Već nekih par godina unazad svaka spermokultura mi je pozitivna i skoro uvek se bakterije smenjuju, a u proteklih godinu dana stalno se pojavljuje ili Proteus Mirabilis ili Pseudomonas acriguinosa. Jednostavno ništa ne pomaze. (spermogram je uvek u redu)
Ne znam vise koje antibiotike nisam pio. U poslednjih par meseci dr. Micic mi je savetovao da uzimam dosta vitamina E, cinka, Pentovita (+terapija 8 inekcija Gentamicina i zatim Visiern), i njegova teorija je da mi je imunitet slabiji (a nije mi jasno kako kada se odlično hranim, nikada nisam pusio), i da je to razlog stalnog pojavljivanja bakterija.
Pio sam i caj od brusnice... ma sve zivo.
I evo pre par dana sam radio ponovo spermokulturu i opet su tu bakterije. (ne znam još tačno koja je jer nisam podigao rezultat).
Prof. Micic mi sada predlaze „seminalnu elastazu”, valjda da se neki lek direktno ubrizga u prostatu?
Zna li neko nešto o tome i ima li bilo koji savet?
PS. Inače supruga nema nikakvih problema, ali ceka i ona moju negativnu sperkmokulturu da bi pokusali sa insemenacijom. Imam 31 godinu.
Dugogodisnji problem sa bakterijama
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Problem jos uvek nije resen. Poslednja spermokultura ponovo je pokazala ponovo Pseudomonas i Proteus. Po najnovijoj preporuci isprimao sam brdo injekcija Amikacina i imao deset tretmana u Hiperbaricnoj komori. Pa cu za desetak dana uraditi nove nalaze.
Ako neko od doktora hoce da radi specijalizaciju na temu "neizlecivih" bakterija evo mogu da budem pokusni kunic.
Ako neko od doktora hoce da radi specijalizaciju na temu "neizlecivih" bakterija evo mogu da budem pokusni kunic.