Naime, ja nemam klasičnu fimozu, imam da kažem višak kožice, koji i u opuštenom stanju i u erekciji može normalno da se prevuče preko glansa. Problm je što kada se pri odnosu kožica povuče do kraja, pri povratku se nekako prelomi, stvori se kao neki kožni prsten koji malo žulja pri daljem odnosu kad prelazi preko glansa.. I dalje nema problema sa prevlačenjem u smislu da ne može, al jednostavno smeta..
Pošto mislim da nije neophodno kod mene, a i nisam baš barem za sada za totalno obrezivanje, zanima me da li se radi delimično? Znači samo da se taj višak odseče. Kako se to radi? Za klasično imam predstavu jer ima dosta klipova po internetu, ali za ovo ne znam... Kakav je oporavak i zarastanje, i da li možda postoji rizik da na novonastalom ožiljku nastane fimoza jer ko na drugim delovima tela ožiljak se skvrči..
Takođe sam video neki kao komplet za obrezivanje, kao neka dva prstena, oni se postave pa se nekako zašrafe i onda odseku kožicu... To mi za ovaj moj sluča deluje kao dobra opcija, pa me zanima da li se radi tom tehnikom kod nas?
Raspisah se

Hvala na odgovoru