Hipospadija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

woky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 3:55 pm

Hipospadija

Post od woky »

Pozdarv,
Imam 22 godine i imam hipospadiju koju moji roditelji nisu uocili dok sam bio beba, pa je sad kasno za lecenje ovog poremecaja.
Ja sam se vise-manje prilagodio toj situacaiji i imam normalan sexualni odnos, za sada.
Mene interesuje da li mogu nastati neke vece komplikacije i da li cu imati potrebu za neku operaciju u narednim godinama?Inace imam najblazi oblik hipospadije.
Takodje me interesuje da li se estetski moze srediti ova stvar iako sam vec u ovim godinama?Intresuje me kakve sve tegobe (sem nekad bolnih odnosa) mogu imati ljudi sa ovim poremecajem?Da li se to odrazava na plodnost i sl?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Hipospadija se uglavnom ne odrazava ni na potenciju ni na plodnost ukoliko je blaga tj glandarna, i imam pacijente koji imaju dece i sa ovom anomalijom.Problemi mogu nastati u vidu fistule kakav smo slucaj imali.
Inace se hipospadija tesko koriguje u starijem dobu, sto se tice zvanicnih ustanova, najbolje radi prof. Perovic ali privatno za nekoliko hiljada evra.
woky
Novi član
Novi član

Post od woky »

Pa da, ja imam hypospadio glandis, gde se otvor spoljasnje urete nalazi pri bazi insercije frenuluma.Doktor mi je prepisao samo redovnu higijenu i kontrole svakih 6 meseci.
Sta su fistule, kako nastaju i koliko se cesto javljaju?
Kada sam bio kod urologa i pitao ga za operaciju on mi je rekao da nemam potrebe da to operisem, jer bi time samo nastale vece komlikacije.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

fistula je otvor negde npr na telu penisa kroz koji izlazi mokraca i sperma jer je uretra obliterisala,tako da je upostavljena nova patoloska komunikacija sa spoljasnjom sreidnom.
woky
Novi član
Novi član

Post od woky »

pa kako bi ih ja prepoznao kod sebe?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Tako što bi ti se pojavio nov otvor tamo gde ga pre nije bilo i na koji bi izlazila mokraća. To ti nikako ne bi promaklo.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
C2H5OH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 05, 2006 11:40 pm
Kontakt:

Post od C2H5OH »

Woky, imao sam i ja izmedju ostalog i urodjenu hipospadiju. Bogu hvala ona je regulisana na vreme :) , ali ostale stvari nisu... :(

Plastika uretre odradjena maestralno jos dok sam bio detence. Operator Akadamik Prof.dr. Sava Perovic, naravno.

Inace sada sam skoro u 23 godini. Pozz.
woky
Novi član
Novi član

Post od woky »

na koje "druge" stvari mislis?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

HIpospadije su cesto udruzene sa jos nekom anomalijom penisa.kasnije je potrebna nova rekonstrukcija.
C2H5OH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 05, 2006 11:40 pm
Kontakt:

Post od C2H5OH »

Da, Vragolasta Amfibija je u pravu. cesto je hipospadija udruzena sa drugim anomalijama.

Konkretno kod mene kongenitalna hipospadija, kriptohordizam i mikropenis. A kao posledica svega toga kasnije i primarni hipogonadizam...

Hipospadija mi je maestralno uredjena u 3. godini zivota, mislim sta da kazem plastiku uretre je radio tada samo doc.dr. Sava Perovic, nas najveci urolog plasticar.

Evo bas planiram da pokrenem temu o primarnom hipogonadizmu u Endokrinologiji, kao i temu o rekonstruktivom zahvatu penisa odnosno faloplastici upravo u ovom odeljku.
zs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 11, 2009 12:50 pm

Post od zs »

Moj sin ima dva mjeseca. Prilikom rodjenja konstatovana je hipospadija. Imao je vec nekoliko redovnih pregleda i njegov ljekar je rekao da se radi o vrlo blagom slucaju. I stvarno, otvor nije na samom vrhu ali je vrlo blizu. Mokrio je u pravilnom mlazu i dobacivao bas daleko.
Medjutim, na posljednjem pregledu, ljekar nam pokaze da ispod tog otvora postoji jos jedan mali. Ja to nisam prije primijetio, a nije ni doktor kod prethodnih pregleda. I sad kad mokri mokraca vise ne izlazi kroz onaj otvor koji je bas pri vrhu nego kroz ovaj drugi, po mom misljenu novonastali.
Koliko je ozbiljan problem? Je li to fistula? Kako lijeciti?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ovde na forumu sigurno necete dobiti preveliku pomoc vec je neophodno da se obratite urologu jer se hipostadija leci iskljucivo hirurskim putem.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
miki-sd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 6:00 pm

Re: Hipospadija

Post od miki-sd »

Evo i ja da se javim !Imam 46 god i imam hypospadiyu glandis tako dami se otvor nalazi na mesti gde treba da bude frenulum !Sem estetskih problema nikakvih drugih nemam i otac sam dvoje dece !Razgovarao sam sa jednim doktorom koji mi je preporucio da to ne diram i eto mogu reci da je ok !
Cornholio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 7:01 pm

Post od Cornholio »

Ja imam jedno pitanje u vezi sa ovim... Imam 26 godina i skoro mi je uradjena operacija fimoze,pri cemu su lekari otkrili da se taj otvor uretre koji bi inace trebao biti na vrhu glansa nalazi tamo gde je trebao biti frenulum.

Posto jos nisam imao seksualne odnose(zbog fimoze), moje pitanje je...Da li cu zbog ovoga imati probleme prilikom upotrebe kondoma????

Onaj rezervoar na kondomu se nalazi bas na vrhu, taj otvor uretre dodje onako ispod, pa se jako plasim da slucajno ne dodje do pucanja...

Molim vas, pomozite mi... :(
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

nece pucati, sve ce se sakupljati gde i treba bez obzira sto je orvor malo spusten s donje strane...ne bi trebalo da bude nikakvih problema sto se tice i odnosa i upotrebe kondoma, dakle bez brige! :)
Odgovori