Delimična cirkumcizija, pitanje za Dr011

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Kales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 02, 2013 11:28 pm

Delimična cirkumcizija, pitanje za Dr011

Post od Kales »

Pozdrav doktore, moj problem je možda pomalo specifičan...
Naime, ja nemam klasičnu fimozu, imam da kažem višak kožice, koji i u opuštenom stanju i u erekciji može normalno da se prevuče preko glansa. Problm je što kada se pri odnosu kožica povuče do kraja, pri povratku se nekako prelomi, stvori se kao neki kožni prsten koji malo žulja pri daljem odnosu kad prelazi preko glansa.. I dalje nema problema sa prevlačenjem u smislu da ne može, al jednostavno smeta..

Pošto mislim da nije neophodno kod mene, a i nisam baš barem za sada za totalno obrezivanje, zanima me da li se radi delimično? Znači samo da se taj višak odseče. Kako se to radi? Za klasično imam predstavu jer ima dosta klipova po internetu, ali za ovo ne znam... Kakav je oporavak i zarastanje, i da li možda postoji rizik da na novonastalom ožiljku nastane fimoza jer ko na drugim delovima tela ožiljak se skvrči..

Takođe sam video neki kao komplet za obrezivanje, kao neka dva prstena, oni se postave pa se nekako zašrafe i onda odseku kožicu... To mi za ovaj moj sluča deluje kao dobra opcija, pa me zanima da li se radi tom tehnikom kod nas?

Raspisah se :lol:
Hvala na odgovoru
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Delimična cirkumcizija, pitanje za Dr011

Post od Dr011 »

postoji mogucnost i delimicnog i kompletnog obrezivanja...otprilike princip je isti, razlika je u kolicini kozice koja se odstrani, kod delimicnog i dalje ima kozice koja u odredjenom stepenu pokriva glavic...
postoji mogucnost da nakon delimicne cirkumcizije nastane oziljak koji pravi problem, dovede do suzenja, sto se unapred ne moze znati...ako nastane problem moze se onda dodatno uraditi klasicno kompletno obrezivanje...
obrezivanje moze biti i stvar licnog izbora, nevezano za fimozu, a da li cete odmah uraditi kompletno ili delimicno to je takodje stvar licnog izbora, odlucite sta vam se vise dopada...
sto se tice tih prstenova kod nas se ne koriste, i ne bih vam preporucio da nista sami eksperimentisete kod kuce jer moze doci do znacajnih komplikacija...za sve sto odlucite da uradite obratite se iskljucivo lekaru...
Kales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 02, 2013 11:28 pm

Post od Kales »

Doktore pomagajte :cry:
Zakazao sam bio obrezivanje za mesec dana (tj sad već 20ak dana), međutim uhvatile me sada neviđena frka!
Ne bojim se sam operacije ni oporavka uopšte, već ishoda, tj kakav će biti seks nakon obrezivanja...
Čitao sam zaista sve živo pre zakazivanja, i bio sam prelomio, al sad sam opet sve iščitao što sam našao i nikakav pametan zaključak nisam našao sem da će glavić da "ogugla" što po meni i nije prednost... Masturbacija vidim da je mnogima problem... Nisam pametan :-?

Vidim da doktor ne voli da radi delimično jer su po njemu lošiji rezultati, al kao uradiće ako hoću...
Maki91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 10:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Maki91 »

Nemoj ništa da se plašiš, ja sam imao delimičnu cirkumciziju u petak!
Sve je ok, samo je sve oteklo (što mu dođe i normalno).

Hteo bih prisutnog doktora da pitam čime je najbolje da se maže, i gde tačno da se maže (pošto je doktor bio u žurbi, i nisam stigao sve da ga ispitam)? On mi je rekao da uzmem neku antibiotsku mast za oči... Jel treba da se maže preko ostatka kožice, ili treba da se prevrne koža, pa direkt na ranu?
Odgovori