Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
od kako znam za sebe kad imam predigru sa devojkom iz penisa pocne da mi izlazi tecnost providna i ostaje na vesu...pitam se jel to zbog toga jer sam napaljenko ili sam bolestan,da nije bolest tipa gonoreje pa je nisam lecio...??????????????????????????????????????
moze da zaluta neki spermatozoid u nju, tako da i presemena tecnost moze da oplodi...zbog toga tehnika prekinutog snosaja nije efikasna, jer i bez ejakulacije moze da se tom presemenom tecnoscu unesu spermatozoidi u zenu zato uvek kondom!
ta tecnost sluzi... kako da se izrazim... da podmaze put kojim ce sperma proteci. a da istina je da moze da oplodi, zato kao sto je vec receno Durex 4ever
imam isti ovakv problem i stvarno me nervira..isto cim krene neko vatanje ona krene iako ne osecam da sam se nesto napali... nekad je bude dosta i ostane na vesu...da li moze nesto da se uradi povodom ovoga..??
mozda smara, ali ima itekako veliku ulogu... to je sto je, ne bi ni valjalo da se to sprecava, niti moze...naviknes i uzivas...priroda je podesila sve kako treba...
sad nisam strucan,ali cini mi se da sam cuo da je to sve proizvod prostate,mada su verovatnoce da se oplodi jajna celija,po meni,vrlo male,jel ce taj spermatozoid da umre na putu do jajne celije,to je moje misljenje...
presemenu tecnost stvaraju posebne zlezde - Kauperove zlezde...one se ulivaju u mokracni kanal, a zbog povezanosti puteva u tu tecnost mogu da zalutaju i spermatozoidi tako da i ona moze da oplodi...
mislim da nije znak nikakvog poremećaja...
Ta presemena tečnost ti manje-više dođe kao lubrikant koji može da oplodi, do duše jako je mala verovatnoća, ali može...
za acaccc - ne treba da brines zbog toga, kod nekih muskaraca te tecnosti ima vise, kod nekih manje (ili je sami i ne primete)...njena funkcija je podmazivanje - mokracnog kanala muskarca kroz koji ce tokom ejakulacije proci sperma (a doprinosi manjim delom i podmazivanju tokom seksualnog odnosa, ali za to su vec zaduzene prvenstveno zenske tecnosti)
a ja imam malkice drugaciji problem, od skoro je ta tecnost pocela malo da se oseca pa mi treba savet da li da idem da radim neke analize ili to nije nesto zabrinjavajuce. hvala unapred