Dva pitanja u vezi kondlioma

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Brajan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 8:49 pm

Dva pitanja u vezi kondlioma

Post od Brajan »

Zanima me ako sam nekada imao kondilome i odstranio sam ih i ojacao imunitet i vise mi se ne pojavljuju,da li je moguce da cu preneti narednoj partnerki ako spavam sa njom bez kondoma?

I jos jedno pitanje,ako je moja partnerka dobila kondilome od mene da li mi imamo isti tip virusa i ako smo upraznjavali oralni seks da li je moguce pojavljivanje u usnoj duplji ili grlu,kako se to leci i koji su simptomi?
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: Dva pitanja u vezi kondlioma

Post od donka »

Imas dosta o kondilomima na potforumu Polne bolesti... Ne zna se da li je moguce izbaciti virus u potpunosti, ali i ako jeste moguce, ti ne mozes pouzdano da znas da li si ga izbacio ili ga jos uvek imas i mozes da ga preneses, samo ti se simptomi ne pojavljuju zbog jakog imuniteta. Znaci mogucnost da ces ih preneti sledecoj partnerki postoji, cak i uz koriscenje kondoma jer oni pruzaju nepotpunu zastitu (oko 70%). Reci joj da je moguce da jos uvek imas HPV i da bi bilo dobro da se vakcinise, ako vec nije.

Ako je dobila virus od tebe onda imate isti tip virusa, ali moguce je da covek bude istovremeno zarazen sa nekoliko tipova HPVa, recimo ako je jos neki tip dobila od prethodnog partnera (ali ne izazivaju svi tipovi HPVa kondilome). Moguce je pojavljivanje kondiloma u usnoj duplji ali samo kod ljudi koji prakticno nemaju imunitet, recimo obolelih od AIDSa.
Odgovori