatovana je hipospadija. Imao je vec nekoliko redovnih pregleda i njegov ljekar je rekao da se radi o vrlo blagom slucaju. I stvarno, otvor nije na samom vrhu ali je vrlo blizu. Mokrio je u pravilnom mlazu i dobacivao bas daleko.
Medjutim, na posljednjem pregledu, ljekar nam pokaze da ispod tog otvora postoji jos jedan mali. Ja to nisam prije primijetio, a nije ni doktor kod prethodnih pregleda. I sad kad mokri mokraca vise ne izlazi kroz onaj otvor koji je bas pri vrhu nego kroz ovaj drugi, po mom misljenu novonastali.
Koliko je ozbiljan problem? Je li to fistula? Kako lijeciti?
Medjutim, na posljednjem pregledu, ljekar nam pokaze da ispod tog otvora postoji jos jedan mali. Ja to nisam prije primijetio, a nije ni doktor kod prethodnih pregleda. I sad kad mokri mokraca vise ne izlazi kroz onaj otvor koji je bas pri vrhu nego kroz ovaj drugi, po mom misljenu novonastali.
Koliko je ozbiljan problem? Je li to fistula? Kako lijeciti?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Re: Hipospadija
Evo i ja da se javim !Imam 46 god i imam hypospadiyu glandis tako dami se otvor nalazi na mesti gde treba da bude frenulum !Sem estetskih problema nikakvih drugih nemam i otac sam dvoje dece !Razgovarao sam sa jednim doktorom koji mi je preporucio da to ne diram i eto mogu reci da je ok !
Ja imam jedno pitanje u vezi sa ovim... Imam 26 godina i skoro mi je uradjena operacija fimoze,pri cemu su lekari otkrili da se taj otvor uretre koji bi inace trebao biti na vrhu glansa nalazi tamo gde je trebao biti frenulum.
Posto jos nisam imao seksualne odnose(zbog fimoze), moje pitanje je...Da li cu zbog ovoga imati probleme prilikom upotrebe kondoma????
Onaj rezervoar na kondomu se nalazi bas na vrhu, taj otvor uretre dodje onako ispod, pa se jako plasim da slucajno ne dodje do pucanja...
Molim vas, pomozite mi...
Posto jos nisam imao seksualne odnose(zbog fimoze), moje pitanje je...Da li cu zbog ovoga imati probleme prilikom upotrebe kondoma????
Onaj rezervoar na kondomu se nalazi bas na vrhu, taj otvor uretre dodje onako ispod, pa se jako plasim da slucajno ne dodje do pucanja...
Molim vas, pomozite mi...

nece pucati, sve ce se sakupljati gde i treba bez obzira sto je orvor malo spusten s donje strane...ne bi trebalo da bude nikakvih problema sto se tice i odnosa i upotrebe kondoma, dakle bez brige!