ENTEROCOCCUS?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
vdamnjanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 2:49 pm

ENTEROCOCCUS?

Post od vdamnjanovic »

Postovani,pre tri meseca pronadjena mi je eserihija na urinokulturi i imala sam je 10na 9.Posle mesec dana eserihija se smanjila na 10na8.Prosle nedelje sam uradila urinokulturu i stigao mi je rezultat u kome pise da imam enterococcus 10na7.Gde je nestala eserihija,odakle enterococcus i kako se on leci?hvala
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Enterococcus se leči po antibiogramu koji je trebalo da bude urađen uz urinokulturu.
Otkud on? Pa kao i Ešerihija - iz debelog creva. Postoje žene koje su osetljivije od drugih pa imaju češće probleme sa tim bakterijama.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
vdamnjanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 2:49 pm

Post od vdamnjanovic »

Hvala na odgovoru,znam da internet ne treba da bude zamena za posetu lekaru,ali lekari ovde isuvise malo interesuju pacijenti te su mi stoga rekli da je enterococcus isto sto i eserihija samo sto je enterococcus njen drugi naziv?HVALA
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Enterococcus i Escherichia nisu ista stvar. Čak se i poprilično razlikuju, ali princip je isti - leče se po antibiogramu i potiču iz istog mesta /debelog creva/.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori