Gljivična infekcija i bol

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

dusan88
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:58 pm

Gljivična infekcija i bol

Post od dusan88 »

Da li gljivicna infekcija moze izazvati bol??
Pre 4 nedelje osetio sam bol u penisu tj.u predelu kozice ispod glavica na kozici!Taj bol je bio sve jaci i jaci i otiso sam urologu koji mi je reko da je to neka infekcija i dao mi je da mazem NISTANTIN mast 4 dana i posle toga BOROGAL KREM dok to nestane!Uradio sam sve to,mazao posle cetiri dana i BOROGAL medjutim crvenilo i bol se tek malo smanjio i resio sam da odem dermatologu koji mi je dao da mazem KANSEN KREM!Mazao sam 9 dana i otiso dermatologu na kontrolu i konstatovao mu da je bol nestao(tek malo ponekad,2-3 puta dnevno osetim kao da me zaboli,ali bol je vrlo mali,skoro neprimetan)!Doktor je rekao da to mazem jos nekih desetak dana i to sam i uraio!E sad evo gotovo dve nedelje mazanja bol se smanjio i crvenila ima,ali ne toliko npr.juce sam osetio nesto jaci bol,ali je on nestao kad sam namazao KANSEN i sad tek na trenutke osetim blazi bol!Zanima me da li bi trebao da jos uvek mazem Kansen(mazao sam ga 3 nedelje) posto jos uvek osetim 2-3 puta dnevno blazi bol i malo crvenilo ili da prestanem sa mazanjem?I da li bi mogo da zbog tog crevnila namazem malo PAVLOVICEVU MAST jer sam cuo da je ona lek za crvenilo!I jos jedno zadnje pitanje da li PAVLOVICEVA MAST moze da pomogne i kod glvicnih infekcija?HVALA i PoZz
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Pomoc molim vas..... :(
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Odmah ispod ovog podforuma je urologija, pa ne bi bilo lose da se prebacis tamo... :wink:
Pozz.
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Jel moze neko tj,admin ako je to moguce da prebaci na podforum UROLOGIJA,da ne kucam sve ponovo!Hvala unapred...
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Ima li koga..... :)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Pavloviceva mast nema nikakav uticaj na bilo koju infekciju pa ni na tvoju,ona sluzi jedino za negu koze.
Kansen mazi jos nedelju dana.Mada ispocetka nije uradjeno dobro jer ti nije odredjeno koja je glivica u pitanju.Ali ok.
Bol zbog gljivica moze da se javi jer se ostecuje sluzokoza njihovim prisustvom.
Urolog koji ti je prepisao 4 dana mazanja antifungicidnom kremom i posle toga Borogal treba jos jednom da zavrsi specijalizaciju.
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Mazao sam KANSEN tacno 3 nedelje i sada je sve ok!Od juce mazem PAVLOVICEVU cisto ono jer imam jos malo crvenila,ali evo i to polako nestaje,jedva da se malo i primecuje!Bol je nestao!Da li sada posle izlecenja mogu nesmetano da imam odnos bez zastite??
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Proveri jos jednom bris glansa da bi bio siguran da infekcije vise nema.To je jedini nacin.
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Hvala
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

Da li je za uput potrebno da se obratim lekaru opste prakse za uzimane brisa?I da li je bas potrebno da radim bris da bi bio siguran?I samo jos ovo...da li ukoliko nisam skroz izlecio infekciju(a nadam se da jesam) ona moze da bude jos uvek prisutna i ne otkloni se dok ponovo nesto ne mazem ili ukoliko ima necega to moze vremenom da nestane redovno higijenom koju i onako vec praktikujem(naravno) ?Hvala unapred na odgovoru
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Da,lekar opste prakse ti daje uput za mikrobiologiju gde ti se uzima i pregledjuje bris.
To je jedini nacin da znas da li si eliminisao gljivicu.
Jednom izlecena infekcija vise ne postoji na tom mestu.Moze da se navrati ali to znaci je doslo do ponovnog inficiranja a ne budjenja stare infekcije (ovo vazi samo za tvoj primer)
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

A desava mi se 3 dana unazad kao da me na tom mestu malo,ali vrlo,vrlo malo skoro nimalo kao zabolucka,ali nista strasno,crvenilo se skroz povuklo i to je OK!Da li je to normalno posle infekcije i da li bi ponovo treba nesto da mazem cisto da se to do kraja neutralise?Dva puta dnevno mazem PAVLOVICEVU MAST i ona mi je najvise pomogla da skroz neutralisem crvenilo!Da li je potrebno da koristim neki poseban sapun ili kupku ili je to nebitno cisto da ne iziritiram?Sada koristim neku kupku za intimnu negu!Hvala na svim do sada odgovorima....veliki PoZz
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Moze taj intimni sapun :D
dusan88
Aktivan član
Aktivan član

Post od dusan88 »

A ovo sto sam pitao na pocetku,da li je potrebno da nesto ponovo mazem?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Uradi kontrolni bris glansa pa ako je pozitivan,onda treba da mazes,ako nije,ne treba.Ali ga najpre dobro operi od te masnoce.
I ukljuci malo mozak,nelogicno mi je da neko ko je stariji od 7 godina postavlja ovakva pitanja.
Odgovori