Dete od 5god ima obostrani reflux reni, pod terapijom je Nevigramon caps. E.Coli se povremeno nalazi u urinu na 6-7 meseci.Koji lekovi su još adekvatni u profilaksi iste?
Zahvaljujem puno na odgovoru.
E.Colli kod dece
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 8:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
E.Colli kod dece
savana
MOLIM ZA MISLJENJE
Devojcici u trecoj godini konstatovan refluks 4 st., u NS uradjene tri intervencije (ostao 1 st.), sada ima 8 g. do prosle godine pila naizmenicno nitrofurantoin i nevigramon od prestanka terapije veoma ucestala E. Coli. Da li nam nefrolog moze pomoci? Sta ustvari nefrolog moze da nam savetuje, vredi li ici kod njega?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 3:43 pm
Ja sam kuma, devojcice koja je imala te tri intervencije.
Ono sto znam je da je intervencija pod anestezijom, kroz kateter. Moze da se desi da ne uspe iz prvog, ali se svakako smanji stepen.
Nazalost Marina jos uvek ima problem sa E. Coli. Pre par dana je izasla iz bolnice. Mama joj je trenutno zabrinuta jer je juce bila na kontroli i rekli su da je sve u redu, a ona danas kija ceo dan i misle da ima temperaturu.
Ja vam bas ne mogu detaljno to objasniti ali ako ste zainteresovani mogu vam na pp poslati telefon moje kume pa da se cujete.
Ono sto znam je da je intervencija pod anestezijom, kroz kateter. Moze da se desi da ne uspe iz prvog, ali se svakako smanji stepen.
Nazalost Marina jos uvek ima problem sa E. Coli. Pre par dana je izasla iz bolnice. Mama joj je trenutno zabrinuta jer je juce bila na kontroli i rekli su da je sve u redu, a ona danas kija ceo dan i misle da ima temperaturu.
Ja vam bas ne mogu detaljno to objasniti ali ako ste zainteresovani mogu vam na pp poslati telefon moje kume pa da se cujete.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 3:43 pm