Hematurija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
MarleyGirl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 25, 2013 2:14 am

Hematurija

Post od MarleyGirl »

skoro mi se pojavila vidna krv u mokraci, nije ucestala, bude prisutna jedan dan pa stane i tako u krug, kad mi se to desilo nisam imala nikakve bolove, niti mi je bilo lose, posle par dana javio mi se bol u slabinama i temperatura do 37.4, ne preko. U urgentnom su mi rekli da je upala besike, s tim sto meni ne lici da je to, ne boli me nista, ne osecam peckanje dok piskim, pa me zanima sta bi to moglo biti?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Hematurija

Post od aa_aca »

Ма каква упала бешике?! Ако она прокрвари онда си за озбиљно лежање у болници. Који ли су ти болиди то рекли!

Песак из бубрега је у питању.

Узми да пијеш неки чај из Института "Јосиф Панчић", што више чисте негазиране слабоминералне воде и таблете Химорал (то су ензими).
MarleyGirl
Novi član
Novi član

Post od MarleyGirl »

tako sam i mislila, prosto mi ne lici na upalu besike, pijem dnevno oko 2 litre caja od persuna i na antibioticima sam za sada, cekam da vidim sta kaze ultrazvuk.. Hvala puno :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

mogu da budu razlicite stvari, i infekcija, i kamenje, i nesto trece, svakako treba da se uradi ultrazvucni pregled...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

А урин и уринокултура? То као да не постоји?!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

urin bi trebalo da je pregledan, urinokultura se kod sumnje na infekciju uvek radi, pretpostavljam da je to svakako vec savetovano...a ultrazvucni pregled svakako treba uraditi, da se iskontrolise urinarni trakt, pored infekcije mogu postojati i drugi uzroci, cak i paralelno...
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

MarleyGirl napisao:tako sam i mislila, prosto mi ne lici na upalu besike, pijem dnevno oko 2 litre caja od persuna i na antibioticima sam za sada, cekam da vidim sta kaze ultrazvuk.. Hvala puno :)
UKT i ne mozes raditi dok ne zavrsis sa antibioticima (predpostavljam da su ti ciprocinal dali bez UKT), ali mi se, iz iskustva, cini da je sad UZ najvazniji. Javi mi se na pp, ne uspevam da ti posaljem poruku.
Samo ne zelim da prodjes kao ja.
Svako dobro ti zelim i srecno!
MarleyGirl
Novi član
Novi član

Post od MarleyGirl »

kada sam bila u urgentnom radili su mi samo pregled krvi i urina. Sto se krvi tice leukociti su mi 3.2(granice 4,0-10), a urin zamucen, zut, ph 6, prisutni proteini i krv, erotricita i leukocita ima dosta kao i bakterija. Sto se tice ultrazvuka ponavljam uopste mi nisu nista radili, doktor me je samo oterao. trenutno pijem marocen i cim zavrsim imam zakazano urin, krv, urinokulturu i ultrazvuk.. ja se osecam dobro fizicki ne boli me nista, ne pecka me dok mokrim, samo se povremeno pojavi krv bez najave i bolova ikakvih... hvala svima puno...
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

Sta kaze UZ??
Odgovori