dijagnoza???

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
anonimno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 10, 2006 9:10 pm

dijagnoza???

Post od anonimno »

subjektivan nalaz: pritisak pri mokrenju,bol u donjem delu stomaka,kapljice krvi pri kraju mokrenja,cesce mokrenje,kani menstruacija,urin mutan,puno sekreta,oseti se urin
objektivan nalaz:sediment urina (u vidnom polju)
leukociti : izbrojano 60-65,referentna vrednost manje od 5 leukocita
bakterije: izbrojano dosta,referentna vrenost malo
epitelne celije:izbrojano dosta,referenta vrednost malo
ostali nalazi urina i krvi uredni
koja je dijagnoza i terapija?
molim za pomoc
unapred zahvalna :wink:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Jel se vi to salite !?
Pa kad ste sve to tako lepo srocili onda verovatno znate i sami da postavite Dg i prepisete Th.
A mozda postoji neki program koji to radi,a?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

ps.
ne postoji termin "subjektivni nalaz" jer bi to trebalo biti ono sto sami osecate osim ako niste lekar pa ste sami sebe pregledali...ali ste bili jaaaako subjektivni u tome ;)
anonimno
Novi član
Novi član

hvala na odgovoru

Post od anonimno »

nosila sam nalaze na ispitivanje i to su pokazali a subjektivan nalaz su simpptomi koje imam... nisam strucna naprotiv ...hvala na odgovoru i "ljubazanosti" ali bih vas zamolila ako niste stucni ne morate biti sarkasticni ako ne mozete pruziti pomoc ili adekvatan odgovor nema potrebe za odmaganjem ili jos manje gubljenjem vremena pokazaujuci svoju ne strucnost i ne znanje... :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

izvinjavam se ali kad odete kod lekara jel svoje izlaganje zapocinjete : moj subjektivni nalaz je...i taksativno nabrojite tegobe ili pocnete pricom "od pre toliko i toliko dana osecam bla bla..." i tako dalje.
Ne znam zasto mislite da se lekari na ovom forumu razlikuju od lekara u RL.
Sto se tice strucnosti,jedino sto je sigurno je da vi niste strucni pa neka tako i ostane.
Ako zelite da vam pomognemo,OPISITE vase tegobe detaljno kad i kako su pocele,kako su se razvijale,sta ste radili od nalaza,da li ste neku terapiju vec koristili i ostalo.
Ako mislite da su lekari na ovom forumu roboti koji nakon ukucavanja podataka izbace papiric sa Dg i Th onda se varate.
anonimno
Novi član
Novi član

Post od anonimno »

zanimljivo je to da uvek postoji vise nacina kako nekom objasniti istu stvar,impresionirana sam vasim poslednjim odgovor koji ukazuje da ste uocili da postoji vise nacina saopstiti nekom istu stvar....hvala vam sto ste svojim nastupom doprineli da odem kod lekara a ne preko neta da resavam zdravstvene probleme.... :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Molim i drugi put :D
Odgovori