E-coli i sexualni odnosi

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Valerija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

E-coli i sexualni odnosi

Post od Valerija »

Molim Vas pomozite!
Moj problemje sledeci:Svaki put posle sexualnog odnosa javljaju mi se simptomi urinarne infekcije(peckanje,ucestalo mokrenje),i kada odnesem urin na analizu(sto je obicno posle par dana),nalaz uvek ostane sterilan.Poslednji put urin sam odnela odmah jutro posle odnosa i izolovana mi je ESCHERICHIA COLI.Terapija mi je bila Palitrex,Sinacilin i Baktrim.Posle dvadesetak dana kontrola urina bila je uredu,dakle nije pokazivala prisustvo bakterija uopste.Medjutim posle prvog sledeceg odnosa ponovo su mi se javili isti simptomi.Moja pitanja su dakle:
1)Zasto se E-coli u mom slucaju iskljucivo javlja posle sexualnih odnosa,a ako nema odnosa nema ni problema?
2)Zasto E-coli mogu da izolujem u urinu samo ako urino-kulturu uradim prvi dan kada se jave simptomi,a kasnije ne?
Da napomenem i da su svi ginekoloski nalazi dobri.
Bila bih vam zahvalna na bilo kakvim savetima i odrovorima.
galina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 10:33 pm

Post od galina »

Ne vidim vezu izmedju sexa i ove bakterije,jedino u slucaju da se ona prenese iz anusa,jer nje u normalnim uslovima ima u crijevima,a kad se nadje u urinu,to je infekcija.
Koristite li kondome?
guci
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm

Post od guci »

Nadam se da je i analni sex iskljucen. Imala sam slicne probleme, evo Vam par saveta koji ce Vam, nadam se, pomoci da nemate probleme posle odnosa.
Dakle, bez analnog sexa. Ako ga vec ima, koristite kondom, koji obavezno skinite pre "klasicnog" odnosa, pa stavite novi.
Popijte dosta vode pre odnosa, i trudite se da mokrite PRE i POSLE svakog odnosa.
Obavezna higijena pre i posle odnosa (pranje toplom vodom).
Ja sam pila, i pijem, brusnicu. Ona sprecava lepljenje bakteije E Colli za zid besike.
Javite nam se dalje, da vidimo da li je ovo nesto pomoglo. Sve najbolje!!!
Valerija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 1:46 pm

Post od Valerija »

Analni sex ne praktikujemo ,a sto se tice kondoma on je obavezan.
Caj od brusnice redovno pijem,kao i gomilu drugih,ali bas i ne pomaze...
Verujte moje muke su strasne,a sto je najgore od svega,plaseci se posledica, polako gubim interesovanje za sex... :( ... :cry:
Ocajna
guci
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm

Post od guci »

Ne mislim na caj, vec na KAPSULE brusnice. Tu je koncentracija brusnice mnogo veca, nego u caju. Pridrzavaj se ostalih saveta. Procitaj malo i temu na Urologiji, E. colli. I tu ima raznih misljenja. Zelim ti da se sto pre resis toga!
Odgovori