Molim Vas da mi neko analizira ovaj nalaz urina:
10-15 leukocita,
dosta celija plocastog epitela,
nesto bakterija,
redak leukocit i malo urata. Predala sam i urinokulturi ali sta su te epitelne celije. Inace imam bolove u krstima i donjem stomaku.
Hvala
Epitelne celije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Epitelne celije
u ovom nalazu nista strasno...plocaste epitelne celije ne moraju da imaju same po sebi neki veci znacaj...nesto vise je leukocita, ali ne preterano, verovatno se radi o nekoj laksoj infekciji urinarnih puteva, sacekajte nalaz urinokulture, ako bude pozitivan uzeti neki antibiotik a ako bude negativan dovoljno je dosta tecnosti, pa za neko vreme uradite kontrolni pregled mokrace...
Hvala. Nalaz je gotov i negativan je. Ali su me uputili dalje kod ginekologa, tako da ce mi oni verovatno videti sta je. Jos uvek imam bolove u krstima i oko jajnika, taj prednji donji deo stomaka, pijem uvin caj i diklofenak duo 2outa dnevno. Do kada da pijem taj lek? Doktorka mi je prepisala i spazmex ali njega nisam ni pocela da pijem. Jedino ako mozete da mi kazete kad odem kod ginekologa na sta da obrati paznju? da li papnukolau test, ultrazvuk ili pregled kompletan? Hvala
lek uzimajte dok traju tegobe, posto je on protiv bolova...najbolje bi bilo uraditi naravno kompletan pregled, javite se ginekologu svakako pa ce vec uraditi sve sto bude potrebno...
Hvala jos jednom. Svi nalazi su u redu, i ginekoloski i nalazi urina a mene jos uvek boli ne isti nacin. Pila sam diklofen 7dana, malo je bilo bolje da bi se taj bol opet vratio. Jel mozete da mi kazete kako mogu da proverim da li postoji pesak u bubregu ili se to vec vidi u urinu? I koji su simptomi. Hvala unapred
mogu se videti soli u mokraci, ponekad opisuju pesak cak i na ultrazvuku...mozete i inace uraditi jedan kontrolni ultrazvuk urinarnih organa...pesak moze davati takve tegobe koje navodite...a problem moze poticati recimo i od same kicme...
ako je do peska, savet je dosta tecnosti...
ako je do peska, savet je dosta tecnosti...