Crvenilo i svrab!!! Moguc ozbiljan problem...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
NixBgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 12:11 pm

Crvenilo i svrab!!! Moguc ozbiljan problem...

Post od NixBgd »

Imam 25 godina. Naredni dan ili jutro nakon seksualnog odnosa, na unutrasnjem delu kozice penisa javlja se neko blago crvenilo i svrab i uglavnom traje do prvog tusiranja. I to se uvek javlja na istom mestu i ne zauzima neku veliku povrsinu. To se dogadja vec duze vreme i ja sam smatrao samo da je to iritacija ili neka moja preosetljivost na zenski sekret. E sad vec mislim da je situacija ipak malo ozbiljnija jer vec nekih nedelju dana to ne nestaje (a tih nedelju dana nisam ni imao odnos). Ne svrbi mnogo i ne uvek, ali crvenilo je cas jace, cas slabije. Jos uvek nisam u panici, zato sto, sta god da je u pitanju, ne deluje da je uzelo maha, a i pored tog svraba i crvenila nema apsolutno nikakvih drugih simptoma. Pokusao sam da na forumu vec pronadjem nesto na tu temu, ima slicnih, ali svi imaju jos neke dodatne simptome, a kod mene jednostavno samo crvenilo i svrab uvek u istom obliku i na istom mestu na kozici. Da li je moguce da je neka infekcija u pitanju? Meni prvo na pamet pade Kandida, ali uopste nemam drugih propratnih simptoma koji bi ukazali na to... Molim za bilo kakvu pomoc, smernicu ili bilo sta, dok jos situacija nije otisla dalje. Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Crvenilo i svrab!!! Moguc ozbiljan problem...

Post od aa_aca »

А који би још симптом хтео за кандиду? Можда је и бактеријска инфекција.

Испирај га раствором соде бикарбоне: пуна кашичица на чашу топле воде. Испирај или умачи, како год. Она ће да побије и бактерије и гљивице. Наравно, повуци кожицу и после немој да испираш чистом водом.
NixBgd
Novi član
Novi član

Post od NixBgd »

aa_aca napisao:А који би још симптом хтео за кандиду? Можда је и бактеријска инфекција.

Испирај га раствором соде бикарбоне: пуна кашичица на чашу топле воде. Испирај или умачи, како год. Она ће да побије и бактерије и гљивице. Наравно, повуци кожицу и после немој да испираш чистом водом.
Hvala na savetu. A kolko bi bilo optimalno puta dnevno to da radim?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Вероватно би било довољно два пута дневно, раствором соде бикарбоне. Иначе би било корисно да сваки пут када си у прилици, после мокрења повучеш кожицу до краја и испереш чесмовачом (изнад лавабоа, наравно :D ). То је веома пожељно нарочито после односа.
NixBgd
Novi član
Novi član

Post od NixBgd »

Hvala na savetima druze, ispiranje sa sodom vec daje rezultate. Kad god uhvatim priliku ja se plaknem i smuckam rastvor sa sodom i mocnem ga par puta :D
Za sad mi se cini da sam na dobrom putu, jer skoro da je sve nestalo...
Sad se samo nadam da je to dugotrajno resenje i da se nece vratiti cim prestanem sa tretmanom...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако ти кандида уђе у мокраћни канал сода бикарбона неће моћи да помогне. За сваки случај, могао би да пијеш ацидофилно млеко које производи Завод за млекарство у Београду. Оно је одлично нарочито за бубреге и цео уринарни тракт. Ацидофилно млеко може да се купи само код њих - нема га у слободној продаји. Податке имаш на мом сајту w w w . a c a . r s под Линкови, Здравље.
NixBgd
Novi član
Novi član

Post od NixBgd »

Hvala na savetima jos jednom. Izgleda da sam resio problem samo sa sodom. Doduse jos uvek se suzdrzavam seksualnih odnosa, videcemo sta ce biti posle... Ali i svrab i crvenilo su potpuno nestali, i iskreno se nadam da se nece vracati...
Koliko sam shvatio ne mora da znaci da je bas Kandida u pitanju, ima jos hiljadu opcija sta bi to moglo da bude...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Могу да буду и бактерије. Ако опет будеш изложен инфекцији нормално је да се инфицираш. :D Тја. Добро је да мокриш и опереш "алат" после односа.
Odgovori