Debelo crevo! Jako potrebna pomoc!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Debelo crevo! Jako potrebna pomoc!
Ovako, moj problem je sledeci. Pre mozda mesec dana poceo sam da pijem kozje mleko.A pre jedno 7-10 dana sam primetio kao neku sluz u stolici, tako bih opisao. Vecinom je ja mislim pomesana sa stolicom, i to se jedva vidi. Pa sam posle toga video tackice velicine susama i kada to stisnem i razmazem po toalet papiru lici mi na krv, jako svetle boje je(nznm da nije od neke hrane).Stolica mi je mekana, normalne boje..Nema krvi na njoj. Danas sam video bele tacke neke,nznm sta i dobio sam proliv. Ne boli me stomak, nemam nadimanja, normalne gasove imam. Idem do 3 puta u vc.. Hipohondar sam, mislim samo na lose :/ . imam 18 i po godina. Neki predlog, savet sta moze da bude..
Re: Debelo crevo! Jako potrebna pomoc!
Обрати пажњу шта једеш па закључи да ли је од хране.
Pa je l' moze to da bude od hrane tako?
Откуд знам какве си бобице могао да једеш па да имаш тачкице по столици. Зато кажем да мораш сам да закључиш.
Слуз је обично због упале дебелог црева, али опет не знам какве ефекте може да изазове конзумирање козијег млека. Никада га нисам пио нити шта читао о њему.
Могао би да пијеш неки добар пробиотик а можда и Химорал јер је добар за разне упале (није антибиотик). Да штети не може, па можеш да пробаш.
Слуз је обично због упале дебелог црева, али опет не знам какве ефекте може да изазове конзумирање козијег млека. Никада га нисам пио нити шта читао о њему.
Могао би да пијеш неки добар пробиотик а можда и Химорал јер је добар за разне упале (није антибиотик). Да штети не може, па можеш да пробаш.
Pa da imam upalu boleo bi me stomak, mene ne boli. Nemam ja sluzi mnogo. Malo, jedva vidljivo i to samo na toalet papiru. Inace po nekad imam hemoroide. Nznm da li je zbog toga.
Da li je normalno da ja idem u wc 2-3 puta na dan? To iskljucivo kada sam uspanicen..
Da li je normalno da ja idem u wc 2-3 puta na dan? To iskljucivo kada sam uspanicen..
Не мора стомак да боли ако имаш упалу. Слуз говои о упали, али питање каквој. Можда је и кандида.
Слуз може да се јави после пролива који је праћен јаким грчевима.
Нормална је једна столица дневно. "Нервозна црева" су мање више нормална појава и лече се опуштањем и годинама живота, мада никада не нестају у потпуности.
Слуз може да се јави после пролива који је праћен јаким грчевима.
Нормална је једна столица дневно. "Нервозна црева" су мање више нормална појава и лече се опуштањем и годинама живота, мада никада не нестају у потпуности.

Mislim da ovo baš i nije pitanje za urologiju 
Elem, ako imaš hemoroide i ne čudi što postoji krv ili crvenkasto nešto. Retka stolica može biti mnogo toga, a opet ne mora da znači da je ništa. Ako si fizički aktivan i vodiš zdrav život, te se krećeš dosta ne čudi što ideš u wc više puta dnevno. Koriguj ishranu i unosi što više vlakana (znači vlaknasto voće i povrće poput jabuka, krušaka, mandarina, suvih šljiva itd), kreći se, i kontroliši stolicu. Ukoliko ti stolica bude "čudna" i dalje možeš uraditi analizu stolice i posetiti doktora opšte prakse da se konsultuješ šta i kako dalje.

Elem, ako imaš hemoroide i ne čudi što postoji krv ili crvenkasto nešto. Retka stolica može biti mnogo toga, a opet ne mora da znači da je ništa. Ako si fizički aktivan i vodiš zdrav život, te se krećeš dosta ne čudi što ideš u wc više puta dnevno. Koriguj ishranu i unosi što više vlakana (znači vlaknasto voće i povrće poput jabuka, krušaka, mandarina, suvih šljiva itd), kreći se, i kontroliši stolicu. Ukoliko ti stolica bude "čudna" i dalje možeš uraditi analizu stolice i posetiti doktora opšte prakse da se konsultuješ šta i kako dalje.
A znam da nije za urologiju, nisam ni gledao sta mi je obelezeno..
Pa nemam ih sad, povremeno dobijem. A kod doktora ne bih bas da idem jer su u Ca jako losi doktori, zbog njih sam postao hipohondar.

Свакако узми неки квалитетан пробиотик. Неће шкодити а користиће цревима.
Brate, jako sam ti zahvalan, bio si od pomoci. Zamolio bih te ako ti nije problem da odg na jos jedan post o limf cvorovima. Hvala.
Погледао сам твој текст о лимфним чворовима и на жалост не знам шта бих ти рекао. Слаб сам са лимфним системом.
Једино ми пада на памет да те питам зашто мислиш да су у питању лимфни чворови?
И још бих рекао да то могу да буду масне куглице као и урасле длаке, пошто рече да се редовно бријеш.
Једино ми пада на памет да те питам зашто мислиш да су у питању лимфни чворови?
И још бих рекао да то могу да буду масне куглице као и урасле длаке, пошто рече да се редовно бријеш.
Pa ne znam, svugde na netu govore kako su to limf cvorovi, a i ovako ljudi, za te masne kuglice u preponama nisam cuo da postoje.
Sta god ukucam samo izbacuje maligno, a ja hipohondar.
Sta god ukucam samo izbacuje maligno, a ja hipohondar.
Знаш како. Фрљају се изразима као ми фризбијима. Ево ти мало текста, па прочитај:
- о атеромима и липомима
http://www.dermatim.net/rs/webpage/ater ... asno-tkivo
- о липомима
http://www.topvita.info/zdravlje/ruzne- ... ce-lipomi/
- о атеромима и липомима
http://www.dermatim.net/rs/webpage/ater ... asno-tkivo
- о липомима
http://www.topvita.info/zdravlje/ruzne- ... ce-lipomi/
Procitao sam, malo mi deluje da je to to, ali ipak mu vise deluje da je limf. Jer sam nasao jednu sliku u kom redu se mogu napipati u preponi, tako je meni. Ali puno ti hvala! Nznm cime se bavis i sta, ali vidim da bas zelis da budes od pomoci i da das savet. Hvala brate. 

Хвала брате теби. Твој коментар ми много значи јер на форуму има неких лезилебовића који само другима соле памет, па тако и мени одузимају време. Сами немају ништа да кажу али су ипак најпаметнији на свету.
Ако те занима још по неки домаћи савет, можеш да погледаш на мом сајту w w w . a c a . r s. Ту ћеш наћи и податке о мени.
Поздрав!
Ако те занима још по неки домаћи савет, можеш да погледаш на мом сајту w w w . a c a . r s. Ту ћеш наћи и податке о мени.
Поздрав!