Epididimitis opet ili nesto trece?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Zaključana tema
Milos82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 08, 2007 1:00 am

Epididimitis opet ili nesto trece?

Post od Milos82 »

Imam 25 godina i pre mesec dana, sam bio kod urologa koji me je pregledao na ultrazvuku i zakljucio da imam epiditimis, jer sam imao male bolove u testisu i desni je bio veci od drugog.
Rekao mi je da dodjem na kontrolu za 14 dana i da pijem dva puta po 2 baktrimai nesto za smanjenje otoka.
Posle 14 dana i terapije, sve se vratilo u normalu. na kontrolu nisam otisao.
Sada mi je desni testis opet uvecan ( kao kokosije jaje i tvrd je), i razmisljam da ponovo krenem sa baktrimom i istom terapijom.
Doktor je rekao da lecenje traje dugo i da nije nista stransno oko mesec dana. medjutim ja sam bio lekove 15 dana, pa je moguce da mi se upala povratila.
Ponovni pregled bi me kostao dosta , a nisam trenutno u mogucnosti da priustim to sada.
1. Da nastavim sa starom terapijom, samo ovaj put da pijem baktrim mesec dana i chymoral forte za smanjenje otoka???
2. Sto se seksualnog odnosa tice, doktor mi je rekao pre da ga mogu upraznjavati ako mi fizicki ne smeta, sto sam i cinio jer mi nije smetalo, da li je moguce da je to uzrok povratka bolesti.
3. Prvi put sam dobio epiditimis od neke prehlade, da li je moguce da sam se ponovo prehladio i da se bolest vratila.?
Sta da radim, molim vas pomozite?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Bolest se vratila jer je nisi dovoljno dugo lecio i nisi otisao na kontrolu.
Nemoj da koristis vise nikakve lekove i obavezno idi kod lekara.Uvecanje testisa koje si naveo nije za salu.
Samo jos jedna napomena : ukoliko ti se upala testisa pretvori u gnojnu jer senisi adekvatno lecio,testis ce morati da bude odstranjen hirurski !!!
Pa ti izvoli,igraj se i dalje.
Ovu temu zakljucavam jer svako dalje komentarisanje bi bilo suvisno s obzirom da MORAS DA ODES KOD LEKARA ZBOG OZBILJNOSTI BOLESTI.
Zaključana tema