Edem na mokraćnoj bešici

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
seekness
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 6:33 pm

Edem na mokraćnoj bešici

Post od seekness »

Pokušaću što kraće da opišem svoj problem...
Imam 29. god. i pre nekih 6 meseci počeli su da mi se javljaju bolovi u gluteusu nakon dužeg fizičkog napora ili stajanja. Vremenom su polako počeli da otiču i skočni zglobovi (naročito levi). Uz to sam imao i male probleme pri mokrenju ali nisam preterano obraćao pažnju na sve to dok... Posle jednog izlaska sam jedva uspeo da dođem kući od bolova u gluteusu i nogama. Prvo sam pomislio da je u pitanju neka sportska povreda kičme jer sam u to vreme bio veoma aktivan.
Odem kod lekara OP i dobijem uput za neurologa, internistu i urologa... prva dvojica nisu mogli da kažu da li je problem sa bolovima u zadnjici i nogama te oticanjem zglobova do kičme ili srca a urolog mi je konstatovao uvećanje prostate (51x45mm) te mi dao doxycyclin i prostamol uno... nakon terapije od 10 dana doxycyclinom meni se stanje malo popravilo tj prostata se vratila u normalu a ja sam mogao da izdržim fizički napor i do sat vremena (bol pri mokrenju je ostao).
Dva meseca nakon uzimanja prostamola sam otišao na kontrolu i na ultrazvuku je primetio neku masu u prostati. Da napomenem da u tih dva meseca stanje se nije popravljalo... šta više počeo se javljati bol i u kolenima te mi je i to malo kretanja bilo otežano. Posle odrađene uretroskopije konstatovano je: "Vrat bešike visok, izražen bulozni edem na vratu bešike i trigonuma. Sluzokoža bešike heperemična u predelu trigonuma". Tada mi je urolog rekao da ovi bolovi u nogama i otoci mogu biti zbog ovog. Kreće terapija pipegalom i odrađen je IVU koji nije pokazao ništa neobično te mi konstatuje težu upalu mokraćne bešike. Nastavljam sa xorimaxom i posle panklavom... Stanje se čas pogorša čas popravi... nema nekih pravila... otoci na nogama posle svih ovih antibiotika su bili čak i nestali na par dana ali se sad opet javljaju.
Od analiza sam radio CRP, RF, ASO, HBS, HIV, HCV, urinokulturu, spermokuturu, krvnu sliku... svi nalazi su uredni.
Iskreno ne znam više šta da radim... samo mi govore da sam "nestandardan" i sve se nekako vrti u krug. Od nekad aktivnog sportiste došao sam do toga da ne mogu šetati ili stajati 15 min... o nekom trčaranju ni da pomislim jer noge kao da nisu moje. Kontrola mi je uskoro uz neke nove testove ali ja bih voleo kad bi mi neko mogao reći da li su ovi bolovi i oticanja mogući zbog uroloških problema i ako neko zna šta bi sve to moglo biti.
Hvala unapred i nadam se da nisam smorio!:)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Edem na mokraćnoj bešici

Post od Dr011 »

ne verujem da su problemi sa zglobovima zbog uroloskih problema...naravno treba obaviti kontrolu kod urologa zbog svega toga sto je vidjeno ranije...a sto se tice ovih drugih problema javi se i fizijatru, reumatologu...treba svakako nastaviti ispitivanje, nadam se da ce se pronaci resenje...
Odgovori