Enterococcus

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
secoola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 6:44 pm

Enterococcus

Post od secoola »

Video sam da vec ima prethodna tema o enterekoki,ali nije posecena od 2010 godine,pa resih da napravim novu i pitam za savet ;)

Imao sam stalnog partnera ranije,i imao sam poslednji put pre pola godine enterekoku spp. Uzimao sam neke antibiotike,i nije mi prosla,sve dok nisam dobio panklav i da mazem ne secam se kojom kremom ( mislim da je hloramfenikol ili nistatin ).
Sada mi se opet s vremena na vreme javi osecaj peckanja i crvenilo na glansu,i resih da odem do dialaba da uradim test. Naravno ispostavilo se da imam opet enterococcus spp. ( mali porast ) , da napomenem kad sam radio u drzavnoj ustanovi isti test nisu mi nasli nista ni ranije,a ni sada,kao da je tamo "drugaciji prag" osetljivosti tog testa na odredjene bakterije. Moje pitanje je,posto mi se ova bakterija iznova i iznova vraca,znaci imao sam je poslednji put za novu godinu a lecio sam je 2 meseca,i sada mi se iznova vraca,izgleda da panklav i kreme ne pomazu dovoljno,nego samo trenutno izlece. Moje pitanje je jel ima neki prirodni lek,da ojacam imuni sistem ili neki caj koji bi mi pomogao? Imam stalnu partnerku,tako da nije u tome problem. I jel su enterokoke prenosive putem oralnog i normalnog sexa? I dok nisam imao partnera,sumnjam da su mi se vracale enterokoke na 2-3 nedlje mi s epojavljivao svrab i crvenilo,pa sam mazao kreme i privremeno reshavao problem. Hvala
secoola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 6:44 pm

Re: Enterococcus

Post od secoola »

I da li ce solubitrat caj pomoci oko enterokoke?
kumara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 20, 2013 6:02 pm

Post od kumara »

Slicno pitanje. U oktobru prosle godine mi je pronadjena hlamidija i enterococcus koje sam lecio gomilom antibiotika do marta ove godine kada su prvi put svi nalazi bili negativni. Nakon toga sam samoinicijativno odradio opet sve moguce testove i pronadjen mi je proteus mirabilis na glansu i u spermokulturi koji sam takodje posle jedne ture bactrim-a i hloramfenikol-a izlecio. I da napomenem da nisam imao nezasticen sex od kada imam problema sa tim. E sada takodje imam povremeno crvenilo i posle ejakulacije nakon 20tak minuta mi se pojavi proziran iscedak bez mirisa uz kratkotrajno golicanje u uretri. Da li je to normalno posle ovako dugog lecenja ili treba opet da radim testove?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

secoola, није њима праг другачији, него нестручно раде.

Обојици предлажем књигу "Алкализуј се или умри". Вероватно су вам организми киселији него што би смели да буду и то представља одличну подлогу за развој бактерија и гљивица. У суштини, узрок је неправилна исхрана.
Odgovori